Ovo se meni desilo na obicnom sporetu, rerna jednostavno ne radi, a lampica signalizira da dolazi do nje struja. Ne razmisljajuci kupio drugi sporet radi rerne, kad sam otvorio ovaj ispostavilo se da je zabica koja nalijeze na prekidac se izvukla, a zice su tako nategnute da je nemoguce vratiti, pa sam sijekao zice i nove zabice sa duzim zicama stavio. Sad ovaj sporet drzim na terasi, kad je toplo vani lakse kuhati.
Niko se na ovaj broj ne javlja...ocito osoba koja je zaduzena za javljanje nije na "radnom mjesestu". Tako da ja sada tehnicki nemam kome prijaviti kvar...nikakav mail ne postoji,samo ovaj broj. I sta sada da ja radim,kome da prijavim? Zvao sam jedan servis,on mi kaze da se ne moze direktno njima ni prijaviti,nego da mora bas preko ovog call centra a onda call centar izda nalog nekom najblizem servisu. Jebem ti bosanski nacin poslovanja i sve.
Update. Evo proradilo je...jeste neki k oko tog tajmera. Ja okrenuo sada tajmer na 10 minuta(analogni) ,ukljucim rernu,proradi sve Samo sada moram provjeriti hoce li ponovo raditi kada tajmer otkuca na nulu.
Ja na gorenje muku mučim s tim vec godinama. Okrenem tipa na 7 kolo se upali ili čačkalicu uguram u ovaj prekidač i radi, dok tipa na 3 ili 6 neće da radi. Inače ok je mimo toga sve mu ga zao baciti, ali sa druge strane dopizdio mi. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene je analogija,tri kruga ima i to je to,bez ekrana i ostalog. Ali eto,ooet izgleda ima neki K koji jebe a i kupio sam ovaj "starinski" kao,da nema problema,zbog mame. I evo opet problemi. Ajde barem sada znam sta je...da ne ganjam servis. Hvala i vama na ovim savjetima,da niste napisali,ne bi oonovo isao cackati po rerni i evo proradi
Ma ne koristim tajmer uopste...to sam slucajno mahinalno okrenuo bio,promasio krug i eto,napravio sranje
Iskreno svaka novija koju sam probao nije radila bez tajmera, to je kao safety, tako da ne znam kako je do sada radila Doduse sve su digitalne
Isti znak kao kod tebe je i na Beko ugradbenim rernama, i punica mi govori da ni u nje ne radi rerna dok se ne stavi na taj "manuelni" ili ukljuci tajmer. Safety feature...
Ima li ko iskustva sa ekspres aka Pretis loncima? Ima li tu uopšte neke bitne razlike? Gledam neki u Bingu na akciji a naš stari Korkmaz zreo za mijenjanja.
Kod mene je većina aparata u kuhinji/kupatilu Gorenje, sve kupljeno 2020. I svi osim nape su do sada imali po jedan kvar, kombinovana veš mašina čak dva kvara. Ali servis im je galantan, bez pogovora i relativno brzo su sve popravljali/mijenjali. Na mikrovalnoj se ogulila folija na vratima/fronti iznutra. Nisu mogli popraviti ni zamijeniti, ali zato su mi odobrili povrat novca. Beko mašina za suđe imala kvar nakon svega nekoliko korištenja. Pa dolazio jednom serviser, nešto čačkao, lafo napravio a ono opet istu grešku izbacuje. Došao drugi put, ustanovio da je neki modul otišao, veli čekat ćeš dok ga naruče iz Turske. Ja za telefon i tamo zaprijetim malo, kad haleluja, našli modul, sutradan napravljena mašina.
Tefal. Mi smo imali jedan preko 10 godina, na kraju prestala da dihtuje ona guma na poklopcu, pa smo kupili drugi, skoro isti. Zam da je cijena za delimano bila skoro ista, a delimano je samo dobro izreklamiran, nema baš neki kvalitet.... Za ostale ne znam baš..... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Znam da je materi jednom eksplodirao kao bomba u kuhinji, rucak sa zidova strugali Valjda se zacepio ventil bio.
Nama se to nije desilo, samo više nije to to. Zato i pitam ima li koji provjeren da mi se to ne bi desilo.
ma tefal , samo skontas koja ti velicina treba tj koliko litara i nema fule, mislim da je ovom sto koristimo 9. godina kod nas i da radi korektno opet bih kupio isti ako zatreba, tad je jos bio ispod stoje na akciji sad je oko 140km