Imam ti ja prelaz sa s-video na chinch, poslao mi dino73n dva, jedan nije radio na mojoj grafi. A kao sto baha kaze to na slici ti je komponentni. Zuti (video), bijeli i crveni (L i R za audio) je to sto si naveo u naslovu. Mozda ni sam nisi siguran sta ti treba
Reklo bi se da mu treba s-video u kompozitni ali kako sam skontao na drugoj temi, on vec ima s-video to composite.
Treba mi bas ovakav kabal(ne moraju boje biti iste), sto inace dode uz grafe. Jedan kraj S-Video a na drugom kraju tri Cinch-a: Nije mi bitno jel muski ili zenski Cinch i ne treba mi ovaj adapter, njeg vec imam:
Moraju boje biti iste jer se radi o YPrPb video signalu. Ako mislis da ces naci kabl istog tipa ali da izbacuje sliku i zvuk na tv, onda slobodno odustani.
Kao sto ti Neo kaze, to ti je video komponentni kabl i sva tri chincha su za sliku. Znaci ni jedan nije za zvuk vec se slika dijeli na dvije boje i treci kabl je crno-bijelo. Nesto tako. Kao sto se slika dijeli na dva dijela kod s-video kabla. komponentni dijeli na tri. Predpostavljam da na tv-u imas komponentni ulaz a na karti s-video pa ti treba taj konektor.
Da.. crveni i bijeli su zvuk. Samo mislim da su na takvom komponentnom kablu, komponentni oznaceni obojenim prstenovima a audio kompletno u bojama. Tyger, Samo pogledaj malo bolje.. ova mi slika nije jasna, svideo/komponentni. Ovaj s-video ima 7 pinova. Koliko znam s-video ima 4 pina. EDIT: Sad pogleda info slike. 7 pinski je ovaj s-video. Kod mene i i tv i grafička sa 4 pina. EDIT: Znaci ovaj ganjaj: I ako slucajno imas s-video/s-video kabl, i ako nadjes taj s-video/komponentni.. javi razliku posto sad imam s-video/s-video pa kontam uzet isto taj s-video/komponentni nastavak samo ne znam imal puno razlike.
Meni treba za prijenos i slike i zvuka graficka mi ima ugradnu podrsku za zvuk preko S-Videa i bas sam jos jednom provjerio da li je 4 pinski ili 7 pinski konektor, ali kao sto sam i na pocetku naveo treba mi onaj 7 pinski kabal...
Da ali ovaj gore nije audio kabl. Trba ti s-video/kompozitni a ne komponentni tako da se ne zeznes pri kupovini. Komponentni ima pored crvenog, plavi i zeleni, kao sto mozes da vidis a kompozitni bijeli i žuti. Tako da ima veze to sto si prvo napisao, to da ti nije bitno koje su boje.
Dodao bih jos da je ovaj komponentni kabl ujedno i kompozitni jer obicno jedna od komponenata moze da posluzi i za prenos kompozitnog signala.
Mislis jedan od chinceva prenosi "nešto" kada se spoji na kompozitni ulaz ? Ili da komponentni (kod kojeg je sve video) moze da posluzi kao i kompozitni odnosno, video/L-zvučnik/R-zvučnik? Inace to bi bilo baš zgodno samo ne znam sta bude kada se komponentni spaja na kompozitni ulaz.
jedan od chincheva je ujedno i kompozitni video izlaz i jedna komponenta od komponentnog izlaza, bar je kod mene tako bilo kod 2 grafe. Za audio izlaz jos nisam vidio da ide preko ovog kabla, obicno se audio out uzima sa zvucne. EDIT: I 7 pinski jack na grafama je obicno u vivo slucaju tj. kada imas i video out i video in.
Guglanjem nisam ni ja vidio s-video 7 pinski)/kompozitni. Ali jesam vidio s-video(7 pinski) koji na jednom kraju ima 3.5mm ženski, a na drugom kraju s-video (4 pinski).
Mislio sam na ovaj kabl za ati vivo kartice, doduse ima 9 pinova i obrati paznju na ovo sto sam ti govorio da kroz jedan idu 2 signala, po potrebi "Component Y out/Composite out" http://images.google.ba/imgres?imgurl=h ... 1%26um%3D1
Aha.. Da ..zato i ima 9 pinova. Inace ovo njemu treba: Tyger, Pogledaj u Konzumu, kod nas u ZE ima odjel sa tim kablovima. Ima ih dosta mada ja dans nisam nasao ni s-video/komponentni a ni s-video/s-video. Doduse bio je jedan s-video/s-video ali je uz njega dlazilo jos par skretnica i prikljucaka.