je li dobro sklopljena konfiguracija?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by corto, Feb 11, 2009.

1. corto

corto Novi član

DFI LanParty Junior P45-T2RS 775 P45 DDR2 1066 2xPCIeX

CPU INTEL Core2Duo E8400 3.0GHz 6MB L2, 1333FSB LGA775, BOX

DDR2 2 GB DDR2-1066 DUAL CHANNEL KIT 2x1GB KINGMAX

HDD WD 640GB 6400AAKS 7200rpm 16MB

BFG GeForce GTX 260 Maxcore OCX 896MB BFGRGTX260MC896OCXE

Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST50F 500W 2xPCIeX 12cm

sve iz genaleca, jedino nema graficke na stanju ali ce valjda doci

2. Piroman

Piroman Komšija

Po meni, sve je to superiska, samo mi je maticna nepoznata, uzmi nesto poznato, tipa asus, samo sa sto duzom garancijom, a mozel se znati koliko ce te kostati, ako nije tajna :mrgreen:

3. apdejt

apdejt Overclocker

DFI su dobre maticne ploce, i u principu dobro si ovo sklopio ak bude grafike :)

4. Esh

Esh HWB

Piromane, gdje si ti zivio proteklih desetljeca pa si nas razveselio s tom izjavom vezanom za DFI?

Corto:

Uzmi vise memorije, dakle 4GB, u 2x2GB pakiranju, idi na G.Skill, razlika u cijeni je minimalna. Probaj da ustedis nesto novca na grafickoj te uzmi "sto obicniju" GTX 260 (samo nek je 216SP-ova) jer se ne isplati davati novac za tvornicki overclockovane kartice.

5. Code-R

Code-R Aktivista

Ako neces koristiti CF, a vidim da neces, kupi model sa jednim PCI-EX slotom da imas vise slobodnih PCI slotova, znam kako je kad zafali. Inace svako normalan ce ti reci da su DFI odlicne ploce. Rastegni jos malo budzet i kupi neki pristojan kuler za procesor, posto ces na toj ploci bez problema izvuci 400 FSB. A i sto se tice overclockovanih grafa, to ti je bacanje para. Svakako ces uz nju dobiti program za OC ili instaliraj Riva tuner pa opleti, mada je ona i na stocku overkill za bilo koju igru. Koliko ce te kostati komp?

6. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

I ta ploca je dosta skupa iako se radi o mATX ploci (prva "gejmerska" ove velicine). Bolje uzeti DFI DK P45-T2RS Turbo, jer kako vidim sve je iz Geneleca.

7. corto

corto Novi član

ovo sve ce me doci oko 1600 sa kucistem cm 590 koje necu uzeti u genalecu, ali nema obicnih 260gtx kod njih, a nema ni ovih oc, zna li apdejt kada ce im stici i da odma ovo uzimam, a cuo sam da vise mozda nece nabavljati 260gtx u genalec sto je glupo i van pameti jer su to neke kartice srednje kkategorije i ne moze svak uzeti 285gtx,a 9800gt su mi preslabe za dell 24

hurma kakva je razlika izmedu turbo i ove maticne? ili ove DFI LanParty Dark DK P45-T2RS 775 P45 DDR2 1066 2xPCIeX

8. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Pa ta je junior, tj. microATX. Neces valjda da zavrsis sa dva PCI-E x16 slota i sa po jednim PCI i PCI-E x1. Imalo bi smisla da ganjas neki SFF gaming PC, ali cim je GTX260 tu onda ne moze biti SFF :D Usput Turbo je jeftinija.
    HD4850 sasvim fino vozi na 24" Dell-u, a onda kasnije uzmes jos jednu i imas graficki sistem koji popapa GTX280. :)

9. corto

corto Novi član

tek sam sad vidio da sam gore stavio dk jr. a mislio sam na DFI LanParty Dark DK P45-T2RS 775 P45 DDR2 1066 2xPCIeX.... aizmedu ove i turbo 5 km....

10. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ok onda. Plus verzija je kao najjaci model u toj seriji, ali ni sa jednom neces pogrijesiti. Dobar izbor, ali preporucio bih kupovinu HD4850, kao i obaveznih 4GB memorije.

11. corto

corto Novi član

ja sam jos na xp-u pa mislio sam da mi je 2gb dovoljno za sada, osim ako se na ovoj nagradnoj ne dobije :)

12. apdejt

apdejt Overclocker

@corto, sto se tice tih GTX260 vise informacija ce mo imati pocetkom iduce sedmice da ti ne lazem da li ce biti 100% ili ne, ono sto ti mogu reci sigurno je da ih trenutno nema a jako su trazene, a uzet cu sebi na obavezu da ti javim u ponedeljak da li ce to dolaziti, pa ak se odlucis samo javni na PM da ti rezervisemo to na par dana dok se ne skontas.
    pozz

EDIT: i fakat RAM nikada nece biti jeftiniji, 4GB u tvom slucaju cini se kao logican i pametan izbor, kao sto ti je Enis vec rekao

13. Esh

Esh HWB

Bas ti nas ovdje vuces za nos. Spreman si dati 100-150 maraka za overclockovanu graficku, a stedis 40 maraka na memoriji :S

14. corto

corto Novi član

ne vucem nikoga za nos, ali ,mislim da mi je 2gb dovoljno, a jos 2gb mislim uzeti kasnije, a ovu grficku uzimam i radi clockanja jer sam citao da ove oc bfg-ove imaju najveci potencijal za clockanje idu sa lakocom preko 750....

apdejt...ti mi javi kad dodu ja to uzimam 100%

15. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Glupost, i da jest tako, u tom slucaju bi EVGA trebala dobiti "najbolje" cipove, a ne BFG. Sve silazi sa iste linije.

16. Code-R

Code-R Aktivista

Uvijek uzmi jeftiniju grafu, OC verzije su mamipare. :smt003 Dzabe bacas lovu, bolje tu razliku prebaci za kupovinu RAM-a.

17. corto

corto Novi član

G.SKILL 4GB DDR2-1066 Dual channel kit 8500CL6D-4GBNQ

moze li ova memorija, ali izgleda da ni nje nema na stanju...

18. Vedo

Vedo Moderator

nemas potrebe ici na 1066Mhz ram, mozes slobodno uzeti i na 800MHz.

19. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ili uzmi G.Skill 2x2GB 800MHz, ide na 980MHz na stock naponu sto ti dodje dovoljno za 490MHz FSB-a prilikom clockanja...

20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja bas imam taj ram i jede malo djecu :D ide i na 1066 na 5-5-4-12 na 2.0V a ide i do 940 na cl4 na 1.9v