Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ja to odradim nakon svakog kila kafe ili svakog drugog. Jednostavno vremenom se začepi ili neka gumica popusti.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. Qler

Qler Veteran foruma

Aspera je od mog rođaka, od prije rata servis radi. Samo iskreno, pokvarili su se kako čujem u zadnje vrijeme.. al eto, ovlašteni su za dosta ovih marki

3. Reznor

Reznor Overclocker

Ima još jedan gore prema Ilidži desno od aerodroma se skrene, tu sam nosio onaj Tesla TV na popravku i udario na autu branik, jer su baš male uličice, ali eto ima i ta opcija kome se da otići. Servis Aki, popravljaju svašta, ne samo kafe aparate.
    Za TK dio vidjeh da i onaj PC Oner u Lukavcu radi servis kafe aparata, baš bio jedan krups EA81 na ulazu u servis. U Tuzli baš radio je to Rade iz servis Spektar porodični prijatelj, ne znam je li još popravlja, inače ovlašteni servis za neke kućanske aparate kupljene u Bingu.

https://maps.app.goo.gl/wcEjWMPyuasEvex86?g_st=ic

4. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Mani se savjeta nas muškaraca po ovom pitanju :p

Mi imamo sličnu Philips, samo zelenu, supruga je prezadovoljna. Glava joj se ne zagrijava, već pegla isključivo parom.

Pegla efikasnije od obične, ima nekakve senzore, ne može progoriti, niti isprljati kamencem (ima neku funkciju automatskog čiščenja, sav kamenac ispadne u posudu ispod parne stanice). Hanuma se nikad ne bi vratila na običnu peglu.

5. hans22

hans22 Novi član

Hvala vam na ovim informacijama!

Haker likes this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Je li moguće kupiti one ladice za frižider i zamrzivac naknadno?

7. Reznor

Reznor Overclocker

Zavisi koji model, proizvođač, a možda ima i univerzalno nešto. Za Gorenje u Blažuju znam da mogu nabaviti, mada nemaju ni oni sve. Meni je malo napukla plastika na tim ladicama, sve čekam dan potpunog raspada, ali eto prije mi se ručkica razvalila nego to.

8. zoi

zoi Veteran foruma

Indesit je u pitanju.

9. Reznor

Reznor Overclocker

zoi likes this.
  10. zoi

zoi Veteran foruma

Zahvaljujem, nazovem pa vidim.

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Aug 5, 2025
  12. nivla

nivla Komšija

ariston je dobar ali skup,kako god kod prijatelja iz istog nakon nekih 7-8 godina izvadjeno 5kg kamenca

13. Picoooka

Picoooka Komšija

Na koji model Ariston mislis da je skup je li oni fensi smart lcd wifi ? Upravo zbog kamenca i razmisljam o ovim sa keramickim grijacima mada u kazanu ce uvijek biti kamenca to je neizbjezno sa svakim.

Vrijedi li razmisliti o ovome ? Ako nista 60 mjeseci garancije na sve,a moze i na 12 rata :D

https://pennyshop.ba/shop/proizvod/ariston-bojler-80l-shape-evo-3626075/227476

Last edited: Aug 5, 2025
  14. ibran

ibran Aktivista

Ima servina služba za tih proizvoda, njima se obrati i preko njih za model frižidera možete dobiti sve.

zoi likes this.
  15. bojler

bojler Aktivista

16. nivla

nivla Komšija

onaj slim ariston, fensi slican model tom iz penija
    ja sam u kuci koristio bosch kombinovani

Picoooka likes this.
  17. Reznor

Reznor Overclocker

Ariston Velis Pro double tank

Picoooka likes this.
  18. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Reznor and Picoooka like this.
  19. Tyger

Tyger Aktivista

Moja preporuka ti je Atlantic. Grijače nije u vodi samim time minimalno kamenca. Radi se u Egiptu.
    Servis mi nije trebao a imam ga već 3-4 godine inače servis/zastupnik im je Nobel d.o.o.

Često imaš kod njih akcije a mislim da uvijek vrijedi akcija da ti snize cijenu ako im "uslikaš" stari bojler.

Picoooka likes this.
  20. Picoooka

Picoooka Komšija

Kupio sam jucer Ariston Shape Eco Evo 80l.