Mozda je u suncu.. ili generalno los kvalitet uredjaja pa se pregrije kada su vece temperature i senzori pobrljave
Ako je na direktnom suncu,moguce da prebaci maksimalne vrijednosti i pobudali. Termostat treba biti u hladovini i na odredjenoj visini,da pravi tacna ocitanja. Ja imam nekakav mali i ima kablic onaj i sondu ali ga nikada nisam izbacio vani,stoji u dnevnoj tako i tacan je,ocitava uredno. Iste temperature ocitava i drugi u hodniku,koji je od grijanja.
300KM za peglu, jel se vi zezate? Niste po profesiji peglaci da vam trebaju profi modeli. Do 100KM se uzme normalna, Tefalova.
Cini se da je stvarno (barem vecim dijelom) do sunca. Oko 11 je jos u blagoj sjeni ali vec tad pokazuje 3-4 stepena vise nego je stvarno, a poslije podne kad ga udari sunce ode na 50-60 stepeni. Nemam bas nikako povoljne lokacije za njega gdje bi stalno bio u dobroj sjeni, a vjerovatno ni to ne bi pomoglo skroz.
ja kupio zeni neku siemens bio, reda 700+ km, vratili je bila neispravna kupimo tefal za 130, dere bez problema godinama
Pa gdje ćeš ga na sunce Još se čudiš što pokazuje pogrešno... Stavi 1.5-2m od zemlje, tj. najbolje od trave, na sjevernu stranu pozeljno, u hladovini naravno i prozracno, ne u nekoj kutiji. Ako ne mozes ispoštovati većinu ovog, nemoj ga ni stavljati.
imam stariji koncar frizider, i sve mi se cini da je termostat u pitanju, sudeci po mom guglanju. zamrzivac hladi ispod najnormalnije, ali gornji dio gdje su namirnice ne hladi nikako. pokusavam doci do djelova, gdje kupiti, pogledati, sta preporucujete?