Gdje kupiti dobru stolicu

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Ghostbusters, Mar 31, 2007.

1. Tesla

Tesla Komšija

Extra, svjeza tema, evo i ja trazim stolicu, nasao sam na OLX-u Steelcase Reply za 600, prosle godine kupljena ali nema garanciju, tako da cu odustati. Imam 115 Kg. Razmisljam da li da uzmem Marcus, ima li neko te kilaze da potvrdi da nema frke sa njom. Ili ovu sharkoon jer je svi hvalite. Markus sam nasao na OLX-u za 320 KM ja mislim.

2. NaLe!

NaLe! Aktivista

Kolega koristi Markus (110kg) evo godinu, nije počela škripati još. Sve OK.

3. Reznor

Reznor Overclocker

Već sam pisao u prvoj firmi sve teška kategorija na Markus stolicama, nijednoj nije stradao mehanizam ili se nešto slomilo, jako izdržljive stolice.

4. Tesla

Tesla Komšija

Hvala, uzeo sam jucer Markusa.

5. dmr

dmr Veteran foruma

Koje su vam te markus, koji model?

6. NaLe!

NaLe! Aktivista

7. Reznor

Reznor Overclocker

Ista i kod mene, bila je prije jos jedna s platnom crna skroz i jos jedna s faux leather postavom, ali obje vise nisu u opciji.
    Ova nova bijela opcija mi se svidja, ali ne vidim da ima u HR i SRB.

8. NaLe!

NaLe! Aktivista

Ako se dobro sjećam, mi smo kupili u DMFu. Nije bila značajno veća razlika u cijeni.

9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ja sam prije par godina koristio FLINTAN, bila na akciji 70 ak Eura, fakat cvrsta i dosta udobna iako nema neck support.

10. Qler

Qler Veteran foruma

Nije baš stolica u u Jysk snižen onaj električni standing desk 140x70 375KM... pa ako neko traži mislim da je dobra ponuda. Ja danas odoh pogledati.

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nikad nisam shvatio fascinaciju standing deskom.
    Imam ga na poslu ali uvijek sjedim :D

12. Qler

Qler Veteran foruma

ma meni dobro dođe, ne imam dobru stolicu kući ali opet nekad moram noge da protegnem. Nije loša opcija. Na poslu još nisam došao na red za stol, a pošto je stolica neka Stellcase očajna, mislim da ću više stajati nego sjediti na njoj...

13. selvin

selvin Moderator

I ja sam za 5 godina koliko ga imam koristio 5-10 puta za stojanje. Ali nije samo fazon stojanja, vec sto imas i mogucnost da ga u sjedecem polozaju podesis na odgovarajucu visinu, a to dosta znaci, pogotovo za ruke i ramena. Nekome ko ponekad sjede za sto je to smijesno, ali kad sjedis po cijeli dan (i to godinama), male razlike u ergonomiji naprave veliku razliku hoces li bit izlomljen ili ko nov na kraju dana. Ali na kraju krajeva, koliko god ergonomicni i sto i stolica bili, ako ne podesis pravilno, mozes samo kontra efekat napravit.

aNaToMiC ! likes this.
  14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Dobar je kad cekam nesto da se skine ili otvori da ga vozam gore-dole na dugmad, za zivce.

p4ja, aNaToMiC !, Qler and 1 other person like this.
  15. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Misliš na Svaneke model? Bio 300 nedavno, još uz newsletter kod, mene izašlo 290 KM. Za sad prezadovoljan.

16. Qler

Qler Veteran foruma

Da taj, ja ga kupio, al cca 20 dana rok isporuke. Čuj 290... Nisam upratio to.. Iskreno nisam ni gledao do nedavno... 375KM mene došao.

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Skocila cijena, vjerovatno ima rama u njemu :D

dino73n and Qler like this.
  18. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

U Jysku kupujem kad je bazna cijena barem -40/-50%. Uvijek možeš uposlenike upitati da provjere u bazi kakva će biti cijena određenog artikla u narednih 15 dana.

Čak se može kupiti sada nesnižen artikal, pa navratiti ponovo s računom kada bude na akciji, pa vrate razliku. Naravno, ovo je moguće samo u ograničenom vremenskom okviru.

aNaToMiC ! likes this.
  19. AggressoR

AggressoR Komšija

+ Mozes jos s radnikom pregovarati da dobijes jos popusta.

(Sto koji je bio na snizenju sa 300 na 150 ja na kraju uzeo za 118)

20. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Da, nama je tako radnica dala dodatnih 10% na madrace, iako su već bili 50% off, navodno dala svoj lični popust