Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Prikljucis fino usb stick kad ti zatreba. A samo zbog memorije uzimati 2-3x losiji hardver je po meni blesavo.

2. hellboy

hellboy Novi član

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Brat mi hoce da kupi sebi android TV box pa mene pita za savjet a ja nemam pojma nista o tome,specifikacije su po meni tanke al opet mozda i ne treba bolje kad je box za tv u pitanju. Sluzio bi samo za filmove i YT,mozda AngryBirds da se poigra kad.

http://www.energysistem.com/en/products ... id_tv_box/

Ima li ko iskustva sa ovim? Eto jest da nije ni telefon ni tablet al jest android pa reko ovdje da priupitam.

4. Neo Bahamut Zero

Gamestick je daleko bolja i kvalitetnija opcija, a i kosta otprilike isto:
    https://gamestick.tv/

Dobijes jos i solidan gamepad.

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

evo jedna solidna nova igra,jedino je problem sto mozes ostati bez zelembaca zacas,ako kupujes virtuelna dobra (mada postoji obilaznica i za to )

https://play.google.com/store/apps/deta ... lu.robocop

igram je vec 2 dana,bez adekvatnog oruzja vrlo teska i sporo se napreduje
    prilicno je i nestabilna i grije hardware,tablet mi bude uzaren poslije igranja

vidjeti cu dokle cu imati strpljenja igrati ;)

6. Piroman

Piroman Komšija

Prosto riješenje ukucaš u google "robocop apk mod", skineš, instaliraš i imaš unlimited virtuelnih zelembaća! :smt003

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

a ko kaze da to vec nisam uradio ? :p...nego zbog pravila foruma ,necu nista da pisem o tome ,znas i sam :D

8. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Poz ljudi, da ne otvaram novu temu. Kolegi treba android tablet sa gps-om, planira kineza nekog nabavit jer će se isključivo koristiti za navigaciju, ima li neki da je baš za ove namjene "idealan".

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Bolje da ganja (cak i polovne) Samsung Tab 7.0 dvojku ili trojku, ili prvog Nexus-a 7.
    Platit ce isto ili malo vise ali imat ce dosta bolje iskustvo.

10. Neo Bahamut Zero

Imam ja povoljno gotovo nov Asus MemoPad ako mu odgovara.
    U protivnom prvi Nexus 7 kako reče kolega.

11. Eldorado

Eldorado Komšija

Zanima me kakve veze ima operater sa update-om sistema?
    Evo u mom slucaju BH Telecom mreža, zar oni odlucuju o kitkat 4.4.2 :D

12. Neo Bahamut Zero

Proizvođač pošalje operateru finalnu verziju update-a, ovi to "stručno" pregledaju, i onda jave proizvođaču da je sve ok (ili ne) i update se može javno objaviti.

13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

proda Google motorolu lenovu :roll:

14. Piroman

Piroman Komšija

Evo jedan grafički prikaz koji to malo detaljnije objašnjava:

15. Eldorado

Eldorado Komšija

Baš si slikom objasnio :D
    dobro ikako dolazi update na mobitelima androida, navikao sam kod apple-a odmah taj dan ide update i to je to.
    glupo mi je da sad cekam operatera BH Telecoma da potvrdi neke svoje tacke.

Jedino raduje me da BH Telecom uskoro ima u ponudi Samsung S4 model pa vjerujem da ce gledati i update 4.4.2 što prije da dozvole.

16. NAILS

NAILS Moderator

Kod jabuke se ovo gore odradi prije najave nove verzije jer prave i SW i HW.

17. Qler

Qler Veteran foruma

E ovako, imam ovaj telefon, Samsung GT-S7710

I problem je sa kiesom,

treba da namjestim da se sinhronizuje sam telefon kad se spoji na racunar. Znaci na fazon nokia suite. Spojis telefon, on sam prebaci novi slike i snimke na racunar i to je to.

Ovo govno od kiesa, samo sinhronizuje sa racunara na mobitel, nece sa mobitela na racunar. Ili ja nisam skontao kako. I jos nesto, spojim ga, on sinhronizuje, otkacim, spojim opet on opet nesto sinhronizje po 20min... a nista na kraju ne prebaci nigdje...

Drugi problem je memorija telefona, od 1GB ostalo slobodno par kb, a snimljeno je na telefon viber, skype, dvije apk za vrijeme, custom keyboard i mislim da je to to. Mozda jos jedna da ima, u glavnom par ih ima i puna memorija telefona.

Snimio ono app2sd i kaze ovaj telefon ne pordzava prebacivanje na SD karticu... ima li mu neke pomoci? Covjek je do sada koristio Nokia C7 radila i slusala ga bez problema, sad dobio ovo i veze nemam kako da ga sredim da mu radi kao C7. Tj da on nista ne zna, da telefon radi..

18. Reznor

Reznor Overclocker

Re: AW: Google Android - oficijelna tema

Koristi Link2SD i tel treba biti rootan.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Nema nista od rootanja, flashanja, cackanja, znaci treba sve da radi stock... izgleda da nema te varijante...

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mjesec dana i vec mi dopizdio 4.3, par sedmica fino i onda ga jebi kad pocne random trzati na imeniku.

Nabacio CM11, Android 4.4.2, 10-15 minuta posla sa njihovim instalerom i uputstvom http://www.get.cm
    Drugi telefon skroz, na oficijelni ROM se vise ne vracam osim ako ne zatreba za garanciju.