Konfiguracija za 100 KM - Isplati li se?

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by donjapa, Apr 14, 2016.

1. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kakav 4 pin, na gpu ide 6pin...
    Rekoh to vec, mozda ta opcija sa adapterom ne funkcionise jer je napojna namjenski pravljena pa recimo da ima dva raila, i rail gdje su molexi daje max 50w na 12v npr i s tim ne moze da pokrene graficku

2. elvirbej

elvirbej Aktivista

Sta li si skopcao ako nije greska u tipkanju. :)

Sent from my 6045K using Tapatalk

3. donjapa

donjapa Overclocker

Ma bila je greska u mom racunanju, ipak su 2x 6pin, tj. 12 totalno.

Ima li nekakav lagan solusn za ovo? Imal' kakvih elektricara, porcija cevapa i jogurt ko rijesi a da mogu nekako to easy srediti sam, da ne moram prepajati bruku kablova :D

4. hamo pipa

hamo pipa Komšija

2xmolex na 6 pin adapter bi trebalo da zavrsi posao, ako imas 2 slobodna molexa

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

5. donjapa

donjapa Overclocker

Odradio sam to, ne ide.

6. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Jbg, trebalo bi da radi :)

Da probas spojiti adaptere na drugu napojnu, cisto radi testa da vidis da li ces dobiti sliku ? Nemam bas neki konstruktivan prijedlog osim ovoga

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma 100% je problem sto ne moze taj adapter na ovaj tip napojne. Prodaj te dvije i uzmi neku noviju sa 1 pcie :D

8. donjapa

donjapa Overclocker

I ja mislim da je do napojne :D Imam 3 konektora takva, tako da nije do njih.

I to ostaje jedna opcija, nezahvalna ali jbga tako je kako je :D

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Prije bi mogao pokrenuti graficku da imas splitter za taj sa jednog na 2 6pin :D
    Gtx960 sam overclockao max i pustio furmark, ne stuca napojna

10. donjapa

donjapa Overclocker

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

To je to, ali dvije ne mozes na to napajanje...

12. donjapa

donjapa Overclocker

Ma nema veze, da moze jedna dobro je opet, ionako jedna stoji. Hvala na ideji, valjda bude radilo.

Javim sta sam napravio kad dodjem nazad u Swe, poz1

13. donjapa

donjapa Overclocker

Kupio onaj splitter, ali opet isti problem.

Moram srediti do prvog Juna, a ne znam sta mi je pametno da radim :O Koju bi graficku covjek mogao koristiti da igra LOL i CS a da napojna moze napajati, da dam ove svoje dvije u zamjenu ili jednu barem?

14. zoi

zoi Veteran foruma

750 Ti uzima svu potrebnu snagu iz PCI-e slota a dovoljna je za te igre. Imaš i GTX 950 verzija koje ne traže dodatno napajanje. Neku od te dvije.

15. donjapa

donjapa Overclocker

16. zoi

zoi Veteran foruma

GTX 950 ti je daleko bolja, osim ako 750 Ti nađeš za dosta manju cijenu :) Mada ako će baš samo te dvije igre igrati, uzmeš mu najjeftiniju od te dvije i to je to.

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Meni je to malo cudno, da ta karta povuce toliko struje da ne moze ni bootati... Moguce je da je napojna odradila svoje, ima napuhane kondenzatore ili nesto...
    Naravno, moguce je i da stvarno gtx560ti trazi dosta snage, maxwell razmazio pa se i zaboravilo koliko se 'trosilo'

18. donjapa

donjapa Overclocker

Po specifikacijama na nvidia stranici GTX 560 ti nije mogao nikako da radi na toj konfiguraciji. Ali nema veze, ako ima neko da hoce 2x GTX 560 TI za GTX 750 Ti tu sam :p

Ne znam ustvari da li je to realna ponuda ili ne, ili da prodajem ove i pokusam kupiti polovnu/novu GTX 750 ti, tu su oko 200 KM sad.

Ima li zaintresovanih za ove dvije?

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kazem ti, na toj napojnoj se vrti 6 jezgara, 24gb rama i klokovana gtx960, shega da ne moze 560ti :D

20. zoi

zoi Veteran foruma

560 ti je veliki potrošač snage, dok ovo navedeno od mobsterca je mali potrošač. GTX 960 troši pa haman duplo manje.