K: S-Video na 3 Cinch(Video+Audio)

Discussion in 'Računari i komponente' started by Tyger, Dec 13, 2009.

1. Tyger

Tyger Aktivista

Znaci treba mi ovaj kabal:

2. wizard

wizard Aktivista

Koliko para daš???

3. avduka

avduka Aktivista

imas toga na piku i marketu lopatom.

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

To bi trebao da bude komponentni kabl a ne kompozitni + audio.

5. selvin

selvin Moderator

Imam ti ja prelaz sa s-video na chinch, poslao mi dino73n dva, jedan nije radio na mojoj grafi. A kao sto baha kaze to na slici ti je komponentni. Zuti (video), bijeli i crveni (L i R za audio) je to sto si naveo u naslovu. Mozda ni sam nisi siguran sta ti treba :)

6. NAILS

NAILS Moderator

Reklo bi se da mu treba s-video u kompozitni ali kako sam skontao na drugoj temi, on vec ima s-video to composite.

7. Tyger

Tyger Aktivista

Treba mi bas ovakav kabal(ne moraju boje biti iste), sto inace dode uz grafe.

Jedan kraj S-Video a na drugom kraju tri Cinch-a:
    Nije mi bitno jel muski ili zenski Cinch i ne treba mi ovaj adapter, njeg vec imam:

8. Neo Bahamut Zero

Moraju boje biti iste jer se radi o YPrPb video signalu. Ako mislis da ces naci kabl istog tipa ali da izbacuje sliku i zvuk na tv, onda slobodno odustani.

9. NAILS

NAILS Moderator

Kao sto ti Neo kaze, to ti je video komponentni kabl i sva tri chincha su za sliku. Znaci ni jedan nije za zvuk vec se slika dijeli na dvije boje i treci kabl je crno-bijelo. Nesto tako. Kao sto se slika dijeli na dva dijela kod s-video kabla. komponentni dijeli na tri.

Predpostavljam da na tv-u imas komponentni ulaz a na karti s-video pa ti treba taj konektor.

10. Neo Bahamut Zero

Otprilike. Komponentni kabl koji prenosi i sliku i zvuk ima 5 rca konektora (cincheva).

11. NAILS

NAILS Moderator

Da.. crveni i bijeli su zvuk. Samo mislim da su na takvom komponentnom kablu, komponentni oznaceni obojenim prstenovima a audio kompletno u bojama.

Tyger, Samo pogledaj malo bolje.. ova mi slika nije jasna, svideo/komponentni. Ovaj s-video ima 7 pinova. Koliko znam s-video ima 4 pina.

EDIT: Sad pogleda info slike. 7 pinski je ovaj s-video. Kod mene i i tv i grafička sa 4 pina.

EDIT: Znaci ovaj ganjaj:

I ako slucajno imas s-video/s-video kabl, i ako nadjes taj s-video/komponentni.. javi razliku posto sad imam s-video/s-video pa kontam uzet isto taj s-video/komponentni nastavak samo ne znam imal puno razlike.

12. Tyger

Tyger Aktivista

Meni treba za prijenos i slike i zvuka graficka mi ima ugradnu podrsku za zvuk preko S-Videa i bas sam jos jednom provjerio da li je 4 pinski ili 7 pinski konektor, ali kao sto sam i na pocetku naveo treba mi onaj 7 pinski kabal...

13. NAILS

NAILS Moderator

Da ali ovaj gore nije audio kabl. Trba ti s-video/kompozitni a ne komponentni tako da se ne zeznes pri kupovini. Komponentni ima pored crvenog, plavi i zeleni, kao sto mozes da vidis a kompozitni bijeli i žuti.

Tako da ima veze to sto si prvo napisao, to da ti nije bitno koje su boje.

14. dmr

dmr Veteran foruma

Dodao bih jos da je ovaj komponentni kabl ujedno i kompozitni jer obicno jedna od komponenata moze da posluzi i za prenos kompozitnog signala.

15. NAILS

NAILS Moderator

Mislis jedan od chinceva prenosi "nešto" kada se spoji na kompozitni ulaz ? Ili da komponentni (kod kojeg je sve video) moze da posluzi kao i kompozitni odnosno, video/L-zvučnik/R-zvučnik? Inace to bi bilo baš zgodno samo ne znam sta bude kada se komponentni spaja na kompozitni ulaz.

16. dmr

dmr Veteran foruma

jedan od chincheva je ujedno i kompozitni video izlaz i jedna komponenta od komponentnog izlaza, bar je kod mene tako bilo kod 2 grafe. Za audio izlaz jos nisam vidio da ide preko ovog kabla, obicno se audio out uzima sa zvucne.

EDIT: I 7 pinski jack na grafama je obicno u vivo slucaju tj. kada imas i video out i video in.

17. NAILS

NAILS Moderator

Guglanjem nisam ni ja vidio s-video 7 pinski)/kompozitni.

Ali jesam vidio s-video(7 pinski) koji na jednom kraju ima 3.5mm ženski, a na drugom kraju s-video (4 pinski).

18. dmr

dmr Veteran foruma

19. NAILS

NAILS Moderator

Aha.. Da ..zato i ima 9 pinova. Inace ovo njemu treba:

Tyger, Pogledaj u Konzumu, kod nas u ZE ima odjel sa tim kablovima. Ima ih dosta mada ja dans nisam nasao ni s-video/komponentni a ni s-video/s-video. Doduse bio je jedan s-video/s-video ali je uz njega dlazilo jos par skretnica i prikljucaka.

20. Tyger

Tyger Aktivista

Mislim da jest to taj koji trazim. Znas li mozda imal to u Mostaru uzeti?