komp ne radi :smt006 skinuo @BIOS sa GB stranice bio je F6 instaliran, updejtvo i poceo instalaciju F11 dosao do pola instalacije i prijavi mi gresku kada sam ga restartovo pokazuje na prvom screenu da je istaliran F11, ali mi kaze da ima neki problem i daje mi opcije F1 - ide dalje DEL - ulaz u bios ali sta god da pritisnem pojavi se black screen sa blinkajucim kursorom i to je to ima li lijeka il da halalim plocu p.s. napravio sam backup postojeceg biosa (F6) i imam ga na drugom racunaru
rado bih ja al na laptopu nemam disketnog drivea tj. ne mogu snimit na disketu mozel kako sa sticka da se pokrene ?
Naravno da moze, napravi bootabilan usb drive ili CD, no pitanje je da li ce proci do tog dijela. Jesi li radio CMOS clear / vadio bateriju?
evo izvadjena je cekam sad pa da vidimo ------------------------------------------ nista opet, sve isto ostaje mi jos to da probam sa disketom i da vec pocnem traziti polovnjaka s939
Koliko ja vidim ispravi me ako grijesim problem je sto Xp vjerovatno sp2 instalacija ne vidi tvoj sata disk . Ja to rijesavam Npr sa xp (dvd sa postinstalerom) dark edition ili black edition ili winborg sa sata driverima (ako vec nemozes preko flopija pri instal sp2 ubaciti sata drivere ili usb-om) Isti su problemi i sa Am2 asus plocama
Griješiš. Prvo nigdje nije spomenuo xp sp2, a drugo je da se radi o neuspjelom flashu biosa i zato mu neće da boota sa diska. Flash sa diskete ili zamjeniti BIOS čip (u prevodu baciti ploču i tražiti zamjenu ).