Kako funcioniše ovaj ananas? Jeste uzimali preko njega, ko je zastupnik? Garancija i račun dođu uz paket?
Hvala, vidio sam ovaj ali kako na prvoj slici nema bocu za mlijeko ja mislio da nije to taj, do mene je.
Iako su rekli da će sutra biti kod mene nakon što sma ih nazvao, otkazao sam na ekupi i naručio preko cpu infotech iz Cazina isti model.
Dobri su to momci. Kupio sam kod njih par stvari. Vrlo profesionalni. Nadam se da cete autra popiti kafu Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Naručio sam usput one DeLonghi čaše za latte macchiato da ugođaj bude potpun Citwo sam nešto da bi na početku trebalo napraviti nekoliko kafa da se aparat razradi, šta kako?
I ja sam narucio 7 komada. Ustvari dvije dobio uz aparat i jos 5. Za late za kapucino i za espreso po dvije i jednu za to go sa poklopcem. I bas je gotiva piti iz staklenih sa duplim zidom. Gotovno izgleda,ne przi po rukama i sporije se hladi. EDIT Aparat kad se prvi put pali zahtjeva da se prodje procedura razrade. Mora propustiti vodu kroz sve puteve i tek onda je spreman za pravljenje kafe. A nije lose baciti dva tri espresa da se i mlin popuni kafom i meljaja dodjw na svoje. Segafredo voli malo sitnije pa odmah prebaci mlin na 2. Dođe negdje na 3.5 a ovako dok je prazan mozes ga stelovat i ugasenog a kad vec jednom kafa udje u njeg steluje se samo u radu dok melje. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Stigao danas aparat od cpu infotech a jučer naručen. Odradio sam sve, napravio dva latte macchiata, supruga zadovoljna i to je najbitnije, jer je ona i htjela taj aparat Ja kafu ne pijem inače, pa ne znam ni ocijeniti ali vjerujem njenom sudu Hvala svima na pomoći, posebno Dini
Pravi si muž Zahvaljujući Dini i ja sam ispunio svoj san o aparatu za kafu jer sam ga dugo želio, a bio mi je da kažem uvijek van nekog budžeta i kad je Dino kupio svoj prvi meni se ponovo aktivirala želja. Sad je must have u kući, k'o frižider i šporet Nek vam bude s hajrom, u zdravlju koristili.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Tako je i kod mene, nema vise bez aparata. Samo kad skotas u današnji vakat 600 -1000km je nista za nesto sto ce trajati godinama. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Dino se može pretkvalifikovati, da bude influenser za DeLonghi Hvala, također Usput, čaše su top i baš je doživljaj s njima latte macchiato.
Ja cak debelo razmisljam da si nabavim jos jedan sto manjih dimenzija i da ga nosim sa sobom na putovanja. Vrlo cesto sam na nekim izletima po apartmanima i bas mi nedostaje. EDIT I dok ovo pisem sjetih se da imam na tavanu dolce gusto aparat,onaj na patrone,koji je bas sicusan i moze se ponjeti svugdje. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Stoji, ali skoro pričam s par prijatelja koji bi isto željeli aparat, a znam da su dobrog imovinskog stanja i kažu da im je mnogo izdvojit recimo oko 500KM za neki jeftiniji nov aparat, ja ipak mislim da smatraju da im aparat ne treba toliko, da će novac svakako potrošit na nešto "preče". Ja sve što znam da ću koristit svakodnevno kupim čim prije mogu, a sve što sumnjam da neću ne kupujem jer boli gledat neku glupost za koju si dao novac, a ne koristiš.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja sam za kupovinu svega što će olakšati i pomoći u životu. Neki dan također kupili i onaj Tefal One Pot, električni Pretis lonac, fina i korisna stvar. Sad zagledam kakav kuhinjski robot, tj glorifikovani mikser, ali da je neki fin za tijesto primarno.
Novac tu ne igra ulogu nego psiha. Ja znam ljude imaju recimo dosta para a ovamo štede ko zadnja sirotinja, posebno kad vidim da štede ja kvaliteti hrane onda mi nista nije jasno. @zoi i ja gledam taj Pretis neko vrijeme ali ne kontam koja je njegova prednost u odnosu na obično koji svi koristimo Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Zato što ljudi po prirodi vole da gomilaju imetak i sve to vide kao umanjenje te svoje gomile Prednosti za električni Pretis: Ne pišći kao obični Imaš odgodu starta, pa možeš prije posla ili navečer ubaciti u njega a d abuse gotovo kad dođeš s posla ili nečeg drugog Sam se ugasi kad završi Održava toplotu kad završi Ima dosta više programa za razna jela plus ovo gore navedeno (odgoda, završetak, održavanje temp) Imaš slobodnu ringlu Mane Još jedan uređaj, dakle traži više prostora i za korištenje i za pohranu Vjerovatno se lakše kvari od običnog Potencijalno sigurnosna opasnost Većina ih je sa nekim premazom a ne stainless steel Uglavnom košta više od običnog Nama je svakako trebao novi Pretis i onda se odlučimo za ovu opciju. Glavna prednost nam je bilo da se ne mora biti prisutno oko njega dok radi, ubaci, naštimaj i više nemaš brige, bit će jelo gotovo. Jedna briga manje i za suprugu a i za mene, ako me ostavi da pratim
Sad se sjetih da dodam nesto,aparat nema direktnu opciju za samu mlijecnu pjenu.Pa ako nekad pozelite napraviti toplu cokoladu sa mlijecnom pjenom posluzite se trikom,znaci izaberes late makiato ili kapucino ali sa "mljevenom" kafom koju ne ubacis u aparat i odradice mlijeko ali ne i kafu jer je nema u aparatu.Prvo ce odraditi mlijeko pa izbaciti gresku kad skonta da nema kafe i poslije par sekundi ce samo upaliti plavu lampicu da propere froter i to je to. Isti trik se moze koristiti i da napravis pravi kapucino,prvo espreso pa onda mlijeko jer tako ide orginalna receptura. Ili ova duza kafa pa mlijeko. Kako ko voli.