Kineski telefoni

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by selvin, Sep 19, 2013.

1. efo

efo Komšija

Da probam malo ozivjeti temu, strasno dobra ponuda na pandawillu:

http://www.pandawill.com/umi-s1-smart-p ... 74163.html

Umi S1, karakteristikama slicnim kao na Cubot GT99. Na Umi-u je veci ekran (5 vs 4.5) i malo ljepse izgleda. Ostalo je sve manje vise isto, a telefon je 130$, neki ludi sale (prethodno je cijena bila oko 180$). Ima dosta reviewa po netu ovog moba, vecina ga hvale. Imam osjecaj da ovaj Sale nece dugo trajati :D

2. KingT

KingT Veteran foruma

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  3. efo

efo Komšija

Umi S1 ima bolje karakteristike od ove SGS4 kopije (1GB rama, umjesto 512MB) i bolja rezolucija ekrana (720p vs qHD). Ovaj iznad ima malo vecu bateriju koliko vidim. Cijena Umi 186KM (+ carine oko 50-60KM if you're not lucky = ~240KM). Pitanje je da li je izgled SGS4-orke vrijedan 100KM razlike u cijeni + sto ima manje RAM-a :D

I ovaj Umi S1 je ustvari kopija HTC Butterfly.

4. irhadkul

irhadkul Komšija

Pozdrav raja, posto sam sretni vlasnik jednog od "kineskih" telefona, da i ja napisesm rijec-dvije.
    Narucio sam dva Lenovo A820 mobitela, jedan sebi i drugi rodjaku.Isli smo onom klasicnom metodom "lenovo je lenovo,ne mozemo pogrijesiti", i stvarno nismo pogrijesili.Mobitel mi se po slikama cinio plastican i hafifan, al hajd reko makar ima dobre performanse.Eh u tome se jesam zafrko, mobitel je stvarno fino gradjen, sto nisam ocekivao. Da ne pravim dzaba tabelu, mobitel nema mana tipa "ne radi mu ovo,ili mu slabo ono",jedino mogu reci sta mu "fali" (zato i kosta toliko koliko vec jeste):
    Nema kompas,prednju kameru, blic, sve nepotrebne senzore koje sad ugradjuju(ima one potrebne, osnovne), LTE i mislim da je to sve.

I na kraju, koristim ga vec dvije sedmice i stvarno sam prezadovoljan onim sto sam dobio i svako ko je vidio rekao je da i njemu narucim :D (sad je poskupio za 30 KM).
    P.S. Ako su potrebne ove stvari koje "fale", ima i S820 (koji je skuplji).

5. wragg

wragg Aktivista

6. efo

efo Komšija

Reci mi koliko je pouzdan ovaj minideal, za koliko dolazi roba od njih, kakvi su sa carinom? Izgleda da su sad ubacili popust od -15$ po defaultu, jer je cijena 135$.

7. wragg

wragg Aktivista

Re: Odg: Kineski telefoni

Izgleda da jesu jer kod vise ne radi, a cijena je niza za 15$. Po meni strasna ponuda, jer imam odlicna iskustva sa THL telefonima, a i sa Minidealom kao trgovinom. Sve telefone sam narucio od njih do sada. Nadam se da ce ostati dobri.
    Na drugu stranu sa trgovinom Vopmart sam jako nezadovoljan. Narucio 1.1. touch za W100 od njih. Naime, samo su ga oni imali na ponudi, a podrzavali shipping u BiH. Odmah uplatio preko paypal u cekao. Nakon 10 dana i 5 neodgovorenih mailova, ispalo je da ga ipak nemaju. Sa refundom su otezali, pa sam napravio dispute na paypalu i vratio novce. Uglavnom, zaobilaziti ih.

8. wragg

wragg Aktivista

Samo da dodam da je ovaj THL gore sada 129$. Must buy :)

9. efo

efo Komšija

raspored tipki mu je bas onakav kakav trazim, cini se da je sve ok. samo izgleda da ne dodje nikakav case za njega

10. wragg

wragg Aktivista

11. efo

efo Komšija

dobar :D sta mu dodje Flim haha

12. wragg

wragg Aktivista

Flim ti je najpismeniji Kinez. Dali mu orden u vidu "protetive case-a" za iznimne zasluge u pravopisu. :D

13. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Kakvi su ovi kinezi sa podrskom "zajednice", jel ima custom rom-ova za njih. Najvise me interesuje Cyanogen naravno.

14. efo

efo Komšija

Cyanogen nista jer kako sam negdje procitao, MTK neda drivere, a vecina kineza su na njihovim procesorima/chipsetu.

Ima stranica http://www.needrom.com/ i tu ima par custom ROM-ova za ove popularnije kineze poput cubota gt99 i jos ponekih.

15. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Onda ostajem na Nexusu do daljnjeg ;)

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

17. wragg

wragg Aktivista

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

19. efo

efo Komšija

20. Reventon