I ta teorija mi nije nešto tačna. Evo primjer, kupio sam prije nekog vremena mašinu za pranje suđa. Bio Black Friday I 30% popust, kontam nek ide budžet od 600 koliko sam planirao, uzimam skuplju izaći će me jeftinije. Ali vrlo brzo je bilo potrebe za popravkom, pukla prskalica, rastavila se na vatu od temperature, stradao neki elektro ventil, procurila voda van.... Sve je riješeno u garanciji, ali skuplja na kraju je bila samo jer ima nekih dodatnih funkcija u odnosu na jeftiniju, a kvalitet isti..... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Mikser lidlovski od 14 eura odbija umrijeti desetljece. Ne znam nikako kako se proizvede i uklopi u tu cijenu sa transportom, marzama i porezom.
Kad su u pitanju te velike trgovine mislim da nije poenta zaraditi na svakom proizvodu, postoje ti neki koji se prodaju bez marže samo da privuku kupce unutra.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma sve u 5 deka… Vec smi pisali o ovome par puta, jedino sta mi mozemo je uzeti veci energetsku klasu jer je tu mozda taj inverter bolji da bi dostigao te rezultate, a ovi ostali dijelovo su mahom isti na svemu pa kako te potrefi
Nekada visoka klasa proizvođača poput Miele ili sličnih su morali doći jednog dana do situacije da počnu kao i drugi raditi manje kvalitetne proizvode ili staviti ključ u bravu jer po njihovim nekadašnjim standardima cijena mora biti visoka, a to znači da će prodavati znatno manje proizvoda i neće moći zaraditi dovoljno za opstanak dok jeftiniji idu k'o halva.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Odavno mile ima raspon modela od 800 do cirka 2500 eura, samo sto je nekad cak i ta od 800 bila robustna i svaki dio je bio popravljiv, trajale ljudima po 20 godina. U zadnjih par godina je pocelo zabusavanje, sad pravi mile pocinje od 1300-1400. Nekad u mladosti sam dostavljao mile profi liniju za hotele i restorane, donesemo novu a odvezemo staru, te stare su uvijek bile stare „stoljece“.
Evo kupih Beko najjeftiniju 499km pa vidjet cemo dokle ce. Najvise radi dimenzija, a i sto slabo koristim, nije mi bilo smisla kupovati neku skuplju. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Narode moze li malo pomoci. Renoviramo kuhinju i ide sada sve ugradbeno. Gdje su najbolje marže? Frizder, napa, masina za suđe, set ploca i rerna, dodatno i ves masina u veseraju. Frizder smo planirali no frost, nismo kontali indukciju vec keramicku plocu (ne znam jel promjena vrijedi para) Zanima me vase misljenje, kontali smo uzeti sve gorenje zbog servisa u Tuzli, Bosch i Miele me ne zanimaju. Znaci samo ovo ispod, gledam dosta ovih uređaja, Beko je tu kao i gornje ali low su Končar, Vox, Tesla, Candy kakva je ta roba recimo?.
To što je Gorenje u Tuzli ništa ne znači, svejedno čekaš servisera par dana da dođe pa dolazio iz Sarajeva ili Doboja isto ti je.... Mislim da je cijenu najlakše pogoditi na ananas i ekupi, a ako baš želiš ići pa fizički pogledat I kupiti onda beko shop, ili neptun npr.... Kad već sve radiš ispočetka nemoj ići na najjeftiniju varijantu, ipak je to za duži period..... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja sam prosle godine uzeo sve whirlpool u stanicu (tehnoshop stanic na trgu, odmah kod slobode) osim frizidera jer nisam imao mjesta da bude ugradbeni (ostao stari) i nape (uzeta su stanicu ali nije whirlpool). Sve je 5 godina garancije ali nakon nekog vremena se servis promijetio i sad je sve to pod BEKO. Cim sam uzeo na masini dosla puknuta jedna plasticna zakacka sto bi rekli ali su to zamjenili u roku 14 dana. Posto mi prijatelj radi tamo dobio sam i nekog dodatnog popusta. I moja preporuka za rernu ganjaj neku koja ima pirolizu. Ja sam uzeo koja ima i opciju pirolize i hidroliza, hidroliza ocisti ali uvijek ostane masnoce koja je izgorila (crne tackice) i koje ne mozes lagano ocistiti koliko god spuzvicom cistio (ne pomazu ni razna sredstva za ciscenje), upalis pirolizu i sva ta masnoca (prljastina) postane samo pepeo, kad zavrsi ciscenje samo obrises krpom. (prvi put kad sam upalio mislio sam izgori citava kuhinja, toliko ruzni mirisa je bilo iz rerne valjda kako spali sve, traje preko 2 sata, cak su i pregrade postale vruce, ladica ispod peci isto)
Zadnjih 10 godina makar svaka serpa i tava koju sam vidio a da nije ono smeće najjeftinije kinesko podržava indukciju.
Tako sam se i ja opustio pa prestao zagledat, dok nisam kupio neku tefal i donio kuci probao i nece, pa procitao da ne moze Od tad opet zagledam.
Jarane one šerpi e metala rade na indukciji. Tefal keramika ne radi ali velika većina suđa radi. Ja kad sam uzeo indukciji bukvalno sam ta Tefal keramička mi i nije radila. Sve al baš sve ostalo bez problema. A ne mome se porediti brzina i jednostavnost indukcije sa običnom keramikom.
Ja sam opet vise za Gorenje, imam njihovu masinu za ves i sudje. Nisam do sada imao problema, samo nemoj uzimati najjeftiniji model. Indesit su isto dobri uredjaji.