Jolla Sailfish

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Qler, Nov 21, 2012.

1. Qler

Qler Veteran foruma

2. zoi

zoi Veteran foruma

Spoj Androida i WP. Meni na to liči.

3. Qler

Qler Veteran foruma

Sto i nije lose :)

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  5. Qler

Qler Veteran foruma

Ja svoju N9 neki dan prodao jaranu :) crko mu telefon i nagovori me da mu je prodam :) a bas bi volio da ovo probam na njoj.

6. Esh

Esh HWB

Koliko sam ja cuo, ti si tu N9 htio prodati par sati nakon kupovine :)

7. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

I ovaj OS ce biti promasaj, u smislu da ce se naci na jednom jedinom uredjaju od 600+ Eura.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Htio sam ja nju koristiti kao glavni telefon, ali sam skontao da mi je zbog nekih stvari wp prakticniji, ali i dalje stojim iza toga da je meego deset klasa iznad wp7.x a o wp8 ne mogu nista reci jer ga nisam koristio, ali je opet vjerujem losiji od n9.

Banalan primjer, danas jaranu posaljem pjesmu (preko NFC-a :) ) on je otvori, set as ringtone i to je to...

E haj to uradi na wp...

9. zoi

zoi Veteran foruma

U životu nisam upoznao lika da mu je ringtone na mobitelu važniji u životu od Qlera :)

10. Neo Bahamut Zero

Mislio da ce biti "big deal", ali dok sam imao WP7.5 telefon, ni na kraj pameti mi nije bila zajebancija sa ringtonovima.

11. PackardBell

PackardBell Aktivista

Naravno da nije. Nema nista gore nego kad nekom zvoni telefon, a ono roka neka glupa pjesma. Valjda svaki fon ima klasicnu ring ring melodiju i to je to.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

12. kvaju

kvaju Komšija

N9-ka je telefon koji ću ponovo uzet pa makar mi u ormaru stajao, baš mi se pod kožu zavukao što se tih nekih stvari tiče, nadam se da će mu Jolla udahnut neku budućnost, i portanje Androida da će biti ispeglanije.

A ova stvar da će se na Jolli moći instalirati Android aplikacije zvuči fenomenalno.

13. Qler

Qler Veteran foruma

Ma nije mi bitna melodija, ali mi je nelogicno da komplikuju tako trivijalne stvari, stvari koje su se godinama podrazumjevale kao nesto sto ne bi trebalo da trazi neki posao. Npr. u wp7.x ne mozes poslati praznu poruku. Na pretplati ne mogu provjeriti stanje racuna. Ili na wp7.x ne moze zvono i vibracija, to sam objasnjavao, nego saceka da melodija odsvira pa opet zavibrira... glupost samo takva...

to su sve trivijalne stvari, o kojima covjek ne bi trebao da razmislja, ali eto neki ljudi jednostavno zele da zagorcaju zivot :) Sta im fali da omoguce bt file transfer, koji mi je usput veoma bitan jer ga pravo cesto koristim...

14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

dobro izgleda, bar na N950 :) a i fino radi na 3 godine starom hardveru
    onaj ambience ili kako vec, mi se plaho svidja

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Odlican OS, ako bude podrska za android aplikacije kako govore crno se pise za WP8.

16. Neo Bahamut Zero

Govorili su o Android podrsci i za Meego.

17. Qler

Qler Veteran foruma

Vjerovatno bi i bila, da je sve proslo kako treba za OS. Medjutim, nema developera, nema nikoga da radi na njemu... sta ocekivati... a strasan je OS.

18. Neo Bahamut Zero

Strasan OS na kojem niko ne zeli da radi. Ovom OS-u treba pristupacan hardver inace nema nikakve poente kupovati pored ostalih, provjerenih OS-ova.

19. Qler

Qler Veteran foruma

To sto niko ne zeli da radi kriva je Nokia. A proguglaj malo koliki je meego comunity uprskos tome sto telefon je prije nego sto je otisao u prodaju osudjen na propast, sto se nije reklamirao, sto je proizvedeno relativno mali broj uredjaja, koji su svi rasprodani skoro. One N950 su na cijeni jos uvijek. Ljudi razvijaju aplikacije, rade na njemu, eno nitdroid jelly bean za n9 ima, ali dzaba sve kad niko ne stoji iza MeeGo-a. Niko ne daje neku sigurnost... Ovi iz Jolla-e ce ja mislim napraviti dobu stvar jer sad nema velike Nokia-ine administracije i zezancija, mogu da rade kako misle da je najbolje i ne odgovaraju nikome osim sebi. Sad samo kakvi ce telefoni biti to je pitanje. Ako bude nesto u klasi N9 to ce biti odlično, a ako bude u klasi nekih jeftinjaka sa po 2GB memorije i 2MP kamerama ne bi valjalo.

20. Neo Bahamut Zero

Kako ce to biti odlicno? Opet da kupis fon od 600€ sa nesigurnom buducnosti a koji nema ni 20% iOS/Android aplikacija, a pri tome uveliko podsjeca na propali Windows Phone? Lakse je progutati gubitak kada platis fon 200€.