Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Vidim akcija ovog sa 900 na 599 KM.
    Ne može biti loše. Generalno kako se ove stvari održavaju ispravnim?

2. dams82

dams82 Overclocker

Upali se lampica da je vrijeme za čišćenje kamenca, pokrene se program, stavi sredstvo u spremnik i lagano. To u dva mjeseca otprilike se upali ako se svaki dan pravi oko 5 kafa.... Ima na YouTube kako se radi, veoma jednostavno.
    Pogledaj tehnomag I tronex u Orašju....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Na Philipsu se mora pored tabletica i motor unutra iliti "brew group" redovno cistiti a i podmazati svakih par mjeseci. Cudilo bi me da se to ne mora raditi sa Delonghi aparatima.

4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Mora se i na Delonghi cistiti mlin to je minut posla bukvalno ako i toliko, podmazao jednom silikonskim sprejom jer je skripalo otad samo vodom i ubrusom ciscenje.
    Kamenac kod mene na Magnifici cistim jednom u 6 mjeseci jer koristim vodu iz brite.

5. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Nisam se mogao sjetiti rijeci, a dok sam dijete bio natkoljenica mi se plavila od onog rucnog :D

zoi likes this.
  6. Reznor

Reznor Overclocker

Krups se mora rastaviti bar jednom godišnje, talog od kafe se raspe unutar aparata od mlina i začepi protok. Kome je to problem uraditi neka odnese u neki servis, a imaju i serviseri koji rade isključivo kafe aparate. Ima i to na Youtube, odvrne se par šarafa.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

7. zoi

zoi Veteran foruma

Taj nije trebalo podmazivati :D

8. Qler

Qler Veteran foruma

Podmazivan suzama najmladjeg člana porodice koji je ojačao da može da melje :)

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Gnojem iz zuljeva.

dino73n likes this.
  10. dams82

dams82 Overclocker

Onaj mehanizam što se sa dva prsta iščupa van pa budu naslage kafe na njemu?

11. Tyger

Tyger Aktivista

Siemens EQ300 TF303E01
    Top stvar, lako se čisti, žena Cappuccino a ja Ristretto derem. Prednost ovoga je automatizam za mlijeko/pjenu. Samo u šolju nasuti i uroniti mlaznicu koja je svakako iznad šolje.
    Po meni je bolje da nema posude za mlijeko, ipak bi se brzo ukiselilo.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Taj Siemens bio za 300 KM na olx i ja ga ne kupih, krivo mi bi.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Razlika izmedju novih i polovnih je ogromna.
    Ovaj moj krups je bio 1200-1300 ja ga za 250 kupio, evo tri godine ok i sada bih trebao da ga otvorim i očistim jer je negdje zapušten a to bi se desilo i sa novim, tako da je ovo jedna od stvari sto je možda bolje polovan kupiti.

14. dams82

dams82 Overclocker

Kako se potrefi.... Buraz kupio polovan pa nije bio čemu, sreća čovjek koji prodaje odmah zamjeni ta drugi, taj drugi je nešto zezao pa je buraz sam popravljao. Radi već dvije godine.... Ja sam ipak kupio nov za 450KM i jako sam zadovoljan s njim.... Treba imat i sreće....

Haker likes this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

Evo skontao sam da je ovaj dio i kod mene u problemu. Ugl nije teško zamjeniti pa evo video ako jos nekom curi na krupsu

16. Tyger

Tyger Aktivista

I ja sam ga polovnog (skoro ne korišten) od kolege uzeo, dao mi ga prvo na korištenje da vidim kakav je

17. zoi

zoi Veteran foruma

I kakav je? :)

18. Tyger

Tyger Aktivista

Ja sam zadovoljan, nije naravno na nivou pravog espresso aparata ali je cca 85% od toga. Za mjesec i po korištenja 1,5 kg kafe prošlo kroz njega. Lahko se čisti, imaju tablete za čišćenje ali sam odlučio na DM-ovu tečnost jer je znatno jeftinija.
    Mehanizam (brew unit) se kompletan vadi i čisti zasebno. Pored njega sam uzeo i Brita bokal zbog kamenca.

zoi likes this.
  19. Ibrica

Ibrica Aktivista

kod nas je magnifica 21.117 580 KM za forumase :)

Qler and zoi like this.
  20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nova igracka.

Magnifica Start
    Ecam 220.80.SB

Na Ananasu na akciji pa uz vaucer jos stoja nize. 650km

Vrlo jednostavan za koristenje a pravi odlicnu kafu. Za espresso je svaki dobar al ko voli latte ili capuchino ovaj je top jer na jedan pritisak dugmeta izadje gotov napitak.

Preporuka ko trazi nesto slicno. Kompletniji uredjaj za ove pare tesko da se moze naci.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro