Prijatelju u haustoru bio identican problem sa zujanjem gorenje bojlera.Dosao mu majstor u roku 24h i odradio mu servis ( zamjena novog grijaca ) kao i ciscenje bojlera bez ikakve naknade. Definitivno Ariston i Ecos Vitez treba izbjegavati jer su mi kazali kao to nije u opisu servisiranja.Problem je sto majstor koji mi je dolazio nije ni pogledao bojler nego zakljucio na osnovu zvuka da je ili grijac ili kamenac. Izgleda inspekcija i peglanje sa servisom mi ne gine mada necu odmah jer lokalni majstor iz ulice mi rece guli ga jos jer imas 19 mjeseci gare pa nekada poslije ganjaj reklamaciju.
Evo nismo odavno mašinu spomenuli Crče za sušenje. Znam da se priča vratila u krug sto puta ali sra kupiti? Ova je bila gorenje ne bih to vise nikad. Na ekupi beko i candy su oko 1000. Vox i ove ne bih, kontam beko? Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Vec sam vise puta izhejtao candy tako da je beko rijesenje. 5 godina garancija i dobar servis su svakako plus. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sam nešto gledao oko tih sušilica i energetskih certifikata i nisma uspio naći ijednu da ima A energetsku klasu po novim standardima. Gledao sam i one najskuplje Bosch, LG, Miele, Samsung. Nisam sad doslovno svaki model otvarao, nego nekoliko najskupljih po ovim našim radnjama. Za veš mašine ih već ima, to znam jer je naša LG veš mašina A po novom. Nismo je zbog toga kupili ali eto plus joj je i to.
Hajde sad budi pametan ma uzet cu beko ili candy, pet godina pa ako izdrži izdrži.b Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Tesko da ce ih i biti uskoro, tek treba da osmisle kako da spuste cijenu takvih invertera a doslo se i eo odredjenog zida, ne moze se undegled smanjivati potrosnja
Jos jedna zanimljiva stavka u specifikacijama je koliko vlage zavrsi u posudi a koliko u prostoriji, cak i kod ovih sa toplotnom pumpom ima osjetne razlike. Ali to je manje bitno osim ako je neko bas ne drzi u prostoriji bez ikakve ventilacije ili prozora.
Pa ti onda imas pogresna ocekivanja, vecinska usteda energije je kroz duzinu trajanja susenja. Kao i eco program masine za sudje, traje preko 3h i ipet manje potrosi
Wait what, tek sam sad opet procitao, pa toplotna zavrsi sve za 1-1,5 sat, kondenzacijskoj treba 3-4 sata.
A ne,to je samo konstatacija. Imam ja te masine. Znam da ECO traje najduze,kao i voznja auta,da bi malo trosio mora se polako voziti