Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. AggressoR

AggressoR Komšija

Mislim da je i Indesit sad pod Bekom, a i servis je pod Beko (omega Tuzla)

2. dams82

dams82 Overclocker

Svakako.... Gorenje je sada hisense, nije neka sreća.... Nije ni beko što je bio, ali ima sigurno dobar servis.... Bar kod nas na TK....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Beko ima dobro post prodajnu podršku, možda i najbolju. Sad to više govori o ostalim nego o beku :)

dams82 likes this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

To je dobro onda, prije je bio samo u Sarajevu,

5. nivla

nivla Komšija

sta ja znam, 2013 kupio frizider, staklokeramicku plocu, napu i rernu beko, najjeftinije modele, sve osim rerne radi bez greske

6. kvaju

kvaju Komšija

Meni beko u kuhinji sve radi i dalje, jedino masinu za sudje promjenio jer su korpe zahrđale, nigdje obe nisam mogao naci, staro sve 13+ god, neki dan na frizderu stalo sve, dosao majstor umetnuo elektroniku novu eno ga radi i sad, 170km s rukama.

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. Picoooka

Picoooka Komšija

Uspio sam se rijesiti Ariston bojlera napokon i uzeo sam Atlantic Steatite Turbo sa keramickim grijacem koji nema dodira sa vodom.Nadam se da nece biti problema kao sa Ariston grijacem,a najbitnije da necu imati vise posla sa Ariston servisom koji je katastrofalan.

dino73n likes this.
  8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Koliko litara i koja cijena? Ka sam skoro kupio atlantisa takvog samo ne vidim da pise turbo. Rekao svom vodoinstalateru da zelim taj s grijecem koji nema dodira s vidim i donjeo mi je ovaj. 80L 340km bio cini mi se.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Picoooka likes this.
  9. Picoooka

Picoooka Komšija

Uzeo sam od 50L za 340km jer malo su cijene povecali bar ovdje u SA.Ne pise ni kod mene Turbo,ali to je taj sigurno jer provjerio sam po kataloskom broju.

10. dino73n

dino73n Veteran foruma

De kad si vec u tom fazonu de vidi i moje brojeve.

EDIT

Vidim po tvom broju da je isti kao i moj samo manji.

Ajd dobro je da me nisu izradili jer nisam nista istrazivao. Vjerovao sam majstoru.

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Identican kataloski broj kao i kod mene samo razlika u tih 080,a kod mene 050

Kod tebe VM 080 D400S-2BC,a kod mene VM 050 D400S-2BC

Bez brige to je taj sa suhim keramickim grijacem :)

dino73n likes this.
  12. dino73n

dino73n Veteran foruma

Samo nek znas da i ovaj hoce zazujat dok grije. Al ne uvijek. Tako je od prvog dana

Picoooka likes this.
  13. zoi

zoi Veteran foruma

Šta je fazon tih grijača?

14. Picoooka

Picoooka Komšija

Nemaju dodira sa vodom i namjenski su za regije gdje je tvrda voda i gdje se brzo nakuplja kamenac.

zoi likes this.
  15. ibran

ibran Aktivista

Klcijum iz vode, kao mineral voli toplotu i gdje je dobio toplinu on se veže za te stjenke bez obzira od čega su. Što je toplota veča bržr se izdvaja. Zato je preporučeno ako nema potrebe za visokim temperaturama, pogotovo kod bojlera da se voda grije oko 55°C slabije hvata kamenac, preko 60°C obilato se nalijepi.
    Znao se nekada postavljati magnet na instalaciju vode, ka on lomi rešetku kalcijuma i ne stvara se kamenac. Neki materijali brže vežu kamenac na sebe neke malo sporije.
    Sve zaisi od hemijskih procesa.

Bio_Sam_Zmijanac and zoi like this.
  16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Imam neki ugradbeni zamrzivac,koji je dosta star i vrijeme je za novi,ne radi vise dobro. Trebam novi kupiti. Sada ne znam jesu li ti ugradbeni kakvi posebni ili je to sve isto,samo treba naci odgovorajucu dimenziju?
    Dimenzije su 53,5*87*56 ,tako nesto.
    I sta da kupim,necu nista skupo,mozda 500,max 600 KM ako je bolja energetska klasa. Imam jos jedan zamrzivac,veliki onaj i on je u drugom objektu a ovaj je kucni.

17. zoi

zoi Veteran foruma

Za tu cifru kupiš šta može stati i to je to.

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Cini mi se da su mi oslabili amortizeri na miletu, zadnjih mjesec-dva dosta vise vibracija kad radi zavrsno ispiranje.

Probat cu malo korigovati noge, ako ne pomogne zamijenut cu amortizere.

Last edited: Apr 15, 2026 at 6:31 PM
  19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Tesko da su amortizeri. U 99% slucajeva budu noge. Ili lose podesene a najcesce otpustene. Znaci moras ih zakontrat kad ih podesis inace se ljulja na njima cak i ako je masina u levelu.

20. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

I mene zanima ovaj dio … “zakontrat” sta je to?