GeForce 8800GTX/GT/GTS

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by starac, Sep 20, 2006.

1. Goranstein

Goranstein Aktivista

Pa poenta mog pitanja je zasto bi neko razmisljao isto kao i ti? Neko zeli da auto samo vozi, i nista vise, a neko ce i da cacka po njemu ... Sad taj primer projektuj i na PC svet ... Jel ok sad????

2. Goranstein

Goranstein Aktivista

Evo i prvog dx10 demoa!

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Hteo sam da snimim filmic, ali fraps ne funkcionise sa dx10 aplikacijom za sada, niti sam mogao da uhvatim screenshot ... stari dobri printscreen se ovde dobro nasao :)

3. Esh

Esh HWB

dobar je demo. malo me podsjeca na aquanox, samo je shega bila sto su zatrazili 100.64 drivere kao minimum za pokretanje, iako ni oni nisu znacajno bolji kada su u pitanju performanse pod vistom.

4. syss

syss Veteran foruma

naravno da ne mora nitko razmišljati kao ja, ali mene osobno bi bilo sram da imam neku stvar u rukama, a ne znam ni osnove kako to djeluje, kako se ispravno upravlja sa tim, eventualni prostor za optimizaciju etc.

naravno stoji kako si rekao - ima nas svakakvih :wink:

5. Goranstein

Goranstein Aktivista

Vrlo je siroko poimanje toga sta je to dovoljno znanje da bi neko rukovao racunarom ili televizorom npr. To sto ti recimo smatras da je dovoljno ili nedovoljno osnovno znanje, za nekoga će biti mnogo, a za nekoga smešno. To sto si naveo kao banalan primer u sustini je vrlo nekoristan primer i navesce ga neko ko je dokon pa ima vremena da se bavi nebitnim stvarima... Zar npr jedan arhitekta treba da zna kako funkcionise jedan računar? Naravno da ne, i ne možeš ga okarakterisati kao nekoga ko pogrešno gleda na to. Primenjuje ga u sferi koja mu je bitna (poslovno ili ne, nevažno), i on je svoje potrebe ispunio. Tako da, dokonost mozes da iskoristis na mnogo korisniji nacin, zar ne?

6. syss

syss Veteran foruma

ja sam rekao svoje mišljenje da volim znat što više o nekoj stvari koju posjedujem... tko će je i kako iskoristiti, meni je apsolutno svejedno, ali vjerovatno kad si kupio svoj prvi digitalac ili video ili dvd si prvo pročitao manual, ne?

shvaćam šta ti pričaš i opet ti govorim da nas ima svakakvih... ako pročitaš moje postove i imho-tonu onda bi i ti shvatio da me ne moraš uvjeravati dalje.

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Tako je syss. U potpunosti se slazem, dijelimo isto misljenje. :)

8. Goranstein

Goranstein Aktivista

Pa upravo na osnovu tvojih postova zakljucujem kako na te ljude gledas kao na manje vredne, tipa, budala je onaj koji kupi ovo ili ono... A to je sve posledica balkanskog sirotinjskog/jasamnajpametniji/jedinojaznamstajenajboljezatebe sindroma ... Nekako, van ovih sjebikulus prostora sve funkcionise mnogo opustenije. Ne kapiram cemu to karakerisanje nekoga zbog necega sto je uradio, a pritom zaista nije glupo, jer, svaka roba ima svoga kupca. Nikada se ne bih usudio reci da je budala onaj ko kupi najskuplji model BMW, ili bilo koje druge marke. Znas, postoji vrsta ljudi koji vole izuzetno muzicke sprave (i ja ih nikad necu razumeti), postoje ljudi koji obozavaju motore (i ja ih nikad necu razumeti), postoji gomila ljudi koji obozavaju nesto, dali bi pre novac za to nego ostali koji se uklapaju u prosek, i gomilu ljudi ja isto tako ne razumem zasto ovo ili ono, ali ne bih se usudio, niti imam pravo da bilo koga nazivam budalom ili da je glup samo zato sto radi nesto sto licno voli i cini ga srecnim, a pritom ja nikada ne bih ni dinara dao za to ... E upravo to ti radis, i jos nekolicina ljudi na ovom forumu.
    I tacno znam koja je to vrsta ljudi, imao sam prilike da prilikom jedne kupovine u prodavnici kompjuterske opreme trazim graficku karticu koja je malo skuplja, da bi mi prodavac rekao, A STA CE TI TO? Debilno zar ne?

9. Emx

Emx Aktivista

X2800 XTX će biti bolji, brži, jači, (veći :) ) od 8800GTX. Opet ATI/AMD vodi 8)

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nevidija ubrzo izdaje 8900GTX. ;) Samo da nadmasi ATi-ja.

11. Goranstein

Goranstein Aktivista

Pa tako je vec godinama, nista novo ...

12. Emx

Emx Aktivista

ATI izdaje 3000XTX, samo da nadmaši NVIDIA 9000GTX :) i priča ide dalje, u nedogled...

