Karta za BF3

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by NAILS, Nov 12, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Sve super osim grafe,zamijeni grafu za GTX560Ti,a mozes za nju ustediti i kupivinom ASUS P8P67/P8P67 LE :wink: ,mislim da nema potrebe za kupovinom Z68 ploce :wink:

2. nVidia

nVidia Aktivista

očito da bi dosta morao nadoplatiti za ovu GTX 560ti oko 300KM najmanje.

3. kvaju

kvaju Komšija

Ok, hvala, onda ću radije pričekat još malo pa uzet neku bolju grafu, više se nemogu istezati, dok im spadne cjena

4. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

sudeći po hw compare-u i gtx260 je opet malo brža od 6770. ali zato ima dosta veći power consumption od tog radeona.

a gts450 je mrvicu sporija.

nego, treba li za ovaj radeon dodatno napajanje?

5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

GTS se zato lagano clockne na 920/1840/1950 pomijeranjem slidera i bude rang 6770 ako ne i jaca. Slabo se grije, slabo trosi, samo 6pin-a trazi, necujna. Odlican 2d low power state.
    http://www.hardwarebase.net/recenzije/3 ... ce-gts-450

6. NAILS

NAILS Moderator

A nije zar da solidno dere GTX 260 ovu atijevu. Opet mala dilema. Da je naci GTX 260 od nekog "poznatog".

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Kupi ba novu 6770 i zavrsi pricu. 260ki ima raznih tipova, 192SP/216Sp/65nm/55nm
    6770 je sigurno bolja i brza i karta od najlosije 260ke.
    I ne zaboravi garanciju.

8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Mozes dosta ustediti sa kupovinom ploce ASUS P8P67/P8P67 LE :wink:

9. Zeleni

Zeleni Network Ninja

10. NAILS

NAILS Moderator

Odlucio sma se ja na 6770 99% osim ako nesto ne izleti povoljnije od nase raje. Da, garancija je veliki plus samo eto. 260-ka je stvarno super karta za pare koje se prodaje.

11. Bonded_by_Blood

Bonded_by_Blood Aktivista

Samo da ovo potvrdim, rezervisao sam ja kod momka već podavno, nije trenutno tu pa čekam da se vrati da finiširamo. Žao mi je NAILS, fakat znam kako je, ja sam oko mjesec dana trazio i čeko dobar deal, par puta su mi pred nosom kupili. Skoro je momak iz Orašja prodavao xfx 5770 za 150 km, ono što hoću reći je da ako možeš da se strpiš sačekaj pa makar pola mjeseca, možda bude šta na piku dobro. :smt006

edit: eeee upravo se sjetih, jedan moj prijatelj je skoro uzeo 6790 za 200 km, kaze on sve regulara (neki "dobavljač"). Mogu ga pitati, nisam siguran je l' preko pika nabavljo...

EDIT II: evo poslo mi je u poruci; http://eprom_error.pik.ba/ nije trenutno neka bogata ponuda, ali provjeri, pitaj šta sve može nabaviti, kad...

12. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Da ali je karta koja puno trosi, puno se grije, dx10 itd.
    6770 je puno bolji izbor, bolji clocker, Dx11 itd itd.

13. NAILS

NAILS Moderator

Bonded_by_Blood - hvala. Kontaktiorao sma ga.

Tale - Da, skoro 100W veci potrosaci i je bolja na papiru ali eto, malo skeptican sto je 128-bitn. Mada.. Dino kaze da je "vade" kolikovi pa ne bi trebao bit oproblem.

Kakva je razlika u odnosu na 6790.. kad' je kolega spomenu ? Nesto su mi tu negdje, 6790 trosi vise ali ima 256-bit sabirnicu. Na piku nova sa 2 god garancije 260KM. Ako se moze spustiti desetak km, da li nju ganjati umjesto 6770 ako ima neke plahe razlike ? Bas guglam ali ne nalazim neke direktne usporedbe osim onoga na papiru.

eDIT: Evo zanimljiv test karata koje se spominju.. 550ti, 6790, 6770, gtx460 http://www.techspot.com/review/392-budg ... page2.html

Mislim da 6790 vrijedi te razlike.

14. Bonded_by_Blood

Ma vjerovatno se ne isplati, nije neki skok, ali neka kažu upućeniji. Ta Powercolor verzija ima samo jedan 6-pin konektor, to je fino.

15. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

treba li dodatno napajanje za 6770? može li na fortron 400w?

16. NAILS

NAILS Moderator

Ako se ne varam trosi kao 8800GT.. ako ne i manje pa vidi.

A 6790 meni ipak vrijedi razlike po testu gore. Mislim, radi se o dvadesetak maraka doplate.

EDIT: Ipak nesto vise ali eto ..zaokruziti potrosnju na 200W tog procesora i 6770 tako da ne bi trebalo biti zime sa tim napajanjem, ako nesto nisam preskocio.

17. Bonded_by_Blood

18. NAILS

NAILS Moderator

550ti bi trebala biti negdje izmedju. A gore na linku 6790 je bolja od obe ubjedljivo (imas 6770 vs 6790 vs 550ti vs 460)..odnosno, dosta bolji izbor za 250KM.

19. Bonded_by_Blood

20. NAILS

NAILS Moderator

Ako je ne proda za koji dan dok mi pare ne budu na okupu, vjerovatno cu se protegnuti do nje.. javio sam mu se da vidim gdje je garancija i koliko je tacno ostalo iste.

EDIT: Fina je cijena te OC verzije obzirom na garanciju.

Thread Status:
Not open for further replies.