Vidim akcija ovog sa 900 na 599 KM. Ne može biti loše. Generalno kako se ove stvari održavaju ispravnim?
Upali se lampica da je vrijeme za čišćenje kamenca, pokrene se program, stavi sredstvo u spremnik i lagano. To u dva mjeseca otprilike se upali ako se svaki dan pravi oko 5 kafa.... Ima na YouTube kako se radi, veoma jednostavno. Pogledaj tehnomag I tronex u Orašju.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Na Philipsu se mora pored tabletica i motor unutra iliti "brew group" redovno cistiti a i podmazati svakih par mjeseci. Cudilo bi me da se to ne mora raditi sa Delonghi aparatima.
Mora se i na Delonghi cistiti mlin to je minut posla bukvalno ako i toliko, podmazao jednom silikonskim sprejom jer je skripalo otad samo vodom i ubrusom ciscenje. Kamenac kod mene na Magnifici cistim jednom u 6 mjeseci jer koristim vodu iz brite.
Krups se mora rastaviti bar jednom godišnje, talog od kafe se raspe unutar aparata od mlina i začepi protok. Kome je to problem uraditi neka odnese u neki servis, a imaju i serviseri koji rade isključivo kafe aparate. Ima i to na Youtube, odvrne se par šarafa. Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Siemens EQ300 TF303E01 Top stvar, lako se čisti, žena Cappuccino a ja Ristretto derem. Prednost ovoga je automatizam za mlijeko/pjenu. Samo u šolju nasuti i uroniti mlaznicu koja je svakako iznad šolje. Po meni je bolje da nema posude za mlijeko, ipak bi se brzo ukiselilo.
Razlika izmedju novih i polovnih je ogromna. Ovaj moj krups je bio 1200-1300 ja ga za 250 kupio, evo tri godine ok i sada bih trebao da ga otvorim i očistim jer je negdje zapušten a to bi se desilo i sa novim, tako da je ovo jedna od stvari sto je možda bolje polovan kupiti. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Kako se potrefi.... Buraz kupio polovan pa nije bio čemu, sreća čovjek koji prodaje odmah zamjeni ta drugi, taj drugi je nešto zezao pa je buraz sam popravljao. Radi već dvije godine.... Ja sam ipak kupio nov za 450KM i jako sam zadovoljan s njim.... Treba imat i sreće.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Evo skontao sam da je ovaj dio i kod mene u problemu. Ugl nije teško zamjeniti pa evo video ako jos nekom curi na krupsu Sent from my SM-S931B using Tapatalk
I ja sam ga polovnog (skoro ne korišten) od kolege uzeo, dao mi ga prvo na korištenje da vidim kakav je
Ja sam zadovoljan, nije naravno na nivou pravog espresso aparata ali je cca 85% od toga. Za mjesec i po korištenja 1,5 kg kafe prošlo kroz njega. Lahko se čisti, imaju tablete za čišćenje ali sam odlučio na DM-ovu tečnost jer je znatno jeftinija. Mehanizam (brew unit) se kompletan vadi i čisti zasebno. Pored njega sam uzeo i Brita bokal zbog kamenca.
Nova igracka. Magnifica Start Ecam 220.80.SB Na Ananasu na akciji pa uz vaucer jos stoja nize. 650km Vrlo jednostavan za koristenje a pravi odlicnu kafu. Za espresso je svaki dobar al ko voli latte ili capuchino ovaj je top jer na jedan pritisak dugmeta izadje gotov napitak. Preporuka ko trazi nesto slicno. Kompletniji uredjaj za ove pare tesko da se moze naci. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro