Pa jos od 2023 imaju najbolji development u sezoni, svaki upgrade je masivan rezultat na stazi. Prosle godine su se borili do zadnje utrke i ovaj bolid je bio zapostavljen. Nazalost ipak kasno, osim ako mercedes ne krene prosupati bodove. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Zar nisu prošle godine zapravo odustali na pola sezone od razvoja tog bolida da se posvete ovome? To što ove godine kasne je više do mercedesove PU nego do njih.
I do njih je. Napravili kratak medjuosovinski kako bi imali sto laksi bolid, to i ako isprva nije bilo lose, sad jest jer ih ogranicava u aero razvoju. Sent from my iPhone using Tapatalk
A to je to znači, tačno su pobijedili na dvije staze gdje kraći međuosovinski je prednost, vidjećemo još...
Plus, McLaren ima krace brzine. Pogresno su ih izracunali prije pocetka sezone jer su radili na osnovu podataka koje su dobili od Mercedesa. Poslije se to pokazalo netacnim, medjutim promjena je skupa (po pravilima je dozvoljena jedna promjena u sezoni ali McLaren je odlucioda to ne radi).
Jel i vama los kvalitet slike na F1 app? Kod mene nije ni 720p. Bolja mi slika preko Sportx streaming app.
Piastri ce dobiti kaznu. Vidjet cemo kakva ce utrka biti, Monza je obicno super dosadna Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Slipstream je bio ogroman efekt. Bez njega, gubi se 0.5-0.6 sec. Tako da je bilo puno stvar srece. Al kako Piastri usra motku, wow. Ovo je na nivou Baku 2025. S tim da je sad zajebo i Norrisa.
Sreca pa je ante uvijek izlazio prvi jer mu je svejedno, da nije tako svi bi cekali da neko krene ko zna bi li bilo voznje Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Imali puno srece. Nema dobrog rezultata bez slipstreama. Mogao je bilo ko bit P1 danas (manje-vise). Mislim da ce bit luda utrka.
Ne znam kako ce bitk sa ovim bolidima ali monza je jedna od najgorih staza za preticanje a deg guma nikakav pa obicno bez nekog icidenta bude dosadna utrka Sent from my SM-S931B using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/Dc6b_z4lwfB/?igsi=bmExMmo3ZWMxdDdt Sent from my SM-S931B using Tapatalk