Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Bila je ponuda ba ananasu magnifica evo next za 899km i bude svako vikend vaucer 100km tako da za 799 je to najbolja kupovina.

A ovako redovne cijene ovaj nas je best. A recepti su promjenjivi. Mozes sebi nastimat da ti pravi sta god hoces.

Latte i cappuchino se razlikuju samo u kolicini mlijeka. Tako da si mozes progamirati jedan od ta dva kojeg recimo neces koristiti da ti pravi kafu/mlijeko kako mu ti zadas.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

aNaToMiC ! likes this.
  2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Znaci za tih 800 markica sto bi se reklo, nema bolje :D

Edit: Je li moze neki link tog, ne uspijevam pronaci nikako taj model?

Last edited: Jan 6, 2026
  3. dams82

dams82 Overclocker

aNaToMiC ! likes this.
  4. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ej hvala puno!

U odnosu na ovaj što je Dino preporučio, koja je razlika?

5. dams82

dams82 Overclocker

Next ima display, jaču pumpu i više napitaka, ali ga nema nigdje više po toj cijeni koju je imao ananas kad je Dino gledao.... I ovaj što sam stavio link je extra cijena, preleti Online shopove pa ćeš vidjet kako se kreće..... I odličan je svakako.... Uvijek ima bolje i skuplje....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  6. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

kakva su vam iskustva sa candy veš mašinama/sušilicama?

7. dams82

dams82 Overclocker

prelistaj temu,pisano je o tome....

8. zoi

zoi Veteran foruma

Ja imam jednu, zasad zadovoljni, ali ih ima nezadovoljnih.

MadbaLL likes this.
  9. Qler

Qler Veteran foruma

Ja nezadovoljan

10. dino73n

dino73n Veteran foruma

I ja sam nezadovoljan.

Mada je trenutno situacija malo bolja od kako sam je dobro ocistio. I dalje potanko susi al bar ne cucla struju.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

11. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

većinom su po netu iskustva negativna, tek pokoje pozitivno, vjerovatno kod starijih modela. ali rekoh da vidim šta i forumaši vele. sad supruga neće ni da čuje za candy. tražimo dalje.

inače crk'o nam indesit nakon 9 i po godina bez i jednog jedinog kvara! prezadovoljni bili. indesit je opet bio prvi izbor, ali nemaju slim modele kombinovanih.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kod mene 2 masine i 2 susilice, prezadovoljan. Od toga u jednom stanu kombinacija radi gotovo svaki dan (pranje, susenje) a nekada i vise puta dnevno. Inace su na netu mahom negativna iskustva za bilo koji brend, rijetko ko ide i pise kako mu nesto radi.
    Nedavno sam kupio whirlpool susilicu pa mogu da uporedim, nema neke razlike (nije mogla da stane pa sam tu prebacio candy a whirlpool umjesto candy jer 67.5cm dubine, nisam provjeravao te spec, nisam ocekivao da moze biti dublje od 60 :D ). S tim sto ja uvijek napominjem, nikada ne kupujem 'osnovne modele' uvijek jaci model i sto visa energetska klasa, o tome se vec uveliko pisalo, dams je dobro rekao, trebao si samo prelistati temu, svako malo se ovdje ponavljaju iste price.

Last edited: Jan 13, 2026 at 1:13 PM
  13. zoi

zoi Veteran foruma

Ja bih volio da ovi što im ne valja candy kupe neke skupe mašine od Bosch, LG, Miele i slično pa da uporede, da znamo koliko su bolje od Candy. Baš me interesuje kolika je razlika ali ne bih lično da testiram :D

dams82 likes this.
  14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bosch i lg je isto, osim ako ne ides na skupe serije.
    Eto whirlpool je kao bolji, vise kosta, za sada mi isto radi, mada to je opet subjektivno, nije bas da identicnu kolicinu vesa mogu osusiti, pratiti vrijeme i potrosnju struje.

15. dams82

dams82 Overclocker

Slažem se, ja npr imam candy sušilicu sa toplotnom pumpom, prije imao Indesit klasičnu kondenzacijsku, razlika je u tome što candy ne razbacuje toplinu kao šro je bio slučaj sa starom, onoj ne možeš prići koliko se sve ugrije, samim tim je jasno da je iskorištenost manja...., a sušile su prilično isto vremena... Eh sad nisam imao skuplju od ove da uporedim, ali sam imao veš mašinu beko koja je bila tiha, odlično prala ali je stradala nakon 6 godina (ležaji na bubnju I ne mjenjaju se). Sad imam Bosch serie 4 koja je bila skuplja, ali ne vidim da bolje radi od ove beko osim što mislim da će duže trajat, bar je neću zamjenit radi ležaja jer se bubanj rastavlja.... Na kraju kontam pa bolje poderat dvije beko od 550KM nego jednu Bosch od 1100.... Bar će biti duplo više garancije.....

zoi likes this.
  16. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Evo imam ja iz prve ruke poredjenje Beko od 300 eura i Miele od 1200, suse obe :eek:
    E sad koliko ce koja trajati vidjet cemo. Potrosnju struje nisam mjerio.

zoi likes this.
  18. dams82

dams82 Overclocker

Whirlpool u Evropi pripada Arçelik grupaciji kao i Beko, Indesit, Hotpoint Ariston, sad koliko je bolji, čisto sumnjam da prave neke veće razlike u proizvodnji....

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa eto medju svim tim brendovima, to im je kao premium. Zato sam i rekao ‘kao bolji’ odnosno skuplji je i tako se pozicionira na trzistu. Od toga kod nema nista kod nas da je iznad osim bosc serie 6+ i miele

dams82 likes this.
  20. mobsterc

mobsterc Overclocker