Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Zato moze na iPhoneu jer ima ovlasteni servis al opet dzaba kad ti useru telefon.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Stevie_Ray likes this.
  2. Qler

Qler Veteran foruma

Meni su na ovom S24u zamijenili u ovlaštenom. U garanciji se bila napuhala.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja znam da ima originalnih baterija u servisima za iPhone a za androide jako tesko naci originalnu bateriju. Nisam nikada slao u ovlasteni ali i tu ima kukolja koliko hoces.
    A na skuplji telefon kroz 3-4 godine se itekako isplati zamijeniti bateriju i opet imas bukvalno nov telefon. Ko ne pati od stalnog mijenjanja telefona i trendova da uvijek moras imati najnoviji.

4. selvin

selvin Moderator

Mijenjao na flip3, on je s21 generacija. U ovlastenom uradili, originalnu, trajala duze od prve i jos traje. I govorim samo o ovlastenim, nije da mi neko fenom skida i ubacuje kinesku.

Za s8 nakon 10 godina i ne ocekujem da mijenjam bateriju u oficijelnom jer bi zamjena bila skuplja od telefona. Cak i da je baterija replaceable vjerovatno ce originalna bit preskupa za tako stare telefone.

5. bojler

bojler Aktivista

Ja planiram preći sa s20 na s25. Desio mi se isti problem sa s20 kao na s8 dugme za otključavanje je ispalo. Stavio sam masku da ne ispada ali inače ne volim maske, pa ću skočiti na s25. S26 mi se nije nešto dojmio da ga uzmem. Ko jeftino prodaje s25?

6. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ja kada sam gledao za S8 bio je star cetri godine, normalno da ne mislim da sam ovih dana tražio. Mozda se sada situacija popravila jer samsung ganja apple u svemu pa valjda su usvojili i ove pozitivne stvari, zamjena baterija, sedam godina software upgrade i td

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. Haker

Haker Veteran foruma

Evo kolega prodaje s25 ultra, dobra cijena gotovo nov.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

8. zoi

zoi Veteran foruma

Pa evo supruga ima iphone 12, tržišna vrijednost mu 300 KM a zamjena baterije koliko, 100 150 KM u ovlaštenom? Kako se to isplati? Da možeš sam zamjeniti to bi bilo 50 do 70 KM i to je već ok za tu vrijednost.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Neces mjenjat bateriju da ga prodajes nego da ga koristis. Nova baterija ce mu dat 2 do 3 godine novog zivota. To je ono u sto treba gledat,sve i da kupis drugi sa trzista za 300km neces ga moc koristiti 2-3 god jer je isti kao i taj kojeg vec imas a da svog prodas za 300 sta ces kupit za tih nekih 450km a da imas isto ili slicno korisnicko iskustvo slijedece 2-3 god.

Znaci puno je tu varijabli da vidis isplati li se ili ne.

10. zoi

zoi Veteran foruma

Jest da ga nije Apple usporio sa zadnjim iOS. Ko je ostao na iOS 18 on može, ovako je usporio previše.

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ako je baterija pala ispod 80% s novom ce se popraviti i performanse. Kolega mi ima 12pro sa 6 mjeseci starom baterijom i iOS26 ga uopste nije ubio.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

100 eura je ovdje zamjena baterije za 12-ku, origigi.

Najgore sto budes bez telefona 10-15 dana, brdo bitnih stvari za logovanje, placanje i potpisivanje moras ili prebaciti na drugi u tom vremenu pa opet na njega, ili izdrzati bez toga.

13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Barem na iPhoneu nije tesko sam zamjeniti bateriju.

Ima telefona gdje su bas iskomplicirali. Evo recimo na mom Pixel 7 pro moram odljepljivati bukvalno prednji display da bih dosao do baterije. I to se jos moram biti ekstra pazljiv jer je ekran zakrivljen sa strana da ne bi pukao.

Ne sjecam se sad sta je tacno EU incijativa podrzavala za baterije. Ako ce olaksati zamjenu baterije bez ovih nekih idiotarija gdje se bas ciljano ide da se oteza korisnicima zamjena baterije, ja sam apsolutno za i to nisu nikakve glupost. Naravno jos kad bi se moglo lakse i doci do originalne zamjenske baterije.

Mene sad muci sto je meni nekad prosle godine pao telefon sa stola i napukao ekran. Pa mi smeta nekad pri radu, a strah me i da prestane raditi. Mjenjao bih bateriju jers sam zadovoljan telefonim i stvarno mi se jos ne mjenja telefon, ali brate mili, zamjenski oem ekran preko 400 maraka. Ne mogu nikako dati tolike pare + na to nova baterija.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Upravo ovo sto Dino kaze. Dakle...ti u svoj telefon ulozis jos 150 KM (ovo je sa BMS chipom koji pokazuje zdravlje baterije) i minimalno 3 naredne godine imas i dalje dobar i upotrebljiv telefon. Ako gledas matematiku...mozes li kupiti neki dobar telefon za 150 KM i da bude kao nov i naredne 3 godine ? Svi znamo da ne mozes.
    Bez BMSa je 120 KM za iphone 12,13,vjerovatno i 14 zamjena baterije.

15. selvin

selvin Moderator

Fazon je ta sto ces "moci sam" mijenjat ce biti cijenom kao sad sa zamjenom, nece bit sigurno 50KM originalna. Nisu proizvodjaci glupi. Hoce EU glupu inicijativu, evo vam i skuplja baterija sad.