Graf. do 150 KM

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by abasi, Oct 4, 2003.

1. abasi

abasi Aktivista

E prvo pozdrav svima jer evo nisam bio nekoliko dana na HWB-u jer nisam imao graficke , ustvari prodao sam je.
    Sada radim na "S3 VGA 1 MB (nije greska 1 MB) PCI"

Svoju GLUPU ATI 9200 128 DDR - Ping Pong sam prodao za 110 KM
    Inzinjer hvala ti onda sto si mi rekao da uzemem 110 KM sto prije :) :wink:

Eto imam 110 KM pa bi ja dodao jos 30-40 KM da kupim kakvu finu graficku

Pa sta mi vi preporucujete do 150 KM ???

Necu sada da dajem 500 KM jer mi netreba takva, zbog toga sto samo igram CS i C&C:Generals i dr. koje ne zahtjevaju nesta sto boli GLAVA !

Sta mislite o "GAINWARD GeForce4 MX 440 64mb ddr tv-out" 138 KM !
    i "GAINWARD FX PRO 660 FX5200 128DDR 164,4 KM ??

????

2. syss

syss Veteran foruma

ma zaboravi to sve... uzmi gf3 gledaj na linku kako ide uz bok sa 5600 (duplo skuplja), naravno uvijek se može clockat... http://gamer.vip.hr/hardware/gainward_g ... .php?id=50 kod nas je gf3 jeftiniji oko 5€ od ove pro 660, tako da je po meni to daleko isplativija kupovina. evo nedavno sam benchao preko jedi knighta i ispalo je 90fpsa, a tu sam negdje vidio da albatronova 5600 daje oko 100fpsa na xp 3000+, nf2 ultra 400, 512rama...

3. Shenron

Shenron Komšija

Pa zar hoces losiju graficku nego sta si imo prije?!?!?!?!

UZMI GF3 I MIRAN SI!!!!!!!!!!!!!

4. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Eh da se i ja pohvalim da me moja Gainward GF3 Ti200 GS slusa ono pravo plaho :)

Ne , ozbiljno , graficka sluzi i to jako dobro , clokanje uz GAINWARD je uzivancija , nemoras brinuti o zagrijavanju , imas heatstinkove imas cooler , sasomange ti to ima ... elem

Jedini problem sto ona kosta 160-170 KM

5. Lamagician

Lamagician Komšija

Gainward GeForce 3 ti200 u svakom slucaju...

6. abasi

abasi Aktivista

AGP 4x vs. AGP 8x ???

E evo nasao sam jednu super graficku koja radi na 8x AGP a u mene je maticna max. 4x AGP.

Intresuje me koliko cu izgubiti na performansama jer mi graficka nece raditi na 8x vec 4x AGP ???

I zna li iko slican test na datu temu ???

:?: :)

7. pentium4-athlonxp

pentium4-athlonxp Aktivista

GF 3 Ti 500 ako mozes ali i Ti 200 ce dobro doci.
    Gf4 ti 4200 Zakon 64MB

8x nasprem 4x= marketing
    Ima nekih poboljsanja al vjeruj mi to se ni ne primjeti.

Pozdrav

8. Inzinjer

Inzinjer Aktivista

Tu sam...

Dajem još jedan glas za Gainward (ali samo Gainward) GeForce 3 Ti450.

Kao što su Examen i , Sys i Pentium rekli , kokovanje je tako jednostavno i bezbrižo i imaš nešto slično GeForce 4 Ti 4200 sa 64 MB.

Tapsija , nema potrebe i razloga da se predumišljaš.ja sa ovom grafičkom sam potpuno miran i sa novim igrama.vjeruj mi.

9. abasi

abasi Aktivista

Ma znam ja da je dobra Ti450 i 500 ali sada nemam dati 180 KM za to.

