Dakle, kao što sam naziv teme govori. HDD 250GB HITACHI SATA-300 8MB 185,5 KM HDD 250GB WD SATA-300 8MB 185 KM ima i HDD 250GB WD SATA-300 16MB 186,49 KM Ne kontam koji je fazon gotovo jednake cijene između 8 i 16 MB WD diskova. Koji je (naj)bolji i zašto? Imam 10 GB WD disk koji me odlično služi 6 godina. Jaako tih i pouzdan. A vidim da u Bugu preporučuju Hitachi pa zato dilema.
Kolege su vec istakle bolji izbor, a molim da se obrati i paznja na funkciju search jer smo do sada u vise navrata imali slicnu temu.
Neću prodavati hard disk. Znam da je sličnih tema bilo, ali se forumaši nikako nisu mogli usaglasiti ni na jednoj od njih. Nekima je Hitachi prvi izbor, nekima se kvare....Pa želim znati konkretno Hitachi ili WD.
Znam da prednjače Maxtori, kod mog jarana su dva crkla za dvije godine. Zato sam Maxtor zaobišao u širokom luku.
Vidis,neko dize WD-a,neko Seagate...sve je to jako relativno.Meni je recimo jedan WD 40 :mrgreen: rikno nakon nepune 2 godine,dok me Maxtori jako dobro sluze (40 i 80),takodjer imam i jos jednog WD-a koji radi super. Sto se tice Bug-ove preporuke,mislim da je vecim dijelom u pitanju marketinska kampanja jer Hitachi,koliko ja znam,tek zadnjih par godina stidljivo ulazi na trziste HDD-ova. Ispravite me ako grijesim. Sto se tice tvog izbora,uzmi onda WD i to naravno ovaj od 16 MB cache-a,jer za 1.5 KM dobijes duplo vise cache-a,sto najjednostavnije receno znaci brzi i laksi pristup podacima spremljenim na HDD-u. To moze samo u Bosni. :mrgreen: Ima li u Zagrebu ovo, Stevie?! :mrgreen: :lol:
Nije samo u Bosni i preporučena cijena im se razlikuje samo za 1-2 dolara. Nego, Hitachi je nedavno kupio IBM-ovo poslovanje hard diskovima, tj. Hitachi = IBM.
Hehehe dobro se sjecas da sam prorekao msc-u rikavanje motora :lol: Don't worry radi pila ko svicarski sat...