Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Vanilija Burbon, ostalo sve tankosava.

Inače, od aparata što imam sve se više manje baš koristi. Najmanje onaj rezač, za suho i to... ženu strah onog noža, jednom ga nije stegla kako treba i odletio :D od tada samo ako se ja nakanim pa upalim. Inače, kafe aparat, toster, mikrovalna, pekač hljeba, ono za cijeđenje limuna i narandže, to se baš koristi sve pravo često. Onaj robot usisivač isto, spas :)

2. Haker

Haker Veteran foruma

I kod mene isto, gledam da kupim bas sto treba ili cu koristiti najvise radi prostora i evo sve se koristi.

Meni treba aiirfryer konram ovaj multi cooker umjesto njega. Moze biti Pretis, steam cooker a moze i peci kao klasični airfryer. Jedina mana sto je glomazan [​IMG]

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ma nemam kvadrata za ove stvari. Rekao sam ženi, kad budemo mijenjali rernu nekad, uzet ćemo nešto jebačko :D pa da ima i airfry (iako mi i ova ima ventilator, a to mu ga dođe haman isti đavo) i sve, pa nek je veselo

4. Haker

Haker Veteran foruma

Zavisi od potreba, za vise ulucana ovi frayeri su manje praktični dok ga ja napr koristim na dnevnoj bazi a rernu ne znam kad sam upalio

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Hakeru vrijeme je da se zenis :D

Qler likes this.
  6. Qler

Qler Veteran foruma

Juče teleća rebra :D ne mogu air fryer nikako :D

7. zoi

zoi Veteran foruma

Mi imamo onaj Tefal all on one, odlična stvar. Taman nam trebao novi Pretis i odlučimo se za taj električni umjesto običnog. Gledao sam i taj Ninja ali mi bio preskup. Ovaj Tefal me izašao oko 170 KM.

Haker likes this.
  8. Qler

Qler Veteran foruma

Ko je kod nas ovlašteni za philips? Ženi ispao onaj ručni mixer ProMix, i polomio se pnaj plastični dio za mljevenje.. pa bi da kupim to.

9. selvin

selvin Moderator

10. AggressoR

AggressoR Komšija

Nakon 6 mjeseci uze danas Xiaomi robot vacuum 5, upalim, odradim mapiranje. Ukljucim brisanje i usisavanje i na pola sobe stade baci gresku wheels suspended. Pomjerim ga, nastavi radit i onda na povratku profula stanicu, pope se jednom stranom drugom ne, istu gresku opet.

Posaljem u drugu sobu da odradi ciscenje, prvo udari nekoliko puta u zid, nastavi i samo na pola sobe istu gresku i tu stade, vise nije ni krenuo.
    Stalno izbacuje gresku wheel suspended, ne pomaze resetovanje, ne pomaze caka s stiskanjem malo tockova, nista.
    U ponedeljak pakovanje i ide nazad.
    (Preko bhtelecom uzet)

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ako kome treba ovih usisivača ima moj jaran, baš povoljno. Daje garanciju uredno. Mislim da će sad Xiaomi S20 biti po cca 200KM, novi...

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja bih to rado kupio ali moja kuca nikako nije za te robotske usisivace,jer ima pragove i hodnik je nizi od ostalih soba 5-6 cm,jer je u sobama parket postavljen na stafle a u hodniku zalijepljen direktno na pod. A imam macke u kuci,valjalo bi da svaki dan usisava. :D

13. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma meni sto se tice podloge odgovara, citava kuca je laminat osim hodnika i kupatila gdje su plocice, jedino namjestaj malo zeza. (tepihe itd gotov bi sve uklonio, samo ostavio ispod stolova)
    Zato sam i uzeo verziju da moze brisati ali eto nemam srece nikako, odmah je stao. Gledam po internetu poznat problem s senzorima (ne samo kod xiomia nego i kod ostalih proizvodjaca).

E sad posto je servis u Sarajevu, dok dodje po njega posta pa ga posaljem, pa dok pregledaju i ustanove sta je mislim da ce proci fino vremena. Pokusat cu da izbjegnem servis odmah i trazim novi uredjaj jer je defekt istog dana bio u tih 20-30 minuta rada.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ja imam x10 plus, I fakat evo par godina, radi ko doxa..

15. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma to kako naletis.
    Prije jedno 20 godina uzmem dvije samsung klime, jednu sebi a drugu ocu. Kod oca vec nakon 3 godine problem , ne hladi. Napune i opet isto, malo hladi i samo prestane gotov skroz, vise majstora dolazilo i nije skontalo sta je.
    Kod mene vec 20 godina radi bez problema, ni jednom nije punjena. Cak sam je prosle godine skinuo i prebacio na drugo mjesto, spojio, cak nisam ni punio (caka pri skidanju, stavis na hladjenje, zavrnes odlazni ventil i ostavi par minuta da radi, povuce plin u kompresor) i radi ko i prvog dana, jedino je malo bucnija.

Tako i ovo, kako naletis, a i puno je senzora, prekidaca itd itd.
    Ja bi prije rekao da je problen u software, (zadnji je firmware) jer je odmah na startu poceo greske praviti.
    Danas ga uklonim iz mihome aplikacije kad cujem govori da se resetuje na fabricke postavke.

16. AggressoR

AggressoR Komšija

Danas kontaktiram servis i kazu da spakujem sve u kutiju i doce brza posta po uredjaj, najvjerovatnije sutra.

A servis je Tech Doctor d.o.o Sarajevo, pa cemo vidjeti sta ce javiti.

Kad dobiju uredjaj trazit cu informacije svaki dan sta se desava.
    (ne mislim cekati sedmicama)

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kontam uzeti ovaj kombinovani frizider od Samsunga...je li to to za te novce ili ima i sta bolje za novac?
    Bitno je da ke sirina pva pd 59,5 cm,jer mi siri ne moze stati.

18. dams82

dams82 Overclocker

Ako je to ovaj Ponuda prodavca na Ananasu https://ananas.ba/proizvod/samsung-kombinovani-frizider-rb34c672es9-ek/5182333
    Imaš na ananas sa mastercard vikendom 100KM popusta....

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Jeste,to je taj. Kako funkcionise taj popust,imam mastercard raiffeisen a imam i aircash ,mogu li sutra to kupiti?
    I je li na ovu cijenu od 889 minus 100 KM ili?
    Nisam nikada kupovao sa Ananasa...

Evo ima i ovvaj model,dobije se poklon mikrovalna ...je li i na njega ima popust 100 KM?
    https://ananas.ba/proizvod/samsung-kombinovani-frizider-rb34c652esa-sivi/4130461

Last edited: Jun 20, 2026
  20. zoi

zoi Veteran foruma