Ovo mi treba, ne pitajte... PSG7140\70 549.9 KM STa mislite ocel biit nize za bf,jer su sada neke akcije kao 25%.
Ma svugdje je ta cijena, evo ima i na ekupi za 545, sacekaj malo pa ce na ekupi opet bit 10% na sva placanja. Bilo je nekoliko puta vec u zadnja 2 mjeseca.
Žena je ovo isto htjela, I kad sam je pitao koliko pegla, šta pegla, I da li ima I fizički prostora za ovo, uzela je Tefalovu peglu, običnu sa parom I nekim boljim stopalom za 100KM.
Samo redovno čisti od kamenca, Delonghi voli da se zaštopa, inače odličan stroj, imam stariju verziju tog uređaja.
Kod mene dvije godine delonghi, samo čistim kad se upali lampica, a i tad radi besprijekorno. Čak nisam ni filter koristio za vodu..... Mislim da se kamenac najviše hvata kad ostane bez vode pa povuče zrak, treba paziti da uvijek ima vode dovoljno. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Imam ugradjen filter u posudi za vodu a i tocim ga vodom iz brita bokala. Tako da ce kamenca biti minimalno a naravno i cistit ce se kad god upali lampicu. Imam ja aparat vec dugo pa sam upoznat sa protokolom samo sto mi je bio Saeco polovan. Ovo mi je prvi nov. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sam narucio za svoj ovaj klip sa dihtunzima, 60km izašao. Na svako 2kg kafe stavim tabletu i to je to sto se tice održavanja, a bez vode je ostao milion puta, kafe isto, uvijek zaboravim dosipati i dopunjavati. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Moj stari saeco nije ni mogao ostao bez vode. Ima senzor koji prati nivo i kad je pri kraju zaustavi aparat. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Obzirom da zivim u selu u prasumi gdje nestaje struje na prvi snijeg i nema je po par dana prisiljen sam kupiti agregat... Gdje i koji? Treba mi primarno za pumpu od centralnog grijanja i nekoliko sijalica. Mada kad vec uzimam uzeo bi nesto da mogu i pc i televizor spojiti. Mogu li 2KW to podmiriti?
Posavjetuj se sa dobrim električarom, Možeš uraditi preklopnik za kompletnu kuću kada ide struja sa agregata, a kada sa mreže i koliko ti snaga treba 1 kW ili više, kada nestane struje. Cijena agregata je po snazi izlaza kW što više kilovata to je skuplje. Agregat od 2 kW bi ti bio dovoljan za kompletnu kuću rasvjeta TV, frižider, računari. kotlovnicu i manje potrošaće stim da vodiš raćuna o opterećenju, ako preopteretiš većinu agregata ima zaštitu pa izbaci generator. Ako tražiš agregat na duže staze japanci su broj jedan Honda itd.
Evo primjer agregata koji bi zadovoljio Vaše potrebe. https://www.sparkagregat.com.hr/proizvod/hoffman-de-9500w-avr/
Ja također razmišljam o agregatu, najviše zbog frižidera i klima, ako zimi bude neki prekid kao prošle zime. Bude to relativno kratko, ali nek bude dva tri dana nije ugodno nimalo, da ne pričam duže. Na olx ima neke ponude ali se ne razumijem puno u to. Ne treba mi ni sad neki top uređaj jer bi se trebalo rijetko koristiti, ali ne bih ni neki bezveze.
Sve što uključuje motore (frižider, zamrzivač, pumpe i sl.) zahtjeva puno veću startnu snagu nego što taj agreta može podnijeti. Ovi agregati do 2,5-3 kW su isključivo za rasvjetu, PC i TV (preporuka svakako da idu preko UPS-a ako su na agregatu) tj za linearne potrošače. Frižider i zamrzivači mogu pri paljenju motora povući bez problema po 10 do 18 A, pumpa za centralno zavisi od snage, kada se doda na to ovi redovni potrošači ode to na daleko. Svakako se treba posavjetovatni sa nekim električarom.
https://www.zeka.ba/media/db/0b/d2/1762937653/BLACK FRIDAY 2025.pdf?ts=1762937653 Eto tu imaš agregat za pumpu i sijalice