Kod nas je WMF ali ima indikator za pritisak na poklopcu u vise boja od zelene do crvene, pa se moze pratiti. Kod roditelja nema, mati bjezi od njeg citav zivot i salje oca da iskljuci ringlu
Uvijek imaš opciju tipa Tefal Multicooker ili Ninja, koji su pod pritiskom s sigurnosnim ventilom i kontrolom temperature, tako da je sigurnija situacija. Ja koristim Tefal i poprilično je OK, ima dodatni dio za parenje povrća ili ribe.
Samo da napisem update vezano za iskustvo ovo sa rernom oko Elektroluxa. Nakon sto sam jucer zvao cijeli dan call centar i niko se nije javljao,poslao sam mail na electrolux.hr,jer za BiH nemaju domenu/predstavnisto haman i evo danas su me nazvali iz Hrvatske. Prijavio sam im da se niko ne javlja na navedeni broj,rekli su da ce provjeriti. Ja sam im rekao da je rerna ok,da ima taj neki zastitni mehanizam sa timerom i da je on "zezao". Eto da zavrsim sa ovom temom a vi nastavite sada o serpama i tavama
Ma mene vise nervira tetka pristup posudju i neinformisanost, pa ljudi kod nas misle Delimano i ostala teflonska smeca neki brend. Sve je to top shop level. Mati ima 100 nekih serpi, a sve isti materijal samo u različitim dimenzijama. Celicni/inox sauceri i serpe, gusane i carbon steel tave, emajlirani gusani lonci i brendovi tipa De Buyer, WMF pro, Tramontina, Le Cruesset, Staub... Hrana je definitivno mnogo bolja i otvara mnogo vise tehnika pripreme, pored činjenice da uz odgovarajuće održavanje ovo ispadnu buy it for life stvari. Sto se tiče kuhinjskog pribora, ja sam zagovornik da treba ići na kvalitet, pa ako je komad mesa skuplji od tave (kila bifteka pecena na nekom teflonskoj smecu od tave), onda ni to meso nece biti optimalno...
Sve je to fino dok ne otvoriš oglase la vidiš da taj Pretis košta 500 KM. Kome je to prihvatljivo super za njega, ali realno i na zapadu koriste Tefal. Kupili smo i mi dvije kvalitetne tave od inoxa, faktički se samo one koriste i cijena je bila visoka, preko 100 KM po komadu ali bi trebale baš dugo trajati. Ipak, 500 i preko za Pretis mi je previše ma koliko cijenio kvalitetno posuđe. Nek Tefal traje 10 godina kao ovaj Korkmaz, mogu narednih 50 godina kupovati za cijenu jednog ovog od 500. Delimano nemamo ništa niti me to interesuje. Tražimo neki best buy
Ja imam svega dvije tave, obe cast iron samo jedna veća jedna manja, obe su skupo plaćane ali kao sto kažeš možeš ih unučadima ostaviti. Mesinu i ribu ja ne bih znao ispeci na ovim jeftinim teflonskim kad to ne trpi visoku temp. Za jaja ujutro koristim tu lafo kamenu ili koji je već otrovni premaz, ali to skroz na laganoj vatri pa moze proći Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Uglavnom, gonjaj Metalac, ima ti i on te dodatne hepeke za povrce ako os parit ili slicno, nikad ih koristio nisam. Moj prijedlog gledaj dimenzije i oblik, ovaj njihov je meni extra jer nije visok, nego je širi, sto dođe pravo prakticno, kada recimo hoces prvo nesto izdinstati u njemu, pa poslje poklopiti da se raskuha i slicno. Ima sigurnoso dugme jedno, nemozes nigdje dok on ne popusti, sto se sigurnosti tice vrh je, imas gumica i djelova originalnih ako zatreba, jer je popularan brend kod nas, iako ja gumicu evo nakon 4 godine nisam jos promjenio, nema potrebe, a koristim ga minimalno 2x tjedno, za juhe prvenstveno i variva neka. Lako se cisti. Ovaj ja imam https://www.market.metalac.com/ekspres-lonci/metalac-ekspres-lonac-5l.html Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sve planiram neke kvalitetne tave uzeti ali nikad da sjedem istraziti. Razne tefale, metalce, ikea-e… bacamo svako malo.
mi dugo koristimo mehrzer tave koje su mi se pokazale odlicnim, nije nam los ni ovaj berlinger haus, nije jos preko 4 godine nijedna ostecena, a koriste se svaki dan, inox varijanta sa nekim premazima berlinger haus se pokazala losom jer se sve za onaj sloj lijepi a ne bi trebalo uglavnom bolji je mehrzer i berlinger haus, pa i metalac od tefala dobio sam preporuku za neke tefal professional liniju gdje je jedna tava 100+ km ali mi se ne bacaju tolike pare za nesto sto nije celik ili inox
Mi smo davno batalili TEFAL i slične non stick brendove, veoma nezdravo, strahoba šta plasiraju na tržište. Moja preporuka da ja uzimaš samo stainless steel, KORKMAZ se meni pokazao odličan.
Ekipa, treba mi mala pomoć. Bio majstor prije par dana, postavio indukcionu ploču. Meni malo čudno radi, grije se ploča gore i bude vrela na dodir? Stalno pravi neki zvuk kada se upali. Evo slika, pa ako ima neki električar da malo pogleda:
Ne vide se boje kako treba na slici. Povezao je na jednu fazu. Plava i siva od ploce idu na plavu iz zida. Smedja i crna sa ploce na smedju iz zida. Zuta na zutu. Provjeri je li tako spojeno. Po pravilu se mora staviti uticnica za povezivanje i u njoj napraviti spoj, a ne tako da visi. U te kleme ne bi trebalo da ide vise od jedne zice. Fuseraj na max.
Ako dobro vidim sa slike,spojeno je tako kako si i napisao. Samo nije nam objasnio kakav zvuk se cuje...ili mozda da snimi taj zvuk pa postavi. Kod mene se cuje kada se upali ringla neka na ploci...cvakne .
Zelena na zelenu, smedja i crna na smedju a siva i plava na plavu. Ma i meni ovo izgleda katastrofa, volio bi da se stavi normalna utičnica i da to liči na nešto.. Samo ne znam ima li veze ovo 16 i 32A? A zvuk je kao humming neki, čuje se svako par sekundi dok ne pojačam ploču na baš jako, onda nema toga.
Ima veze. Ploca zahtjeva osigurac od 32A na jednoj fazi kako je kod tebe. Kod tebe je vjerovatno jedan 16A osigurac jer je provodnik 2,5mmq, barem tako izgleda. A ne vidim da iz zida izlazi jos neka zica tj da je trofazni kabel.