Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Eldorado

Eldorado Komšija

E raja juce mi došao update za Note 4, nekih manji 280mb.

Tokom instalacije mobitel je baš bio vruc, a poslje instalacije update-a mob se brz zagrije i imam osjecaj da je mnogo topliji kad ga koristim.

Uradio sam prvo "wipe cache partition" al isto sve topliji uređaj. Jutros sam uradio hard reset ali uređaj vruc.

Bas sam bio prezadovoljan uređajem i eto update me zeznu.

Ima li još neko kakvu ideju? I da li bi pomoglo vratiti ga na stariju verziju preko Odin Samsung programa.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

2. NAILS

NAILS Moderator

Ne mogu da nadjem originalni samsungov firmware za nasu zemlju pa evo skidam za ukrainu. Hoce li telefon biti brikovan.. ? Nisam nikada downgradeovao telefon.

3. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Ja koliko se sjecam "brickovan" znaci da je proces flashanja prosao sa greskom i telefon ne uspijeva da podigne sistem ili ostane u bootloop, ima i hard brick kada ne mozes doci ni do bootloadera. Ako ti sam proces flashanja prodje uspjesno moguce da imas nekih nekompaktibilnosti ali telefon ne bi trebao biti brickovan.

4. Piroman

Piroman Komšija

Samo ODIN koristi i ne bi trebalo biti problema! Sretno!

5. NAILS

NAILS Moderator

Ma znam da nesto samsung ne "dozvoljava" downgrade ali bih se ja vratio na tvornicki firmware jer romovi koje sam probao imaju problema. Gledam firmware listu i sve iz azije i afrike. Samo ukrainu nalazim iz evrope.

To stoji kako si nappisao. Sada i ja nesto kontam da bih brikovao telefon samo ako se desi prekid tokom flešovanja. Ne bi (valjda) trebalo biti problem opet flešovati telefon ako ovaj ukrainski ne bude valjao. Zadnji ofišl za moj telefon je kitkat ali ljudi kazu da su brikovali telefon kada su isli sa kitkat na jelly bean. Ja bih samo na kitkat.

6. Eldorado

Eldorado Komšija

Ima li nacin da se skonta koja je mreza i odakle je mobitel kupljen? (Polovan bez kutije kupljen)

Da skinem prosli firmware koji mi nije pravio probleme sa zagrijavanjem.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

7. Haker

Haker Veteran foruma

Vrijedi li s7 duplo više od A5 2017? Gledam review A5 i ne znam isplati li mi se krhnut lovu za s7

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

8. zoi

zoi Veteran foruma

Nov ili polovan? Polovnih sedmica ima po 7 stoja. A5 slabo ima polovnih, za njih se isplati razmišljati jedino ko kupuje isključivo nove telefone.

9. Haker

Haker Veteran foruma

S7 me izadje 1200 u telecomu a5 duplo ma je mislim. Jedino novo ili super očuvan sa validnom garancijom, ali nemam vremena to tražiti.

Edit 750 je a5

10. zoi

zoi Veteran foruma

11. Haker

Haker Veteran foruma

Hvala ti. Ima li još neko neki prijedlog dok nije kasno :D

12. Haker

Haker Veteran foruma

Mislim ebote koliko vrijedi ova mobilna industrija i sve se svede na jedan model, ostalo bukvalno nevalja. Možda pixel ali i on mi preskup, a i ružan

13. zoi

zoi Veteran foruma

Ja kad sam neki dan gledao te telefone u Telekomu bio je i Honor 7 koji je tu negdje s cijenom sa A5/2017 a po meni bolji telefon pa pogledaj i njega. A5 je po meni najveća mana tanak procesor za te pare. Ali mi je sve to skupo u telekomu pa sam odustao od te kupovine.

14. anel007

anel007 Komšija

^ mislis Honor 8, ja sam ga neki dan kupio i prezadovoljan sam a cijena na mini 15 paketu je tako nekih 770 KM, telefon je u odnosu na te samsunge izmislio pojam ljepote (pogotovo u ovoj plavoj boji koju sam ja izabrao) bar po mom misljenju a i specifkacije mu ne kaskaju za jacim modelima tako da sam siguran da ce izgurarati 2 godine bez problema koliko ce biti kod mene

i usput mi se isplatila sve i jedna marka koju sam do sad ulozio vise kupujuci telefone u bh telecomu, alcatel se pokvario iznenada i odnesem im na popravku jer je imao jos oko 3 mjeseca garancije, za 5 dana zovu zamijenjena maticna ploca i dobio sam ponovo 2 godine garancije na uredjaj

15. Haker

Haker Veteran foruma

Mene kod njih odbija taj njihov skin I in house procesor.

16. anel007

anel007 Komšija

Ako mislis na ala apple skin onda je to ispravljeno sa zadnjom nadogradnjom tako da ima i lista aplikacija zasebno i ne reda ih sve na home screen. Mada ja nisam ni razgledao previse oko toga jer je najmanji problem launcher na androidu promijeniti.

Za procesor ne znam sta bi ti rekao, necu rekorse s njim obarati i za ovih 10-15 dana koliko je kod mene nisam mu nikakvu zamjerku nasao mada sigurno ima i jacih i boljih ali nikad nebi dao za mobitel preko 1000KM koliko flagshipi sad koštaju.

Sent from my Huawei Honor 8 using Tapatalk

17. zoi

zoi Veteran foruma

Da, mislio sam na Honor 8. Procesor je bolji od onog u A5-A7-A8 seriji. Samsung je jedino u A9 ubacio ok procesor, sve ovo ostalo je slabo za tu cijenu. To je i glavna stvar koja me odbija od A serije.

18. adsubzero

adsubzero Komšija

Nisi ti nikakav haker :p

19. Arnie

Arnie Novi član

Pozz za svu raju HWbase, ako moze neka preporuka za neki jeftini smartphone, staroj treba neki samo radi vibera da ima to da koristi za neke ponekad razgovore i tako .
    Hvala unaprijed, pozz!

20. zoi

zoi Veteran foruma

viewtopic.php?f=75&t=33933

viewtopic.php?f=75&t=34014

Evo ta dva možeš pogledati.

Last edited by a moderator: Feb 11, 2018