Mene sada najvise intresuje razlika između AGP 4x i 8x ! :wink:

:)

10. BeastMaster

BeastMaster Aktivista

Jedno pitanje, koliko je 150KM u Evrima? Ovde po Srbiji mogu da se nađu TI4200 za oko 95€ (bar ih je bilo jedno vreme) TI4200 je dosta jača karta od gf3 (bar po sirovoj snagi)....
    Pozdrav

11. abasi

abasi Aktivista

150 KM = 75 €

pa zar neznas ?
    8)

12. abasi

abasi Aktivista

Flashiranje

E maloprije sam pricao sa jednim frajerom oko ovoga AGP 4x .. i 8x.

On mi kaze da flasjiram BIOS mozda mogu da mi maticna radi na 8x AGP !

Jeli to moguce ?

ja sumnjam !

13. BeastMaster

BeastMaster Aktivista

Stvarno ne znam :) mislim nisam znao do sada...

14. Lamagician

Lamagician Komšija

Tesko da ce to tako moci :) . Ma vjeruj covjeku bolan, razlike neces ni primjetiti...

15. BeastMaster

BeastMaster Aktivista

E da zaboravio sam da kažem da između AGP 4x i AGP 8x razlike skoro da i nema, inače na AGp 4x ploče se flashom BIOSA ne mogu unaprediti na AGP 8x.

16. syss

syss Veteran foruma

ne možeš flashat 4x na 8x ploču jer je podrška za 8x integrirana u southbridgeu (mislim). 8x ti je čisti marketing i na tržištu nema ni jedne igre (a ni grafičke) koja može iskoristit punu brzinu agp-a 8x.

17. abasi

abasi Aktivista

Evo moje grafulje :(

E evo kupio sam graficku :)

CLUB 3D GeForce 4 MX440 64 DDR,AGP8x, tv-out, DVI. za 118 KM jer nisam mogao dati vise para.
    Sto se grafice tice nije losa za ove pare jer nema vise sranja oko CS-a , UT2003 kao na ATI.
    GPU radi na 275 MHz a Memory Clock na 265 ( meni cudno sto je memorija brza od GPU-a :) )
    Dobio sam je u kutiji sa 2 CD-a ( 1 drajveri i jedan neki softver za pravljenje DVD-a i sl.), 3 kabla i onim konektorom DVI.

U UT2003 daje mi 35 flyby to je malo cini mi se !, a u 3D mark 2003 daje oko 170 3DMark˙S
    CS mi "LETI" bez problema i sa 20 botova ! :)

Nego frajer gdje sam je kupio kaze imam 1 godinu garancije na graficku osim ako:
    1. je slomim
    2. "Fisne" je grom
    3. Ako pregori od overklokiranja

Meni je on rekao da moze negdje da vidi da li je graficka overklokirana ili ne !
    Pa me intresuje da li je to moguce vidjeti i ako jeste mogu li je ja kako overklokirati pa da je vratim a da on te nezna, tj. da nemoze znati da sam je overklokirao ?

Sada sam formatirao disk pa cu sve opet da probam nadam se da ce svi testovi biti bar malo bolji !

Sta vi mislite oko ovoga ?

I zanima me da li je moguce ovo: Kada pritisne brzo dva puta desni klik misa da mi vrati nesta nazad tj. Da radi kao funkcija BACK na Interne Exploreru ???

18. Lamagician

Lamagician Komšija

Jasta je nego malo za flyby...evo sta bi imao da si uzeo gainward ge force 3 ti200 64ddr:

1024X768X32, UT 2003 benchmark: flyby 84,9 i botmatch 46,5

a da si uzeo manli ati radeon 9100 sa 64ddr i vivo za 150km:

1024X768X32, ut 2003 benchmark: flyby 77 i botmatch 45,5 .

U svakom slucaju sretno sa grafickom.

Pozdrav

19. Shenron

Shenron Komšija

A jesi lud. Majkemi si lud. Uzet GF4 MX je GRIJEH!!!!!!!!!!!!!
    Nema cak ni DX8 podrsku!!!!!!

E stvarno si zaista. A mogao si za 30KM vise imat dosta brzu graficku.

E fakat te ne kuzim.

20. abasi

abasi Aktivista

Znam ali netreba mi jace :D