13. AdoSA

AdoSA Komšija

Samo nek oni izdaju kartice, a cijene neka padaju i padaju :D

14. Cobalt

Cobalt Aktivista

Ovo prvo da, ali ovo drugo me vec brine neko vrijeme. :)

15. Samir_Masinac

Samir_Masinac Aktivista

Ne Brinem se ja za tebe. Konkluzija iz sig-a. :mrgreen:

16. syss

syss Veteran foruma

hvala na pomno sastavljenom psihološkom profilu... zaista mi se ne da više natezat jer očito je da me ne shvaćaš, a očito ti je jako zapelo za oko što sam ja uzeo 8800gtx kao primjer i ne možeš gledati dalje od toga.

17. Goranstein

Goranstein Aktivista

Ne gledaj tako plitko, uopste nije to razlog, vec tvoji postovi uopste, kao sto sam i rekao ... 8800 je prolazna faza, kako za proizvodjace, tako i za kupce, ne treba se uzbudjivati oko toga previse .... Interesantan mi je psiholoski profil ovde (i ne samo ovde) nekolicine ljudi koji uvek o necemu sto tek treba da dodje pricaju u superlativu, i da je suludo kupovati bilo sta sto je u momentu najave tog cuda trenutno dostupno na trzistu. I onda kada se to pojavi na trzistu, onda krene pljuvacina po tome, i velicanje sledece stvari koja je u najavi ... i tome nema kraja ... Ali to je vec za psihoanalizu :) ... Uzdravlje :)

18. Nani

Nani Komšija

Pokusavam da se suzdrzim da ti ne odgovaram na postove al nesto je jace od mene.

Ovo je forum o hardveru a ne o psihologiji licnosti.

Nadalje ne znam koliko je ljudi primjetilo ali ti svakih mjesec dana mjenjas signature.
    Koliko se sjecam kad si dosao na forum imao si 7950 GX2 da bi nakon nje kupio 8800GTX!

Kad smo se ovdje raspravljali uvjeravao si svojom filozofijom kako nikad nije pravo vrijeme za kupovinu. Ok. To je tvoje misljenje i drzi se toga.
    Pa da ja izvucem onda jedan zakljucak iz tvog psiholoskog profila.
    Ne znam nikog sa imalo rezona da je kupio 7950GX2 3-4 mjeseca pred izlazak 8800GTX osim ljudi koji su bolesnici, jer ovde se vise ne radi o potrebi, ni o zelji ni o ljubavi prema "stvarima" kako si to ti lijepo srocio vec o tome da u svakom trenu imas bolje od drugog!
    Prema tome ne bi bio iznenadjen kad bi u tvom sigu za 3 mjeseca stajala 8900GTX a kasnije i 9900GTX!
    Pitam te sta to nisi mogao da uradis profesionalno sa 7950GX2 da si morao uzeti 8800GTX? To si imao malo fps-a?Jel to postoje "vec" DX10 igre? Il je pravo vrijeme za kupovinu DX 10 graficke u trenutku kad ne postoji ni jedna DX10 igra na trzistu? Pa sta ti mislis s kim ti pricas ovde? Evo razgovaram bez sarkazma i bez vrijedjanja, pitam te zaista ocite stvari.
    Iskreno ja ti ne vjerujem da ista od tog imas, vidis to je moje misljenje i ne moras se pravdat ni meni niti bilo kome sa ovog foruma. A ako si na AMD X2+7950GX2 kupio E6600+8800GTX onda moje misljenje o tvom znanju, isplativosti kupovine ne moze biti manje! Dakle il nemas to u sigu sto si napisao da imas il se zaista razbacujes sa parama!
    Molim te da postavis slike svoje mashine, bas me zanima s cim se tako clockovo proc, ako je u redu s tobom?

19. Peacemaker-HS

Peacemaker-HS Aktivista

Sta je u tome cudno? To je samo entuzijazam, radujemo se mapretku.
    Normalno je u superlativu o buducnosti pricati. Mozda bi to i meni bilo cudno da sam u stanju kao ti da svakih 3 mjeseca potrosim 5 milja na novi sistem. Prije 10 min. sam uspio naci MX Revo za $15 manje i bas sam zadovoljan tim ucinkom :D

Nema te obavezne pljuvacine koju navodis nakon pojave nekog produkta na trzistu, vecina ovdje rezonuje jako dobro.
    Svi smo mi imali veca ili manja ocekivanja za 8800GTX, valjda i ti jer si je kupio. Kasnjenje Viste i dx10 je jako obezvrijedilo tu grafu, ako mislis da nije, upitaj Nvidia-u jesu li ljuti na M$.

Barem sad imas jedan demo pa mozes pogledati kako ce stvari izgledati za par mjeseci na boljim i jeftinijim kartama a sad cuci dok prva dx10 igra izadje.

Syss-u podbacijes oholost a kakve si ti komentare drugima upucivao :roll:

20. Raptor

Raptor Aktivista

I ja se pitam...