Kod mene kraće radi ova candy sa toplotnom pumpom od stare Indesit klasične kondenzacijske, i ne rasipa energiju kao što je rasipala stara, nisi mogao biti blizu nje dok radi..... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Moja candy C klasa u tom aspektu a Bosch 3 puts skuplja B klasa. Sad svako za sebe odredi da li mu to vrijedi ili ne. Nisam još vidio neki da je A klasa u tome.
I beko kod staraca i mile kod mene ne radi nikad duze od 1,5 sat, pisao sam gore koji tacno modeli. Ako je nesto tanje mile zna nekad zavrsiti za 50-60 minuta.
Prevelike su razlike u vrsti i kolicini vesa, a da ne pricam jos kakva je centrifuga prije toga bila… visoka centrifuga moze haman skorz osusiti odredjenu vrstu vesa
Ja znam da kod nas Candy po default eco program je dva i po sata, ali je deklarisana za 11 kg i nikad vjerovatno nismo prešli 8 kg. Sušenje traje uglavnom oko sat i po, sa centrifugom od 1000 do 1400 obrtaja. Na početku sam malo pratio to vrijeme da vidim hoće li stvarno sušiti 2,5 sata ili kraće jer je pisalo da kao samo prilagodi količini veša i stvarno traje kraće iako ono vrijeme uvijek odbrojava od 2,5 sata
Ma ja samo okrenem na eko i to je to. Nekad na zahtjev supruge stavim one kraće programe, 45 ili 59 minuta. Ostalo to ništa nisam dirao i vjerovatno i neću. Ako mi treba odgođeni start onda preko aplikacije.
Ja sam prije skoro godinu dana kupio ovu beko susilicu https://www.ekupi.ba/bs/kucanski-ap...e-vesa/beko-susilica-df-7412-pa/p/EK000370799 Prezadovoljni smo. Susi predobro, brza je i jako malo trosi, bar po računu vidim, a palimo je bar 3x dnevno. Uzeo slim ovu jer mi je morala stati u hodnik a standardna nije mogla. Sad joj cijena paprena a ja je platio u martu prosle godine na akciji 780KM. Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk
https://www.ekupi.ba/bs/kucanski-ap...040166&gad_source=1&gad_campaignid=1052040166 Ova u domodu je 890 na sniženju Kakav je whirpool? Koliko vidim jos su brend za sebe dok candy ja drzi hisense a beko Turci pa kontam mozda je ovo bolji izbor? Trebam napomenuti da kod mene radi jednom max dva puta sedmično tako da kontam da svaka moze poslužiti duži period, svakako duze u odnosu na vas sto je palite svaki dan Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Dobar je whirlpool, Electrolux, LG, Samsung... Candy je katastrofa sad, a nekad bio dobar. Beko sredina, kao gorenje...
ne znam jesam li ja nešto propustio,ali candy koliko znam je u grupaciji haier i hoover,a whirpool u europi je sa indesit i hotpoint ariston?
Ma Candy je postao dno klasa u grupaciji. Ja sam imao par njihovih uređaja, jer su starci ih imali prije... npr dosta raje ne zna da je samo candy imao onaj Trio (ravna ploča, rerna i na dnu mašina za suđe) to starci imali jos 1997... kasnije noviji model, završio na smeću, a stari je još u upotrebi na vikendici... toliko o kvaliteti...
Moja greška, mislio sam napisati haier, napisao hisense. Ugl sad su sve korporacije koliko vidim, treba pogledati ko koga posjeduje, ali kako god izgleda da je sve to u pet deka. Mislim da ce ici nova mašina za veš i susilica. Ova za veš je toliko stara da nema ovu centrifugu od 1000+rpm tako da veš na kraju bude natkoljen. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Vi kao da ste imali 50 masina u zivotu pa znate sta je bolje. Moze te potrefiti dobar primjerak neceg sto je inace smece, a i obrnuto. Imali po jednu-dvije masine za zivota i dok dodje vrijeme za zamjenu i citava se industrija izmijenila
Pa to je moja poenta, zato zezam qlera za merca, eto hakeru sve gorenje pocrkalo, nije imao srece. Nece se bekom usreciti nista vise 1000% nego jednostavno kako te zapadne. Sve je to vecinski vrlo slicno, kao sto je vec receno, duzina garancije i kvalitet servise. I za auto to je doslo da je bolje kupiti auto za kojeg imas majstora Dzaba sto kupis nesto sto se ne kvari pa kad se jednom pokvari nemas majstora da ti popravi
Zato jer sam tad naletio na gorenje kada su bili pali skroz. Zato ova mašina za pranje iz 98. i sada radi, zamjenjena guma na vratima i to je to. Poslje kupovali sve gorenje i sve crklo. Sad ih kupio hisense pa je vjerovatno gorenje prepakovan njihov proizvod Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Samo ne treba uzimati najjeftinije modele, ni jednog proizvođača, ako hoćeš neku sigurnost, dugovječnost... jer moraju štediti na nečemu...