Konverzacioni kurs engleskog jezika

Discussion in 'Generalna diskusija' started by vitamin, Jun 14, 2010.

1. vitamin

vitamin Novi član

Znam da mjesto i tema ne pripada slicnim pitanjima ali bi zamolio sve one koji znaju gdje se u Sarajevu može se upisati kurs engleskog jezika u vidu "Konverzacije" Gledao sam da isti kurs u Hrvatskoj postoji i ucinilo mi se da je jako lahko savladati engleski na principu same konverzacije, bez hrpe knjiga. Ukoliko neko zna gdje u Sarajevu postoji isti... zahvaljujem se na odgovoru.

2. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Pa moras imati neki temelj engleskog jezika da bi uzeo neki takav kurs. Bez nekog pocetnickog znanja engleskog, sto se tiche kolicine rijeci i gramatike, konverzacioni kurs ti neche puno pomoci. Mislim nastavnik ce te i ovako i onako tjerati da izgovaras ili da citas na glas, o bilo kakvom se kursu radi.

Na kraju krajeva, pridruzi se kakvom communitiju, i udri pricat po teamspeaku ili ventrilu, tu sam ja najvise engleskog naucio.

3. Reznor

Reznor Overclocker

moja rodica kod koje sam bio u USA govori engleski kao maternji jezik. kao dijete je slusala kako joj roditelji razgovaraju na bosanskom, i ona razumije sta joj neko kaze na nasem, ali respondira na engleskom. zasto? jer ne poznaje gramatiku i tesko joj je sklopiti jednu najprostiju recenicu. jeste engleski laksi od bosanskog, ali opet moras imati gramaticku podlogu. buduci da sam isao na kurseve 8 godina prije upisa u gimnaziju imao sam priliku da slusam lekcije, ucim gramatiku i isto tako i da razgovaram sa nastavnikom koji je drzao te privatne casove. tako da sam se lako uklopio u americku sredinu i sporazumio sa ljudima. dakle, prvo gramatika, pa onda citanje, slusanje i razumijevanje teksta i jezika i tek onda si spreman da udjes u konverzaciju. ako nadjes prikladnu literaturu i jos neki program za ucenje engleskog, mozes i sam poceti uciti.
    p.s. skini sa pztz.ba testove s eksterne mature za gimnazije TK, tu ces naci pored testova sa prethodnih rokova i jedan audio file za slusanje. tako mozes testirati koliko stvarno razumijes engleski.

4. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

A sta ako covjek vec poznaje gramatiku? :)

5. Reznor

Reznor Overclocker

pa sve to ovisi u kolikoj mjeri. da li recimo zna sva vremena, gerunds, multi-part verbs, koliki fond rijeci ima... nece nauciti te rijeci kroz konverzaciju vec se to postepeno uci pomocu rijecnika, knjiga, programa i sl. konverzacija je dobra za one koji vec odlicno znaju engleski, imali su vec priliku i da pricaju, ali zele malo vise da se "oslobode" i poboljsaju akcent.
    uglavnom ako je zavrsio srednju i dobar je bio s engleskim ima vec neku osnovnu podlogu.

6. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Pa prica o savladavanju engleskog jezika. Po meni ako ne znas osnovna pravila gramatike jezika, nisi ga savladao :p

Evo npr ja, ne sjecam se 80% pravila gramatike Bosanskog, i cesto gledam sta pisem, i ne zvuci mi tacno pa moram googlat neke fraze. Trebao bih otici na jedan intenzivni kurs dok sam dole preko ljeta :)

7. Pasha

Pasha Komšija

Nikako ne povlači za sobom to ako se neko može sporazumiti na bosanskom, engleskom, itd. da poznaje gramatiku. Nemoguće je učiti jedan jezik bez čitanja i pisanja.

8. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Mozes probati i preko ove stranice, odlicna je, i nudi mogucnosti za sve nivoe znanja, bilo engleskog ili nekog drugog jezika. Jaka opcija je sto mozes snimiti lekciju, i onda neko drugi kome je maternji jezik Engleski, preslusa, ocijeni te, kaze gdje si pogrijesio, i snimi ti ponovo tu istu vjezbu onako kako on izgovara.

Ah da, http://www.livemocha.com/ , umalo zaboravih :mrgreen: