Na Steamu je trenutno akcija za racing igre, NFS Heat, NFS Unbound i Asseto Corsa ispod 5€, AC Competizione 10€, The Crew 6€, The Crew Motorfest Jel igrao neko The Crew serijal, valja li cemu u poredjenju sa Forzom i NFS? Edit: cijeli NFS serijal je dodzaba.
Clair Obscur, ne znam da mi se ikad igra ovako istovremeno i svidja i ne svidja. Ipak, sto duze igram, sve mi se manje svidja. Combat je brate naporan, pravo naporan. Sve se svodi na parry i dodge, u principu ovo je souls like igra. Jebes to sto ima poteze, ono mozes ti taktizirat ali dzaba kad imas suparnike koji te razvale sa jednim udarcem. A najvise me smeta kad dodju neki novi protivnici, valja prvo izginut x puta dok ne skontam kako napadaju i kako se branit. Isprva sam ginuo ko rasada, dok nisam skontao fazone. Evo prebacim difficulty na Story/Easy, i naravno sad vise ne ginem, nego dosadno brate, previse repetitivno. Posto pisem negativne strane, ima puno pozitivnih, prica, art/dizajn, muzika, grafika, pa i performanse su odlicne.
Prešao, igra je upravo ono što MAFIA treba biti. Kratka, linearna, super priča, lijep ambijent. Dobija negative reviews jer je ljudi porede sa GTA što je apsolutno besmisleno. Meni će zauvijek Mafia II biti najbolji naslov.
Znaci Aldiin tebi je Mafia II fenomenalna i tvrdis da je i ova nova Mafia bas super? Onda bi se to moglo odigrati, jer je i meni Mafia II jedna od nezaboravnih i nostalgicnih igara, cak mi se svidio i onaj remake prvog dijela. Da li je u rangu te dvije igre, barem priblizno? Moracu onda i ja da odigram... PS. mogu li se iskljuciti one gluposti koje izgledaju kao da se gleda kroz zid i da se vide protivnici, kao neki instikt?
Meni je bila teška samo na početku, kasnije sam se uštelio i combat je bio baš zanimljiv. Imaš dosta likova sa različitim sposobnostima, još kad pictos dodaš u to, baš možeš da napraviš raznovrsno. Doduše, ja volim souls igre pa možda i to utiče.
Kancer gaming industrije je to poredjenje: Da Mafija barem pokusava biti GTA, pa hajde. Ja cu pricekati sale i onda uzeti za PC. Remake prve mafije sam odigrao na Xboxu, ali sam se napatio bas. Bilo kakva pucacina na dzojstiku nije za mene.
@Zer0 Pazi, ovo je samo moje mišljenje, ali meni naslov stvarno odgovara. Mafia je oduvijek bila linearna igra fokusirana na priču. Kada smo svi zatrpani obavezama, baš mi legne da mogu završit igru za 10-ak sati, a ne da se davim u 150 sati side questova. Zato je pravi povratak korijenima. Ljudi očekuju side misije, otvoreni svijet i dodatni „mrtvi“ content, ali Mafia to nikad nije ni bila. Jedini put kada su pokušali nešto poput open-world pristupa bio je sa Mafia III, a znamo kako je to ispalo. Vidim komentare tipa „lik ne može plivat“ – pa koga to realno briga? Jel ja trebam ići plivat u ovakvoj igri.. Isto tako, kritike na račun akcenta – kažu „fake italian“, a zapravo je riječ o sicilijanskom dijalektu, koji zvuči potpuno drugačije.Nažalost, zbog takvih sitnica igra dobija loše ocjene, pa onda ljudi čitaju negativne recenzije i steknu utisak da ne valja, iako je nisu ni probali. Imamo i na forumu par takvih. Ako su ti se svidjeli prethodni dijelovi, sigurno nećeš fuliti ni s ovim. @EL NINO CFC Ja sam je uzeo za 35€ (ključ na sajtu) i mislim da je to sasvim korektna cijena.
Nasljednik legendarnog Hollowknight-a Ja je upravo instalirao, ima da krenem sa uživanjem lagano Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Potpuno te razumem. Isto sam primetio da stare single player igre imaju neki svoj šarm koji današnje live service naslovi često nemaju. Witcher 1 je odličan primer – priča, razvoj likova i sistem borbe zaista mogu da te uvuču, posebno kad igraš iz drugačije perspektive sa godinama i iskustvom. I ja se sve više vraćam starijim naslovima koje nisam završio, jer je osećaj postignuća i fokus na priču neuporediv sa beskonačnim online servisima. Playstation 6 i remake Chrono Trigger zvuče kao nešto što će zaista opravdati čekanje – 2027. će biti prava poslastica za ljubitelje single player igara.
Kupio sam "Hell is Us" samo zato što su odlučili da naprave igru koja te ne drži za rukav i ne vodi te tamo gdje trebaš. Gledaj, čitaj, razmišljaj, otkrivaj sam. To današnjim igrama nedostaje a i mlađim generacijama. Uvijek ću podržati proizvođače igara koji ostave "mašti na volju" u igrama.
Prelazim sa jaranom Gears of War: Reloaded na PS5. Remastered GoW1. Original sam presao davne 2006 sa burazom, ali ne sjecam se 80% igre. Remaster kao da je samo portan bez nekih velikih unapredjenja. Mada i ja i jaran se zabavljamo dok se prisjecamo starih dana. Sent from my SM-X210 using Tapatalk
U nekim aspektima je i gora od originala, npr. prijateljski AI (Cole Train, i onaj 4ti iz Delta squad kako se zove) koji te prati je blaga katastrofa. Stvarno ne mogu reci da je u OG igri AI bio ovako los. Igramo ja i jaran na hardcore (ima samo Insane veca tezina) i sad kad se treba podjeliti on ide na jednu ja na drugu stranu (a to se desava u dosta misija) uz nas imamo po 1og AI pratioca. E ti AI doslovno samo smetaju gdje zapinjes za njih, gdje ti blokiraju da pucas u metu, evo u puna 4akta nisu ubili ni jednu metu izmedju njih dvojice, a omiljeni njihov potez mi je kada yolo ispred mene u druge sobe gdje nisam bio, i agro protivnicki AI u tim sobama, ali taj protivnicki AI nece onda napasti moj AI, nego mene vamo koji sam vec u govnima sa protivnicima iz predhodne sobe koju pokusavam ocistiti. Graficki mi je ok, optimizacija ok, prijateljski AI totalna katastrofa. Sent from my SM-X210 using Tapatalk