Ja imam Candy susilicu 10 kg A++ heat pump. Smece jedno neopjevano. Znaci niposto. Em sto lose susi a vise nije ni stedljiva. Prvoh 6 mjeseci nije ni trosila puno a nije ni susila. Sad trosi duplo a i dalje ne susi. Jedva cekam da crkne. Stvarno ko si moze priustiti treba stisnut zube i kupiti pravi stvar. Bosch/Siemens u klasi ili Miele. Jest da kosta al i radi i traje. Na kraju kad pogledas koliko traje kosta isto kao i par ovih jeftinih. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Miele nam je, nažalost, izvan budžeta, ali Bosch prihvatljivo ulazi u okvir. Oko 1500 KM po uređaju. Gledali smo Bosch Series 4 i Series 6 — jedan je nešto jeftiniji, drugi malo skuplji. Bitna neka razlika da vrijedi dodatnog novca?
Imao candy sušilicu, što reče kolega smeće. Sad imama top model Gorenja, odlično fakat radi. A za pranje sam nedavno kupio Miele, obje su 9kg... Jebi ga, šta reći za ovu, za ovo malo vremena, vrh...
Što ranije ne rekose da Candy ne valja, ja kupio Candy Doduše nama dobro suši, ali mozda je u ovih prvih 6 mjeseci što Dino spominje 11 kg, to je bio glavni uslov. Ako ne bude valjala ići će neka Bosch ili LG, šta ću joj ja. Neko se drogira a neko kupuje kućne aparate
Gledam sad statistiku na aplikaciji, 365 susenja ove godine na miletu, znaci zavrsit ce godinu blize 400. Nema zamjerke zasad, dvije godine joj sad ima, istina potrosnju nisam ni mjerio ni pratio. Otac kupio nedavno Beko, dzaba sam negodovao, funkcionise jbg, doslovce tri kupis za jedan mile, pa vidjet cemo dokle ce.
Ja sam imao beko mašinu za pranje, inverter motor, 1200 obrtaja, sve super, tiha, ali nakon 6 godina krepaju ležaji, ne mjenjaju se, malo je i hrđa napala, da mjenjam komplet bubanj ne isplati se i ja izbacim i kupim Bosch serie 4,platio na akciji 950KM,zadovaoljni smo, ali skoro otac kaže de mi vidi mašinu i ja nađem beko BM3WFSU37413WPBB1 7kg 1400 obrtaja na ananas uz kod 100KM platim 555KM, pa mislim da se isplati derat za te pare 5 godina u garanciji pa sve što prebaci uhar je jer stvarno dobro peru.... A za sušilicu ipak treba izdvojit malo više novca, nemam trenutno ništa za preporuku, ali ispod 1000KM ne treba ni gledat.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ova beko bila 300 ili 350 eura na akciji, cak nije ni najnizi model. Nisam fan tog brenda nikako, bas me zanima kako ce se pokazati ova.
Ma i nije nesto app, jedino korisno push notifikacija kad zavrsi program, mada ni to nije nesto bez cega se ne moze.
Bucna uzas, dzaba 5 god garancije, serviser samo dotegao sarafe. Nista nije promjenio. Doslovno kao mjesalica za beton.
Kad smo kod aplikacija, LG veš mašina ima pravo dinu aplikaciju, brzo radi, ima mnoštvo opcija, dodatnih programs, praćenje potrošnje za svako pranje pa ond app mjesecima pregled, napomene kad treba dodati deterdzent ili omeksivac, kad treba uključiti sistem za čišćenje bubnja, može se svaka stvar u programu promjeniti, može se podesiti količina deterdzenta ili omeksivaca itd. Baš sam zadovoljan sa njihovom app. Candy app nije losa ali nije ni blizu toga. Naravno, nema ove stvari specifične za veš mašinu, ali recimo nema praćenja potrošnje. Zato ima dodatnih programa, odgoda početka rada je bolja nego na LG, jer na LG možeš samo odabrati kad da završi a ne možeš kad da krene, dok kod candy možeš oboje. Glavna mana kod candy app, mimo potrošnje, jest što aplikacija sporo radi, baš se vuče.
Ekipa, da li ima neko da koristi odvlaživač zraka? U ovim danima kada se zbog smoga vani ne može zračiti prostorija, počela mi se stvarati vlaga iznad prozora. Vidio sam ovaj Hisense D16CW za 330 KM u Bigbang. Ili je bolje uzeti Xiaomi Smart Air Purifier 4 pa redovno zračiti i pustit njega da pročisti zrak?
Moj savjet je da prvo uzmeš neki higrometar i izmjeriš postotak vlažnosti zraka. Nakon toga, vidjeti ćeš u kojem smjeru trebaš ići. Možda ti na kraju budu trebala dva manja ili pak jedan veći.. A možda ti ništa ne bude trebalo jer je već suh zrak a problem u lošoj izolaciji.
Serija 4 nije nista drugacija od ovih entry-level uredjaja beko, gorenje, indesit. Inace miele je u zadnje 2 godine poceo hvatati krivine, selidba proizvodnje u poljsku, pogorsanje izbora materijala na ovim jeftinijim modelima.
Ja uzeo Bekov kada je bio crni petak i ne gasi se. Imam tavansku prostoriju gdje držim neke stvari i u ovo vrijeme je temperatura oko 10 - 12°C i vlažnost 90 - 95% (mjerim s Beurerovim BT mjeračom). Za sada se pokazao izuzetno pouzdanim, drži vlažnost na oko 45% (kako sam namjestio - ista vrijednost i na njemu i na Beureru), s tim da je kompresor podigao i temperaturu okoline na nekih 17 - 19°C. Dnevno praznim posudi, bude oko 5-7L vode. Poprilično tih, čak i u jačem režimu rada. Ima plovak da se ugasi sam, a posuda je mislim 15L. Ima opciju da iskoristiš izlaz iz kondenzatora i pomoću cjevčice spojiš u veću posudu, naravno tada plovak ne igra ulogu nikakvu. Da ne lažem, bilo je gro ovih uređaja za crni petak, ja uzeo Beko samo zato što mogu lično u servis odnijet ako šta se pokvari i po potrebi pominjat familiju. Usput, ovaj Beurer HM55 mi se pokazao izuzetno pouzdanim, pogotovo što mogu s BT preuzimati podatke (za razliku od Xiaomijevog gdje moraš pritisnuti dugme prvo), baterija evo 6mj bez problema radi. Ja ga kupio u Obiju na sniženju za 27KM mislim.
Probaj oprati ono Sace dole gdje bude filter tu se nakupi hama Kod mene je serija 4 bos radi od 2019 non stop ko mala djeca
Nego za ovaj Philips kafe aparat, gdje ima kupiti onu cjevčicu za mlijeko, da se ne korosto latte go uvijek, nego onaj milk froth Ono Što pravi...
Drug ako imaš klimu u toj prostoriji, ako ima program da odvlaži zrak, a se nekim mjeračem vlage kontroliši vlažnost 45-50%
Ja sam dugo imao cjevcinu na saeco aparatu a sad imam latte posudu. Vjeruj,ne zelis cjevcicu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro