Karta za BF3

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by NAILS, Nov 12, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nisi ti to dobro sracunao,izadje ga 257km ta uz geneleca.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vidi fakat, sta sam ja racuno :) Kako god, nebitno koji model da uzme, vrijedi dati vise i uzeti novu nego ganjati polovne.

4. dmr

dmr Veteran foruma

kad se sjetim da je dino prodao neki dan 5870 ta 280-290KM a za malo vise uzeo 6950 ovo ispadne preskuuupo :)

5. NAILS

NAILS Moderator

Moram se malo strpiti da bude na toj 200KM cifri, zato sam i reka oda ne kupujem odmah dole u oglasu ali mi je najveci sada problem sto vozim P3 1GHz sa 32MB inetgrisanom grafom pa mi mutna slika i za osnovno koristenje.

Tako da ce vrijeme pokazati koliko cu se moci strpiti na ovome do 6770-ke ili cu uzeti sta mi prvo izleti za 150KM od 4870/gtx260 itd... Hvala na preporukama, imam neki uvid sta ganjati.

A lik ne salje kartu prije placanja, ovaj za gtx260. Tako da i to na zalost otpada.

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nemas ti tu sta vise gledat,izmedju polovne 4870 za 150km i nove 6770 za 225km sa 2 god garancije izbor je i vise nego jasan. Udahni duboku,stisni zube i zaroni :D

7. NAILS

NAILS Moderator

Hehe ...ja. Ali mutno brater mutno. Dobro bi sada sjeo neki 17" lcd.

Javim svakako sta uzmem ili ako mi sta izleti.

8. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

zar nije toj s pika usko grlo ddr3 mema?

9. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

pa zar nije neko napisao na forumu da se bf3 ne može igrati kvalitetno sa 128bitnom sabirnicom na grafi?

na kojim detaljima bi mogao igrati s ovom grafom sa dobrim fps-om?

10. NAILS

NAILS Moderator

Meji treba "bez detalja". Samo da tjera preko pedeset slika na 22".

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Drug mi na 4870 koja je identicne snage kao i 6770 igra na 1680/1050 na medium/low dok bi ti sa svojim 1280/1024 mogao ocekivati medium>medium/high naravno bez AA i AF. Tale tvrdi da na toj rezi igra na high sa slabijom grafom>GTS450 znaci i ti bi trebao sa ovom.

Inace ne mozes porediti 128bit sabirnicu u kombinaciji sa ddr3 i ddr5 memorijom. I naravno veliku ulogu igra snaga GPU-a.
    Pogotovo kad su manje rezolucije u pitanju,širina sabirnice ima manje značaja.

12. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

koja je nvidia kartica u rangu te 6770?

13. nVidia

nVidia Aktivista

GTX 550Ti

14. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

GTS450 je malo slabija od 6770 a opet GTX460 768mb je opet nesto jaca.

16. nVidia

nVidia Aktivista

GTX 260 onda definitivno bi trebala biti jaka kao 6770.

17. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da,260ka i 4870 su bile izjednacene,5770 izjednacena sa 4870 a 6770 naslijedila 5770.
    TAko da je to to.

18. kvaju

kvaju Komšija

Uvalit ću se u temu, pošto meni nešto slično

Dakle jednostavno, dali ova konfa može pokrenuti BF3 bez problema?
    Ja se slabo razumijem u opremu, ovo mi je frend složio, pa da priupitam za mišljenje
    Intel® CoreTM i5-2500 Processor 3.30GHz 6MB L3 LGA1155 BOX
    Asus P8Z68-V LX
    Kingston DDR3 8GB 1600MHz (2x4) HyperX Gaming Edition
    Asus ENGT440/DI/1GD5 128-bit

Također uz ovo bi polovno, ali dobro očuvano uzeo Antec NINE Hundred kućište
    i napojnu Antec 650W TRIO

Ovo bi sve dobio za nekih 1100km bez monitora,njega bi također uzimao, uzeo bi neki 24'' ali nemam pojma koji, pa me čisto zanima mišljenje o ovoj konfi, pošto
    nisam neki stručnjak, ali kad uzimam uzeo bi da valja.
    I dali bi mogao ovo vrtiti na high postavkama(BF3)? (molim bez smjeha ako nemore, slabije se razumijem :))

19. selvin

selvin Moderator

Grafa ti je potanka skroz, ostalo je ok.

20. irhadkul

irhadkul Komšija

sve super samo grafa nek bude makar kakva gtx 560ti,jer ova nebi drzala vodu

Thread Status:
Not open for further replies.