Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Kod mene kombinacija Dyson V10 (kupio polovan 400KM) i Xiaomi 10 plus (ili pro) sa onom bazom gdje se sam čisti i prazni i odlična je stvar

2. Haker

Haker Veteran foruma

Ja samsumg štapni, meni top. Doduše sve parket, jako malo tepiha, ali kad nema kabla i zezancije ljepota.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Mi smo nedavno uzeli Shark Stratos štapni. S rotirajućim četkama i usisnom snagom od cirka 200 air watts, može maltene parirati klasičnom Miele C3 (a dosta povoljniji od Dysona).

Mnogo se lakše "nakaniti" uzet štapni da nešto na brzinu usisaš. Shark je extra jer dođu 2 baterije, tako da nema battery anxiety :p

4. Qler

Qler Veteran foruma

E ja kupi danas Gorenje pekač hljeba, 215KM 900g i 1200g peče, ima meni se čini 12 programa, nisam siguran. Ali čitao sam po netu, fine review ima, ima sve što mi treba, što bi Tale rekao, čini se da imamo Best Buy :D

5. Haker

Haker Veteran foruma

I kod mene je taj ja mislim. Nema smisla tu kopvati neki mega skup, mislim da svak pravi jedan tip sto mu odgovara i to je to, tako da je taj odličan.

Qler likes this.
  6. Qler

Qler Veteran foruma

E legla Miele masina za pranje veša. Otišao LG da kupim, izašao sa Miele. Kontam jebaji ga, kad je bal nek i hala gori...

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Laksi si za 2000+ KM

8. zoi

zoi Veteran foruma

Mi kupili LG 11 kg, max en rating. Zasad baš zadovoljni.

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Moja se evo maltretira vec 4 godine, dobra je.

10. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja maltretiram beko od 500-600km na nekoj akciji a bila ko 900. I radi za medalju,ma kakva medalja radi za oskara. Evo vec joj tako 4 godine. Mile bi trebao da dere 10+ ako ne i vise godina pa da opravda tu razliku u cijeni. A i da kvalitet pranja bude na nivou.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

aNaToMiC ! and Picoooka like this.
  11. Picoooka

Picoooka Komšija

Tako sam i ja kupio prije 11 god. neku beko sto je bila na snizenju sa 1000 na 650 na ekupi evo je radi idalje ko rolex :)

Edit : Prije 11 god. sam kupio beko masinu za sudje koja idalje perfektno radi,a masina za ves je prije 9 god. kupljena.

Last edited: Oct 6, 2025
  12. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam 2012 kupio Hot Point Ariston neku, 9kg, dva puta je pravio do sad, I danas ode na smece (nema onih sto voze stare veš mašine, stare akumulatore, staro željezo) Radi ona i sad, pere bez problema, ali joj je bio pukao onaj dozer za detrdžent, curila voda, i hrđa je uhvatila, i samo se širilo. Sad je sa bratom iznosim, otpadaju komadi iza nas... nemam je kome ni dati takvu...

Picoooka likes this.
  13. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ima li neko preporuku za dobar i kvalitetan konvektor? Ne treba mi neka snaga može 1. 5-2kw
    Znam da su ovi Atlantis popularni ali se većina montira na zid, meni treba sa nogica ma. Kakvi su ovi Bosch?

Sent from my galaxy s23

14. Haker

Haker Veteran foruma

Pa zar nema opciju da se nogice namontiraju. Sjećam se kad sam jednoj ženi kupovao doplatio 30km za nogice...

SpookyMoO likes this.
  15. zoi

zoi Veteran foruma

Ja za konektor me bih davao neke pare, svaki daje toplote koliko i potroši.

16. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma ima jarane pa neću da dajem 40KM za noge valjda to treba da bude uključeno u cijenu konvektora a ne dodatna oprema

Sent from my galaxy s23

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gledaj onda samostojece ako neces na zid. A kao sto Zoi rece sve je to u 5 deka, grijalica ko grijalica. Mozda ovi skuplji imaju keramike koja drzi toplotu ili imaju neke wifi fazone ili lcd ekrane sto je bacanje para.

SpookyMoO likes this.
  18. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma I ja to kontam. Bolje uzeti onda dvije jeftinije nego neku skupu a dobiješ isto sa istom snagom.

Sent from my galaxy s23

19. Qler

Qler Veteran foruma

Samo je bitan termostat. Da je osjetljiv i da održava temp. To je jedino razlika. Ostalo, grijalica ko grijalica

SpookyMoO and dams82 like this.
  20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Moze li preporuka za stapni baterijski usisivac.

Do 1500km

Ne bih bas osao preko toga.

A moze naravno i jeftiniji. Voli bih iskustva iz prve ruke.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro