Je li imao ko iskustva da mu majstori dođi na popravak i naprave štetu u kući? Meni rernu ugradbenu popravljali i izgrebali stol kuhinjski, valjda kad su je stavljali na stol. Parnica baš velika. Može li se tu kakva odšteta tražiti, ne znam ima li išta u zakonu po tom pitanju?
Nesto kontam, kupio sam relativno nedavno onaj Philips LatteGo espresso aparat, i do sad se pokazao da vrijedi svake marke nisam popio ni bosansku ni ono 3u1 smeće ne pamtim od kad. Sad se žena zagrijala da uzmemo onaj pekač za hljeb. Da djeca imaju hljeba svaki dan, a i valjda džemove može praviti i još neke stvari. Ima li neko to? Ima li ko iskustva iz prve ruke sa njima? A ovaj samopičeći usisivač X10 plus (ili je pro, sa bazom je što se sam čisti) mi je isto puno pogodak. Nagovorio sam staru, jaran ih nabavlja povoljno, X20 Max ce biti oko 650KM vjerovatno, da i ona to uzme, iako poznavajući nju, ići će za njim ili ispred njega da usisava jer mu neće vjerovati. U glavnom, ima ovih kućanskih aparata, koji nisu ono neophodni, ali fakat vrijede para ako se koriste. Rahat ujutro dugme pritisnem i ristretto mi gotov odemo da prošetamo, kuća usisana...
Imam ja za hljeb. Ja sam uzeo onaj bas basic tj najmanji jer sam sam I pojedem šnitu hljeba dnevno. Ali top je, staviš sastojke on sam mjesi, napravi idealno da sto brze nadodje i onda krene peći. Ovi bolji modeli prave i kiflice i td. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Gledao bi nesto malo hajmo reći bolje, da djeca imaju izbora, a i ja Vidio sam ima ih sa vise recepata, sto sami doziraju, ali iskreno nemam pojma, Tale bi trebao da zna koji je best buy tu, neki high mid range...
Kod mene je onaj standardni tefalov, ne znam tacno model. Dodje dosta recepata uz njeg sa tacnim dozama. Na kraju se svede da dvije vrste hljeba praviš tako da sumnjam da ce ti neki ultra skuplji ista vise znacit. Nisam cuo za te samodozirajuce doduse, ali realno ne znam koliko je to i bitno.
Ganjao bih neki tako higher mid range model, čisto da imam opcija. I kafe aparat mi je 4300 serija, jer je to prva koja ima out of the box ristretto da pravi. Da ne moram ja prekidati
Samo basic pekač ne treba ništa preskupo evo moji u tuzli imali moulinex sad mislim da je tefal, oba su dobra, na kraju što drugi kažu nećeš ništa drugo osim jedne vrste hljeba praviti u njemu, a može se i premijesiti tijesto pa u rernu, šta bolje ispeče, može biti i za pizzu tijesto, i druge stvari. Meni je to dobra stvar da mi ne ostane haos u kuhinji od brašna i tijesta.
Obratite pažnju na Tefalove pekače. Ja imam 2-3 godine, zaista smo prezadovoljni (iskreno više za zakuhavanje tijesta, nego za pravljenje hljeba), ali smo morali kupiti rezervnu posudu. S donje strane su stavili pocinčanu sigurnosni podlošku, koja drži mehanizam za rotiranje na mjestu (ide preko poliamida), i od pranja, ta podloška je sva ishrđala. Nije još pukla, ali očekujem svaki dan. Također, iako imaju rezervne dijelove, peglanje je da dobiješ. Na posudu sam čekao nekih 40 dana. Za multicooker, gdje je otišao sigurnosni ventil isto tako ~40tak dana.
Kod nas je tefalov pekac duze od 5 godina, nisam primjetio da je ista pocelo hrdjati, morat cu pogledat. Ali ne peremo cijelu posudu, ni u masini niti rucno, samo iznutra ocistimo kad treba dio koji dolazi u dodir sa tijesom, tako je po uputstvu ako se ne varam.
Mi je peremo toplovom vodom i spužvicom, ništa mimo uobičajenog. Jbga uvijek je isperemo, tako da ne mogu a da ne pokvasim taj dio. Doduše, mi smo uzeli obični onaj model, što se i sada vrti po supermarketima, ~200km bio u tom trenutku.
Mi smo dobili na poklon, tako nesto je bio 250 prije 5+ godina, ali mislim da je to njihov defaultni model, ne znam je li bazni, nesto Pan Diore ili neko tako ime ima kao neki parfem Ima knjizica od 15-20 recepata, vjerovatno je to taj isti kao kod vas.
Dosta smo pricali o autu, pricajmo malo o mom usisivacu U nedoumici sam da li ici na neki klasicni ili stapni. Tepiha ima po kuci jebes ga, ali su "kraći", vuneni su, "derviši" , nisu oni čupavi, pa ne znam da li je ok ići na štapni neki ili ipak ne.. U svakom slučaju dajte mi savjete i povodom nedoumice, a i povodom izbora, šta gledati i sl, i da nije preskupo
U mene ovaj mali bosch vuce pravo, imamo ga 15 god, mrzim kad ga moramo vadit i spremati, zauzima prostora iako nije pretjerano velik, dode mi da uzmem onaj štapni neki dobar, i da mogu uzet onaj dio pa auto ko čovjek usisat, dajem svaki tjedan par km da ga usisavam nevolim prljavo auto. A dobar stapni preskup jbt Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kakav je ovaj, je li bas fula ili? https://ananas.ba/proizvod/samsung-vcc4550v36-bol-usisivac-sa-posudom-1800-w-1-3-l-plavi/2264528 Po ovim specifikacijama je kao jaci od Karchera, a plus mi je sto nema ovih vrecica i gluposti..
Ja ovakav imao, platio oko 190 KM još nekad 2015, 2016, jedva čekali da ga se riješimo. Da mi ga neko pokloni ja ga ne bih koristio. Eto to je moje iskustvo sa takvim usisivacem. Nakon njega kupili ovaj WD3, mogu usisati šta hoću bez da se bojim da mu nešto nešto bude. Vuče kao prvog dana. Vrecica ima sa temu naručiti a ima i po radnjama, ne moraju se kupovati orginal. Kad se napuni jednostavno je izbaciti a ne proizvodi prašinu. Koliko traje vrecica? Iz našeg iskustva dugo, ali naravno to zavisi od svakog. Usisivac može usisavati i mokro, samo se izvadi vrecica, a može i ispuhivati. Karcher wd3 platili oko 130 KM prije nekih tri godine, dakle u apsolutnoj cifri dosta jeftiniji a kad se uračunaj inflacija mnogo jeftiniji a mnogo bolji uređaj iz ličnog iskustva.