Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Umjesto da ovakvi eksperimentalni telefoni ,bez ikakvog kvaliteta i dugovjecnosti budu u pola cijene,da probaju napraviti proboj,oni ih cijene i preko svojih flagship modela. A realno,nisu to nikakvi eksperimentalni modeli i testiranje tehnologije,pa da cijena treba biti ovakva,kao da su inzinjerski primjerci puni neke ultranapredne tehnologije buducnosti.

Pa i ptice na grani vide da ovi telefoni nisu ni priblizno zreli za normalnu upotrebu i dugorocnije koristenje.
    Ja ne znam da li je iko kupio ovaj telefon sa savitljivim ekranom a da mu je ekran izdrzao godinu dana,bez da strada na prelomu.

2. Reznor

Reznor Overclocker

Ovih dana planiram uzeti S25 Ultra, molim ako neko može provjeriti je li ovaj telefon genuine, prodavac kaže da je kupljen u UAE internacionalna verzija, ali ne piše zdravlje baterije kao ograničenje regije. Nisam u toku sa Samsunzima baš, a i ne stižem ovih dana sjesti kako treba da istražim detaljnije. Cijena je povoljna doduše malo je korišten. Prodavač mi je blizu pa bi mi ovo bilo usput. Hvala.

Još slika:

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

*#06# izlista IMEI i uporedi sa tim u telefonu i na kutiji.

4. Reznor

Reznor Overclocker

Da se ne zezam onda, uzmem kod prodavača dove8 imaju dva s garancijom, meni ovo djeluje legit, ali kad već ne mogu drukčije provjeriti na Samsungovoj stranici kao u slučaju iPhone onda nije vrijedno zezancije, jer garancije lokalne nema samo internacionalna.
    Evo oglas: https://olx.ba/artikal/71463926

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Možda da sacekas black friday, mozda bude snizenja da kupis negdje sa validnom garancijom. Ipak je skup telefon, nije kao ovaj moj A55 pa mogu halalit par stoja ako vrisne. :)

6. Tyger

Tyger Aktivista

Ako se slaže kada vidiš uživo sa ovim IMEI-ima onda je legit

7. Reznor

Reznor Overclocker

Hvala obojici, ipak je već uzet, potreban je sada već, u školama gdje držim nastavu često ne rade računari pa da ne teglim laptop sa sobom ima DeX, a i za posao mi često treba, tako da ugodno i korisno je spojeno. Već par puta ga isprobah u neptunu i domodu i izvagah za i protiv tako da bi se svakako uzeo prije ili poslije. Na kraju je naručen ovaj, 1550 KM, 6 puta napunjen samo, u augustu aktiviran.

zippoo and Reventon like this.
  8. zoi

zoi Veteran foruma

Koju periferiju misliš koristiti sa dex? Meni se dex sviđa ali nemam adekvatne periferije.

9. Reznor

Reznor Overclocker

Ne znam hoće li raditi, jer generalno se koriste stari projektori, jedan čak ima prelaz s VGA na HDMI, ali većinom su svi HDMI, najčešće stariji modeli Acer, Epson i sl. Na MacBook-u onom s type-c adapterom mi nije radilo nikako, pa sam nosio Thinkpad jer on ima i VGA izlaz, ali je gabaritno to sve za nositi.
    Tako da vidjeh da imaju dvije vrste kabla USB-C na USB-C i USB-C na HDMI, na kraju već imam taj prelaz od MacBook-a pa mogu prvo s njim probati, a ima i originalni Samsungov kabl.

Tj. to su ovi prelazi

https://m.media-amazon.com/images/I/61wXUQzvpjL.jpg

https://cabletimetech.com/cdn/shop/...9d2a-f6484296a9a8.jpg?v=1734068752&width=2048

Ne vjerujem ovim 4K natpisima, ali svakako treba neki basic output ovdje.

10. zoi

zoi Veteran foruma

Mislio sam na miš i tastaturu.

Što se tiče povezivanja nisam ni imao u vidu taj ubsc na hdmi, ja sam to uvijek gledao kroz casting.

11. Reznor

Reznor Overclocker

Meni je ovo prvi Samsung s DeX-om da je moj lični, a i kad zadnji put probah taj fičr to je bio S8 stari koji je bio testni telefon od firme :D

Imaš na ovom iznad hub-u i USB-A konektor, a imaš i obični USB hub pa onda upariš s cast, mada možda bolje i tu uzeti onu bluetooth tastaturu s touchpadom malu da je sve wireless :D
    I to smo imali situaciju da spajamo laptop cast-om na TV u jednom hub-u i to je bila prava patnja da proradi, iz nekog 10-tog pokušaja se spoji, pali-gasi TV, a HDMI kabl nije bio pri ruci.

zoi likes this.
  12. zoi

zoi Veteran foruma

Gdje kupiti ovaj prijelaz?

13. Reznor

Reznor Overclocker

zoi likes this.
  14. Reznor

Reznor Overclocker

Spor ovaj bhpostexpress nađem se u Zenici lično s čovjekom, fin prodavač i dobih clear case i privacy glass free uz telefon, u case gallery traže 15 KM za staklo i 20 KM za case.
    Telefon je super zasad

https://imgur.com/a/hIjb6cq

dino73n and zippoo like this.
  15. Reznor

Reznor Overclocker

zoi likes this.
  16. zoi

zoi Veteran foruma

Daj link da temua?

17. Reznor

Reznor Overclocker

zoi likes this.
  18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kada vec ovo spominjete, ima li na temuu da je nesto provjereno,trebao bi mi kabal mini DP na hdmi ili adapter takav?
    Imam ovaj surface i on od video izlaza ima samo ovaj mini DP a tv HDMI. Imam neke iptv liste i gledam utakmice ali sam ogranicen na ekrann surfacea a bude mi mrsko ici u drugu sobu gledati ,gdje je racunar soojen sa tv-om

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ima i kod nas
    https://genelec.ba/mini-displayport...-displayport-muki-na-hdmi-enski-adapter-bl-p2

zippoo likes this.
  20. dams82

dams82 Overclocker

Otkako sam kupio ovaj novi uređaj S25 imam problem da viber, WhatsApp ili messenger kada zvone, zvone u pozadini, znači neće iskočiti prozor da se javiš, nego moraš otključati ekran i otvoriti aplikaciju da se javiš. Prilično nervira. Sve što se podešava u aplikacijama je dozvoljeno, međutim nema promjene. Da li se neko susretao s tim problemom?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk