Interesuje me postoji li kakva mogucnost za koristenje front panel konektora (za sluše i mikrofon) ako je ukinut OnBoard sound. Na ovoj Audigy SE nažalost nema front panel konektora, a onaj na ploči j vezan za OnBoard sound kontroler i trenutno je ukinut jumper-ima :?: Znam samo za mogućnost da se ostavi OnBoard sound u BIOS-u "Enabled" i poredove dodatne kartice što neki rade, međutim ova se kartica baš ne može nešto sa Realtek-om, a i vazda bi se morao zezati sa podešavanjima koji kontroler za šta koristiti.
ne, ne postoji. jer to je u stvati samo most preko vodova do vanjskih konektora. ako iskljucis tu zvucnu, nema ni vansjkih, a ni tog konektora za panel. a te jumpere izvadis (jer oni su most struji od zvucne do vanjskih konektora) da ukljucis taj front panel, ako njih izvadis, a nisi nista ukljucio, onda ti ni oni vanjski konektori nece radit jer struja ne dolazi do njih.
Za jumoere znam, prije mi je bio spojen front panel dok sam bio na integrisanoj, i bilo je OK dok nisak Audigy ubacio, te sam ga morao ukinuti. OK, ništa biće onda prodaja ove SE, a uzeti 2 ZS. Hvala