Gigabyte XM300 miš-problem

Discussion in 'Servis i rješavanje problema' started by Ronaldo_9, Jul 27, 2017.

 1. Ronaldo_9

  Ronaldo_9 Aktivista

  Imam problem sa navedenim mišem. Dpi + dugme treba 5-6 puta pritisnuti da bi prebacilo dva do tri puta DPI, ne reaguje znači više 1 click jedan response.
  Sa lijevim clickom je drugi problem s vremena na vrijeme drag and drop funkcija prestane funkcionisat a to mi posebno smeta posebno u 3DS MAX-u. Naime, kad recimo idem na opciju move i trebam pritisnut lijevi click, držat ga i gurnut objekat naprijed ili nazad ne reaguje. Ovo se dešava povremeno i u windowsu i u igrama. Recimo kad trebam drag and drop predmet u inventorij ne funkcioniše kao da nije click "zaključao" do kraja.
  Miš je pod garancijom pa me interesuje da li ovo potpada pod garanciju ?

  EDIT: Poslao u servis jer je pod garancijom pa ću vidjeti šta će reći.
   
 2. Ronaldo_9

  Ronaldo_9 Aktivista

  Update situacije:
  Došao sa servisa miš (Comtrade), kroz par dana, navodno istekla garancija (samo 6 mjeseci o_O). Svuda na netu 2 god. gare, i to ponegdje uz naznaku parts +labor.
  Ipak nešto su u Comtrade čačkali jer sad radi dpi + button a left click je bolji ali i dalje šteka. Poslao email uz screenshot i video Gigabyte supportu pa ću vidjeti šta će biti od svega.
  U svakom slučaju javim ovdje rasplet situacije.
   
 3. lolak

  lolak Aktivista

  Ne pomaze ovo sto pisem, ali odakle Gigabyte mis? Da, znam, svi kupuju prekidace, senzore i ostalo od par velikih, pa idu sa nekim svojim dizajnom, ali mozda je ovo bas primjer zbog cega se treba oslonuti na neki jaci brand..

  U svakom slucaju, javi kako prodjes.
   
 4. Ronaldo_9

  Ronaldo_9 Aktivista

  Gigabyte miš sam uzeo na osnovu reviewa od Rocketjumpninja.
  http://www.rocketjumpninja.com/gigabyte-xm300-review/

  Za prvi tiket Gigabyte supportu trebalo 4 dana da odgovori. Poslao im screenshotove i video, i objasnio da mi je odbijen proizvod zbog isteka garancije koja je samo "6 mjeseci" (kod nas u Bosni naravno) a oni odgovorili kao trebam se obratiti ovlaštenom uvozniku Gigabyte proizvoda za BiH. Kao da se nisam obratio ovlaštenom serviseru, u ovom slučaju Comtrade Distribution.
  Poslao sam im drugi ticket pa ću vidjet šta će biti.
   
 5. Ronaldo_9

  Ronaldo_9 Aktivista

  Nakon drugog ticketa otišao na more. Gigabyte kontaktirao Didaktu i Comtrade, odobren mi je novi zamjenski miš. Poslao svoj miš danas, obzirom da sam jučer došao s mora. Sledeće sedmice bi mi trebao stići novi od Comtrade-a. Nadam se da će sve proći ok.
   

Share This Page