Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. black

black Komšija

Evo aplikacije za RAW slikanje , radi na Redmi Note 3 ali i na dosta drugih uredaja.
    Prva slika je stock camera a druga Freedcam i Lightroom Mobile za konverziju DNG-a u jpg. Lightroom Mobile je besplatan za konverziju dng-a.
    Moram negdje drugo postaviti slike jer tapatalk pokvari kvalitet, ali mislim da se vidi na uvecanim prikazima manje artrfakata koji nastaju od denoise-a i izostravanja.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

2. Haker

Haker Veteran foruma

A kako si došao do tog zaključka :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kirin procesori su jako dobri procesori i mogu konkurisati snapdragonu, ovaj kirin 960 je mislim izmedju snapdragon 821 i 835.

Prije je bio slucaj da je gpu bio slabiji naspram.konkurencije ali su to popravili.

Sent from my E6653 using Tapatalk

4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma odlicni Kirin, nemaju 4k snimanje, tek najnoviji imaju.

5. adsubzero

adsubzero Komšija

Ako ti se ne svidja skin, uvijek ima rjesenje. :D

6. Haker

Haker Veteran foruma

I šta mislio si da ne znam instalirati rom ili staviti drugi launcher.

7. adsubzero

adsubzero Komšija

A zajebancija druze

8. Haker

Haker Veteran foruma

9. Sena

Sena Veteran foruma

samo da se zna, ne vrijedjam nikoga niti osudujem neciji izbor, ali mi fakat nije jasno kako se imate peglati s tim romovima i launcherima.
    bio sam teski fanboy androida, ali brate, samo flagship valja.
    ios je jednostavniji uredjaj sa ogromnom manom, cijenom, windows mobile je mrtav.
    A8 pa na dalje je epitet cak i za flagship android mobove, samo znaju gruhat jezgre, za par godina bit cd ih 20.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Pa nije istina da flagship samo valja, ali eto i da valjaju sami top modeli opet imaš izbor da biraš neki, a ne da si osuđen da imaš telefon bez audio porta.

11. Sena

Sena Veteran foruma

ionako ne koristim zicu dugo vremena pa mi nije ni bitno.
    odavno nisam imao high end android, zadnji je bio G3, sranje na kvadrat.

12. NAILS

NAILS Moderator

Romovi se mijenjaju zato sto telefoni ne dobijaju update na nove verzije i zato sto su vanila romovi puni bloatwarea. Zbog toga je samsung bio na sudu. Ja sam na jednom telefonu imao oko 50 bloatware aplikacija. Ako je custom rom dobro uradjen, takav je bogatiji i brzi od vanile. A romovi se instaliraju dostlovno samo na klikom install. Suma sumaru, sa scustom romom znas dobiti doslovno drugi telefon. Ja evo ne znam da li bi na drugom sistemu mogao dobiti pattern/pin lock bez "emergency call" opcije koji se aktivira u djepu.

Sto se launchera tice, ko ne zna instalirati/koristiti launcher, takav ne treba da koristi smartphone. Eno mu 3310.

13. pac

pac Komšija

Upravo radi custom romova sam koristio Nexus 4 preko 4 godine. Od zadnjeg oficijelnog update-a tel bio poprilicno isporen. Trenutno koristim G3 i dobro dodje promjena u stock androida :D

14. Sena

Sena Veteran foruma

eto ja ne znam instalirati custom rom ili launcher, daj ba.
    i boziji rom nece naciniti da s7 bude brzi od iphone7. Hardwerski nije moguce.
    svjestan sam da i apple sere sa nekim budalastinama tipa iphone se i slicno ali nije ni sammy bajan.

15. black

black Komšija

Facebook app je kritican , jede RAM kao lud. Obrisao sam app i ostavio sam Chrome shortcut. Telefon bukvalno prodisao, baterija se vratila u normalu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

16. Sena

Sena Veteran foruma

Da jest stvarno, sjecam se kad sam imao jos G3 i Z1, ali tek je posebna prica na windowsu, tamo je karina teskog kalibra.

17. NAILS

NAILS Moderator

Chill out.. nisam rekao da ti ne znas. Ali se i launcher i rom jednom instaliraju i to je to. Ne znam onda zasto postavljas pitanje ako si radio. Istina je da postoji more losih romova. Zadnjih par mjeseci sam prosao kroz njih dok nisam nasao sta mi treba. Ali svaki od njih je i sa manama bio funkcionalniji od vanila roma. Na kraju, takvo strpljenje se svodi na entuzijazam a ti bi o tome trebao najbolje znati. Sto se ajfona tice, ja ga ne bih da mi ga neko pokloni.

18. Sena

Sena Veteran foruma

Jbg, svakom svoje. Mene je jedino note 7 zanimao, zamalo ga ne kupih, ali jbg.

19. NAILS

NAILS Moderator

Dobro je pa nisi. Ali da, Note 7 je beton telefon. Prica se da bi samsung mogao uraditi relaunch ali hajd' im opet vjeruj. Kada su dva puta ubacivali "samozapaljivu" bateriju, zašto ne bi i trecu put.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Ko se ono na forumu žalio na pucanje animacija na iPhonu i da ga se hoće zbog toga riješiti? :lol:

Nego nabavio sam Huawei P9 Lite neki dan i so far so good, prezadovoljan sam telefonom. Baterija drži neuporedivo bolje od Note 4, kvalitet telefona hardverski i softverski meni super a dobio sam ga prilično jeftinije od onog Note 4. Uspio sam u dva dana korištenja izgurati 6,5 sati SoT i onda je išao na punjač. Vidjet ćemo kako će se vremenom pokazati ali za sad sam zadovoljan. Od mene preporuka ko hoće fin a povoljan telefon. Nije nivo flagshipa ali mu je i cijena daleko od toga.