Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Zavisi gdje si kupio. Ako je direktno od ananasa tu dobiješ na email, ako je recimo tehnomag oni šalju u petak račune za kupovine u toj sedmici.

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Provjerio sam mail,ima na mailu pdf,pise fiskalni racun. Ima i onaj QR kod iz porezne uprave,valjda je to to.

3. dams82

dams82 Overclocker

I meni je evo došao fiskalni račun na email. Ranije se i ne sjećam nešto kako je bilo....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Danas sam dva ipo sata radio oko okretanja vrata na frizideru. Najjace je sto u jednom dijelu u upustvu ima greska i ako taj jedan dio ostavis na vratima,onda ima problem,vrata se malo podignu i ne dihtuje dobro a i kada ih otvoris skroz,malo kao padnu pa se ponovo dizu. Tu sam izgubio sat vremena mozgajuci gdje je visak i kada sam uklonio jedan dio,sve naleglo ekstra. Evo cekam brata da ga ubacim u kuhinju,valjda ce uci u prostor bez problema.
    :D

dams82 likes this.
  5. dams82

dams82 Overclocker

Nemojte se pobit dok unesete

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ljudi,ovo govno od Samsunga mi je izvadilo toliko zivce i jos uvijek vadi,jer su ubacili nekakvo govno "alarm otvorenih vrata" i to mi sada pisti svakih 15 sekundi,iako su vrata zatvorena i sve uredno hladi. Ubacili su nekakve magnetne senzore u vrata i frizider i obzirom da sam ja morao okrenuti smjer otvaranja vrata,navodno sada ti neki magneti/senzori nisu poravnati. Pokusavao sam po internetu traziti ali ja na svom frizideru nigdje ne mogu naci taj neki magnetic,koji se ko prebaci. Ima jedna jedina plasitikica /utor koja se prebacivala i u koju upadne nosac sarke vrata. Instalirao sam i aplikaciju u nadi da tu mogu ugasiti jebeni alarm (ima wifi) ali ne moze,haman ne moze nikako da se ugasi. Jebali majku i senzore i tehnologije...od obicnog uredjaja naprave govno koje bi sada najradije razbio. Sinoc sam mrtav umoran do pola 3 ujutro pokusavao napraviti to,sve sam plastike,kablove,dzekove,kurce palce provjerio,pregledao i nigdje jebenih magneta/senzora. Tacnije magnete sam nasao u okviru frizidera pomocu drugog magneta ali taj senzor neki koji bi navodno trebao prebaciti,nigdje. Ako taj senzor i postoji za moj model.
    Je li beko imao slicna iskustva,neki savjet,tips?

7. dams82

dams82 Overclocker

Ja nisam vrata prebacivao, ali taj alarm je nešto odlično, koliko puta mi se desilo da nisu vrata do kraja zatvorena i da nije alarma ostala bi preko noći otvorena..... Jesi zvao Gemini upomoć?

8. Tyger

Tyger Aktivista

https://www.samsung.com/uk/support/model/RB34C652ESA/EF/#downloads

45 i 46 stranica u uputstvu imaš te žice sto treba okrenuti

9. Picoooka

Picoooka Komšija

Ima taj alarm i kod mene na Candy total no frost .. sto kaze @dams82 to je odlicno ako ne zatvoris slucajno vrata.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Jebo te alarm...nikada za zivota mi nije ostao otvoren frizider. Ako su kederi dobri,nece ni ostati.
    Nego,ja sam sve uradio kako pise u upustvu,samo nisam zarotirao gumu/keder a ovdje u upustvu pise kao da i to treba. Je li realno da trebam i gumu sa vrata skidati??

Ne kontam ni ovo sa swnzorima i magnetima...vrata i dalje isto stoje kao i fabricki,sve je isto,samo otvaranje frizidera je sa suprotne strane.
    Kolika je sansa da sam dobio ovo novo govno sa poremecenim senzorima??

Evo sta se nalazi ispod poklopca sa gornje strane,tu su ti neki kablovi i konektori. Da li neko zna sta je ovo skroz lijevo naovim slikama...plastika neka bijela,isto tampon

11. dams82

dams82 Overclocker

Žao mi je, inače smatram da kad sve podesiš da ćeš vidjet da je frižider stvarno odličan. Kod mene je desetak godina Samsung, stvarno je vrh kvalitet....

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa dzaba mu ako evo od prvog paljenja pisti. Evo zarotirao sam i gumu/keder po upustvu,isti kurac,pisti i dalje bez prestanka. Zar nisu mogli ubaciti funkciju da se ovo govno moze ugasiti,jebao im software majku.
    Ja sam bukvalno sve probao,ne znm vise sta da probam. