Karta za BF3

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by NAILS, Nov 12, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NAILS

NAILS Moderator

Šta god to znacilo.

Enivej.. Da, ne zelim da igram ispod 50 slika. FPS nije igriv u domeni fps-a sa nizim performansama i to je to. Nije strategija i slicno a valjda je to jasno FPS igracima zasto ne idem ispod 50 slika.

Druga stvar, malo cu potraziti kakvo je stanje ali ako bude losa 6770.. biti ce problem.

Paja.. koliko sam ja upoznat, oko ne primjeti preko 40 slika ali po "prikazanom" vidi se razlika. Mislim da je dino rekao da "kriza 2" ide fino i na 30 slika dok BF3 kao slajdšou tako da je rijec o nekoj fluidnosti a ne samo o bacanju slika.

2. KingT

KingT Veteran foruma

Ocigledno je da HW monitor grijesi jer je temp konstantno 124C..

A i HW Monitor je smece od programa..

Koristi GPU-Z za monitoring graficke kartice i CoreTemp za monitoring procesora,tu nema greske..

3. NAILS

NAILS Moderator

Samo sam cekao Kinga da kaze da je "monitor" smece.. hehhe.

Ja sma koristio i Everest samo sto kod mene ima los prikaz temp. ploce. Stalno 82C.

Inace raja nastavite negdje drugo. To gore nema veze ni sam grafičkim kartama ni sa BF3.

4. p4ja

p4ja Komšija

hvala

5. NAILS

NAILS Moderator

Po komentarima ostalih pojedinaca, 6770 nije dobar izbor i ne bih se naigrao. Ostaje haman cekanje nekoga iz raje pa ganjati polovno. A to moze i potrajati. Man..........

6. p4ja

p4ja Komšija

meni su tu isto bili preporucili,medjutim presalto sam se na 6850,jebi ga ako ti govere svi da je ok,i ako nema moneta da se pruzis vise,uzmi je..

7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Evo nabacio sam ti jedan video na mojoj 450 GTS.

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  8. NAILS

NAILS Moderator

p4ja - Ma govore da je tanka 6770. Ako BF3 ne mogne, nemam ja sta od te karte. Upalim usporedo live for speed kojeg sam se naigao na agp 9200SE karti tako da mi bas treba nesto za BF3. BC2 se ne igra jer nije vise ista raja. Znaci ako ne valja za BF3, ...bacanje para. Islo bi ono na manjim rez. ali sam onda na istom kao i sa 8800GT. A potrajalo bi da se pruzim do 300+ KM. I ovako idem preko budjeta.

Tale, ima opcija u postavkama na on-off desno dole, ne znam kakao se zove. Probaj ugasiti ili daj SS da vidim mogu li prepoznati. Meni bi 60 slika sa 1680x1050 u SP islo sa 8800GT bez toga. Govorio sam da sma imao 80 slika sa 8800GT na manjim rez na CB mapi sa 64 igraca. U zatvorfenom na trenutak preko 100 slika na nekoj 1100x rez. Nije moguce da tvoja u SP baca 60 slika u momentima.
    Tnx za video.

9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Radije se igraj sad na 8800GT sa smanjenom rezolucijom/detaljima pa za par mjeseci uzmi GTX560/HD6870 ili jace. Jest da ces probit 300KM, ali zato ces i bit miran.

10. NAILS

NAILS Moderator

Ehhh.. da je meni ovdje 8800GT viewtopic.php?f=5&t=27975

Igrao bih se ja s njom do ljeta pa uzeo nesto.

Osposobljavao P3 na kojem sam sada i dvoumio se. Kada sma vidio da radi, zovnem lika po 8800GT. Tako da sam sada na pentium trojci.

Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  11. selvin

selvin Moderator

Senzor/softver ti grijesi, ne sikiraj se, ne moze bit toliko ni pomocu trikova, restartovao bi se do te temperature.

EDIT: Nisam vidio petu stranicu teme, ja mislio ono tamo zadnji post :oops:

12. KingT

KingT Veteran foruma

GTX 480 overklokovana @ 831/1025MHz izbaci 170FPS na Low i 1280 x 1024.. (GPU @ 99%)

Znaci brza od GTX580 i vise od 4x brza od stock 8800GT izbaci 170 FPS u SP na otvorenom kako ce onda na istoj rezi od 1280 x 1024 8800GT izbaciti 80 slika i to u Multiplayer-u?

GTX480 ima 480 Shadera i 48 ROP, memory bandwidth 197 GB/s (1.5GB DDR5), 8800GT ima 112 SP i 16 ROPs, memory bandwidth 57 GB/s (512MB DDR3)..

13. GW

GW Moderator

80FPS, ali kad gledaš u nebo. :D

14. nFare

nFare Overclocker

Probao sam ja na 8800 gt na 1280*1024 rez sve na low, ima onaj mouse lag, ne radi mi fraps za ovu igru ali onako na procjenu da sp u borbi ide na nekih 25-30 slicica tako da nije bas igrivo.

Sent from my MT15i using Tapatalk

15. Sena

Sena Veteran foruma

Cuj 170fps, koji overkill, moci ces ti sa tom grafom na toj rezoluciji igrat jos minimalno 5 godina, ja sa jednom GTX 570 na Full HD i ne zalim se. Nego netko spomenu da ne treba vise od 60fps, e pa treba za MP itekako vjeruj mi.

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

E ja ne bi trpio tearing ni po koju cijenu.Za mene 60fps rules.

17. Sena

Sena Veteran foruma

Ma ni ja ga ne podnosim, ali kad igram MP ne obracam paznju, medjutim kad hocu da uzivam u SP, palim Vsync.

18. KingT

KingT Veteran foruma

Ovo je sa LOW postavkama, na ULTRA je 80 FPS.. 8) (postavio sam u BF3 temi screen shotove)

Zato te i ubijaju kao zeca.. :smt005

Fakat osjecam lag sa Vsync tacno se primjeti da nesto zapinje iako je FPS lock na 60 ili 75 zavisno od refresh rate-a..

Zato vec nekih 6 mjeseci igram bez Vsync-a i fkt ne primjecujem neki znacajan tearing pogotovo u MP jer se i nema vremena za to..

19. Sena

Sena Veteran foruma

I ja osjecam lag kad upalim Vsync, pogotovo ako mi je ukljucen Tripple Buffering.

20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mene ubise ko zeca zato sto nikad nisao igrao MP do sad a SP uvijek na easy i razgledao texture a sto se tice tearinga on je dosta izrazeniji na widescreenu nego na kocki.

Thread Status:
Not open for further replies.