moj problem sa nokiom 3650 se i dalje nastavlja... uglavnom, zelim formatirati telefon, ali prije toga hocu da spasim bazu imenika...opcija copy-paste ne radi...negdje sam procitala da je bazu imenika nemoguce kopirati, jer je stalno u upotrebi...ali, valjda postoji neki drugi nacin? help, help!
Postoji nacin. Mozes sa Pc Suite kopirati kompletan imenik na hdd na kompjuter, odnosno napraviti backup.
ja sam podesio sa oni sync dijelom pc suita svaki put kad se konektujem on sinhronizuje adresar komp/mob i tako uvijek imam up to date imenik to me i spasilo vise puta na 6600 a i sad kada sam uzeo 6630 imam stari imenik a praavo je jednostavno...
ok, evo upravo sam preko pc suit-a uradila tu sinhronizaciju i sada su mi svi kontaktu u microsoft outlook-u...e, sta se sada desava kada formatiram telefon? je li se to samo od sebe vrati na telefon ili ja nesto cackam u pc suitu ?
Moras ti vratiti imenik u telefon. Prije formatiranja nemoj zaboraviti backup-uvati sve sa kartice sto ti treba i poruke ili slicno. Format ti nije potpun ako ne formatiras i kartci. Ovo vrijedi ako sve instaliras na karticu, a to se valjda podrazumijeva.
samo da javim da sam rijesila svoj problem formatirala sam mobitel i vratila imenik preko one opcije za sinhronizaciju hvala svima!