Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Tyger

Tyger Aktivista

Na siemensu ima ista ta opcija nativno, ne melje kafu i nema nepotrebnog paljenja mlina

2. zoi

zoi Veteran foruma

Ne pali ni ovdje mlin, jer imaš posebno da naspes već mljevenu kafu i odabereš opciju za to. Pošto kafe nema, ništa se i ne desi.

dams82 likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Meni sljedeća investicija u kuhinju ugradbena rerna. Ova radi dobro, možda treba zamijeniti onaj dihting, ali generalno nema problema. Jednostavno hoćemo bolju, I da ima pirolizu, pizza peć I air fry opciju. Da ne kupujemo onaj air fryer posebno :)

4. zoi

zoi Veteran foruma

Ne kontam to za air fryer? Pa air fryer je rerna u malom i vi bi sad da rerna ima air fryer? Šta propuštam?

Za pizzu nabaviš kamen i staviš rešetku skroz na gornju poziciju?

daj link za tu rernu da vidim o čemu je riječ.

5. Qler

Qler Veteran foruma

6. selvin

selvin Moderator

Iskreno, bacanje para, i mi smo tako uzeli rernu neku sa ekstra giga mega opcijama i na kraju je koristimo samo kao rernu klasicno uz manuelno podesavanje. Kao sto @zoi rece, ovo AirFry ti nije nikakva nova opcija, onako navedu da izgleda cool a to je pecenje sa ventilatorom jednostavno koje postoji u rernama od pamtivijeka.

Sve ovo dole nabrojano na tvom linku je bukvalno podesi temperaturu i koji je grijac upaljen, da li radi vent. To mozes na svakoj rerni odradit a oni su predstavili kao 45 novih funkcija koje zapravo ne postoje. Ako znas je li ti treba turbobake ili perfectgrill, onda znas i da trebas ukljucit oba grijaca. Nece te rerna ucinit boljim kuharom ako ima ime za svaku kombinaciju postavki (koje valjda moras ucit napamet?).
    • FastPreheat, TurboBake, LightBake, GentleBake, AirFry+, FrozenBake, Pizza, Pizza 350°C, WarmPlate, odmrzavanje, podgrijavanje, Sabbath režim i brojni kombinovani grijači (donji, gornji, kružni, infracrveni)
    • Funkcije: StepBake (programiranje pečenja u 2 koraka), PerfectGrill (dvostruki grijač), SuperSize, Gratin

7. zoi

zoi Veteran foruma

Eto i oni ovdje prikazali za pizzu i airfryer što sam ti i ja rekao. Ne znam, eto kupi pa isprobaj za nas :D

8. Qler

Qler Veteran foruma

Ma vidi, hoće da mijenja rernu, a ja neću još skula po kući. I ova sad ima ventilator, i koristi se, ova samo ima jači, pa je taj efekat air fry bolji. I sad to sve tako koristimo kako je selvin napisao, ali eto.. ja pošto sam teži duduk za kuhanje, i jaja i hrenovke su mi vrhunac, eventualno piletina u tavi... volio bi da imam neku malo pametniju da npr ubacim komad mesa i kažem joj to sam stavio, ispeci mi :D

9. bhd

bhd Veteran foruma

To jos malo, kad AI ubace u ove pekace i slicno :)
    Na kraju ce biti 0 kuhara i slicnih po kuci :D haha

10. Qler

Qler Veteran foruma

Iskreno, mene kuhinja baš ne zanima. Ne volim da kuham, ne volim da se bakćem oko toga. I kad smo je pravili ništa nisam ni sugerisao, nit sam htio da se petljam. Jednostavno ne interesuje me. I sad hoće novu rernu, bujrum... :D

11. AggressoR

AggressoR Komšija

Ista stvar, ventilator, 3 nivoa pecenja, rostilj, kuhanje na pari itd itd i na kraju se koristi standardno. Upali gornji i donji griajac, stavi na temp koja odgovara i za odredjena jela nekad timer.
    Jedina stvar koja se isplatila meni je ciscenje, hidroliza + piroliza. Jer bas zna masnoca zaljepiti u rerni pa cak ni hidroliza nece da skine (rucno pralje bas tesko skida mrlje, koje god sredstvo koristis), zato piroliza pregrije to i na kraju samo se odljepi od rerne.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Vec rečeno, bacanje para za radi "funkcija"
    Ima u pekari klasični vent ali ja vise volim zasebno airfryer, plus nekad ne moraš paliti pekaru i čekati da se zagrije da ispečes bademe ili tako neku sitnicu.
    Ugl normalna pekara plus airdrayer kvalitetan top kombo.

A pizza homemade, jest da ne jedem nikakvu ali ta kućna ne moze nikad biti real deal ne znam sta da je u pitanju kad ona traži ogromnu temperaturu

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

dams82 likes this.
  13. AggressoR

AggressoR Komšija

Meni jednostavno fali ukus MASNOCE na bilo cemu sto pravim u airfryer.

14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ako ti fali masnoca, onda nije za tebe airfryer.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa stavi putera preko i gotovo

16. Haker

Haker Veteran foruma

Upravo, reklamira se kao "zdravo" bez ulja pa ljudi ga ne koriste a ono mini pekara ko pekara. Piletina pusti mast sama od sebe, ubaciš koji krompir da upije i eto ga. Zanstejka i tu vrstu mesa i nije air frayer

Ja cu sljedeći kupiti ovog Nindzu sa dvije velike posude

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

17. Qler

Qler Veteran foruma

Gledao sam ja te Ninje, super je to, ali nemam fizički mjesta u kuhinji... moram neke prepravke napraviti, sitne, da bi neke stvari bolje se složile, ali opet mi puno... Ona rerna je taman :D

18. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Reventon likes this.
  19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moram ovaj video zeni poslat. Zarobila mi je sve sobe u kuci sa svojim stuffom :D

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Jbg, nekad mi mrsko peci u tavi ili rerni ili nemam vrema za to pa samo ubacim i pustim da se pece dok obavljam drugi posao (brze nego u rerni). I kad se ispece fali ukusa masnoce.
    Stavljao sam i puter-maslac, ulje obicno, maslinovo, jednostavno zrak isusi mesom.

Jos zena kad ubaci papir za pecenje (mogu se kupiti kao papirni tanjiri da se ne prlja) bas izgubi ukus.

Pohovano meso zadrzi ukus.