Zvao sam Neptun,uputili me na ovlasteni servis a servis ne radi do ponedjeljka. Pa cu nazvati u ponedjeljak.
Ma jesam...fazon je sto rerna ima struju,neki ventilator u njoj radi ali ne radi nista drugo. Jutros radila,ispekao se rucak i predvecer nece.
Nije to...rade obje faze. Imao sam prosle godine situaciju sa tim da ne radi jedna faza i tada u pola kuce nije bilo struje a u pola jeste. Plus ima indikator na brojilu kada ti ne radi jedna faza,svijetli crvena lampica...sada ne svijetli nista. Sada sve radi,osim rerne
Jel ti šporet odnosno rerna spojena na jednu ili tri faze? Ako je tri možda je problem na kablu ili spojevima pa jedna faza ne radi. Ako je monofazna onda definitivno nešto s rernom nije ok. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Monofazna je. Kazem sporet je radio 5 mjeseci i samo je stao Nije sada da je prvi puta spojen pa da nesto nije uredno spojeno. Sutra zovem servis pa cemo vidjeti sta ce oni reci. Samo je malo gutavo,ide Bajram a rerna ne radi. Doduse imam mikrovalnu koja ima i opciju rerne sa dva grijaca ali nije sada velik precnik mikrovalne...moze neka pitica se ispeci
Možda glupo pitanje, ali imaš li digitalni sat na uređaju? Kod mene ni Beko ni Samsung neće da rade ako je nestalo napajanja i sat se resetovao. Svjetla bude, ali tu staje sva priča.
Nema ekrana,analogni je tajmer,ono okrenes rukom i on cvakce. Evo zovem servis od jutros ali samo zvoni,niko se ne javlja na brojeve. Poslao sam i mail,pa valjda me neko nazove ... Servis je nekakav Per Aspera iz Sarajeva,ovlasteni za Elektrolux.
Jel moguce da unutar samog sporeta ima osigurac? Da i to provjeris ako mozes. Vjerojatno negdje u dnu gdje idu i kablovi.
Kada termostat okrećeš (od nule do maks), da li čvakne (trebalo bi odmah na početku, jer je sobna temperatura), ili ne čuješ ništa? Nije neobično da termostat "zalijepi". Nisam pretjerano puno zavirivao u peći, ali ne sjećam se da sam vidio osigurač unutra. Postoji druga mogućnost da je stopica spala s grijača.
Cvakne kada okrenem termostat ali se nista ne desava sa rernom. Ne pali ni svjetlo unutar rernw,koje se upali cim se rerna ukljuci. Zovem evo servis,saltaju me...pa sada ganjam neki elektrolux call centar,pa ce valjda oni odrediti koga ce mi poslati. Tri centra sam zvao,kazu ne mogu oni bez naloga nista. A na call cwntar se niko ne javlja,moguce da im je pauza sada oko 10-10:30
Taj servis je od mog rodjaka ali nismo toliko bliski malo jesu neodgovorni, ali ima (bar je imao) dobre servisere ne terenu.
Zaključak treba izbjegavati Electrolux zbog loše servisne podrške. I kod mene na Indesit je bio taj tajmer i neće rerna dok ne našteluješ sat, Ali je bila mrtva skroz, nije se ništa palilo kao kod tebe. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ovaj Elektrolux je tesko govno sa ovih njihovim servisom. Naime,nasao sam broj call centra na garanciji,to je jedini broj koji ima i evo sat ipo zovem,samo zvoni telefon,kaze moj poziv je prvi na listi cekanja i tako evo cijelo vrijeme. Haman radnik koji se javlja danas prespavao,sta li vec. Stvarno cirkus Moze li neko od vas okrenuti ovaj broj,da vidi hoce li se njemu ko javiti? 033821888
Meni su popravili Krups kafe aparat, radio je ok neko vrijeme, mada jesu malo spori, ali su uradili korektno popravku i očistili aparat. Što se zvanja tiče mislim da sam i ja morao lično otići mada meni su blizu.