Kako fixati mx518?

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Aldiin, Sep 2, 2016.

1. Aldiin

Aldiin Overclocker

Poz.
    Neki dan igram BF-a i propade mi desni klik na mišu. Jednostavno više ne radi.. probao sam čistit, i još neke fixove po yt ali ništa..

Da li neko zna da li postoji neko rješenje? Žao mi je baciti miš, jer nakon 10-tak isprobanih, mx mi na kraju leži najbolje..

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Rješenje je zamjena mikro prekidača.

3. Aldiin

Aldiin Overclocker

I mislio sam da je tako jedino rješenje, ali nisam bio siguran da se može zamjeniti.

Da li neko nešto slično radio? Vidim mora se lemiti, a s' tim nemam nikakvog iskustva. Gdje da uzmem drugi mikro prekidač? Da li ima u el. centru kod nas?

4. Neo Bahamut Zero

Moraš otvoriti miš pa vidjeti koji se prekidači nalaze unutra, naručiš sa ebay-a i odneseš nekome da ti zamjeni.

5. Aldiin

Aldiin Overclocker

Hvala drug.

6. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Zamjena je jednostavna, odleme se 2 ili 3 kontakta, stavi novi prekidač i zalemi ponovo. Samo nađi nekoga sa solidnom opremom, već sam nekoliko Revolutiona rastavljao, odnio čovjeku koji to završi za neke 2 minute i gotovo.

7. Vedo

Vedo Moderator

Re: RE: Re: Kako fixati mx518?

radio meni ovaj momak, 15 KM mi uzeo cini mi se. Bojan, Sarajevo: 061524568
    a microprekidac sam uzeo sa ebaya, 1-2 USD za 4 komada.
    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

8. Sena

Sena Veteran foruma

Bojan je masina, meni stalno pomaze kod buildova, i oko delikatnih stvari, meni je de-lido i5 3570k, mijenjao switcheve na misu i jos mnogo toga.

9. Aldiin

Aldiin Overclocker

Otići u pon do el. centra da vidim da li imaju switcheve. Ako ne budu, naručit preko ebaya.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

radio ja prije neka 2 mjeseca na razer deathaderu
    kupio microprekidac preko neta i odnio bratovom puncu,napravio za 1 minutu
    uglavnom ima neka pumpa kako on rece i fakticki iscupa microprekidac i onda ubaci novi i zalemi
    mislim da je preskupo 15 KM sto ga je ovaj oderao...realo sve preko 5 KM ruku je puno

11. Sena

Sena Veteran foruma

E ako je nekome puno 15 km, taj nek baci pc.

12. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Nasem narodu je sve puno. Zato ostavis kod sebe citav dan, nek misli da se patis, pa naplatis posteno.

13. Neo Bahamut Zero

Puno je 15KM ako mu je donio potpuno rastavljen miš i spreman za lemljenje. Ja mu ne bi to uradio ni za duplo više kad bi morao sve rastavljati i paziti da se neki komadić plastike ne slomi.

14. Sena

Sena Veteran foruma

Meni je uzeo isto 15, ali sve je rastavljao pa sastavljao.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

ja sam sve rastavio kod kuce i odnio samo plocu i covjek je napravio za minutu
    da je meni to htio naplatiti 15 KM,dobio bi chunu :D

sena,znam da tebi nije puno,jer nisi nikada ni zaradio ali 15 KM je dnevnica u vecine onih sto rade :p

16. GV

GV Komšija

Vani ti to ne bi ni uradili nego bi ti rekli da kupiš novi, zato i propadamo jer podcjenjujemo tuđi rad.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH P320X using Tapatalk

17. Sena

Sena Veteran foruma

Potpis, svaka cast druze.

A ovome gore o 15km, svaki komentar je suvisan.

18. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

O čemu pričaš, 15 KM je jeftino. Jebote, to je 7€.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

ja pricam o svom iskustvu
    znaci sam sam rasklopio mis,otpojio zice i sve i covjeku odnio sam plocu sa microprekidacem i donio svoj microprekidac
    on mi je to napravio za 1 minutu
    kazem da mi je ovaj postupak htio naplatiti 15 KM,dobio bi chunu

a vi ako nekome odnesete mis onako u kompletu i bez microprekidaca...logicno da ce biti skuplje

20. GV

GV Komšija

,, odnjeo bratovom puncu" šta će oni koji nemaju punca? Imam i ja lemilicu ali bih garant nešto progorio:)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH P320X using Tapatalk