inf file txtsetup sif is corrupt or missing status 18

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by forzamilan, Sep 15, 2012.

 1. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Prilikom instalacije windows xp bilo sp2 ili sp3 sa usb sticka dobijem error:
  Code:
  inf file txtsetup sif is corrupt or missing status 18
  Probao sam različite usb-ove i 2 različita windows xp-a ali čim krene da boota dobijem taj error. Snimanje .iso imagea od WIN XP radim sa ultra iso. Najgore je što je mini laptop HP 2133 giga rama 1,6GHz procesor i nema interni dvd rom da bootam klasično sa cd-a. Šta bi moglo biti? Googlao ali ništa nisam skontao. Prilično je hitno.
   
 2. sumeir

  sumeir Komšija

 3. wragg

  wragg Aktivista

 4. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Uspio sam pokrenuti instalaciju sa ovim winflashom. Ali samo što krene izbacuje neki error kao korumpiran neki fajl wtf. To je sa win xp sp3 od prošlog mjeseca dakle trebao bi imati i sata drivere ali neće da ga instalira majku mu. Snimim drugi xp neki performance sa sp2 dođe do dijela kada treba particiju srediti i očita samo stick. Valjda mu fali sata ahci drajver pa ne vid hdd. Na oficijelnoj stranici nema ništa kad je sata driver u pitanju. Čitavo popodne evo i sad me to zeza haman sam odustao ko ga šiša.

  Jedino da tražim od jarana da ponese eksterni usb rom možda proguli.
   
 5. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Uspio sam najzad podignuti sistem sa winflashom. Novi problem je bio što instalacija dođe do onog dijela kada treba pripremiti particiju za sistem. Pojavi se poruka da treba stick u ntfs prebaciti i ne prikazuje HDD particije. Pritisnem escape i boom dobijem i c i d particiju. Znači nije bilo do sata drajvera. Kasnije je instalacija išla bez problema. Izgleda problem je bio što ultra iso ne radi svoj posao kako treba, dakle problem je vjerovatno bio ovo što je Sumeir spomenuo. Hvala obojici na pomoći.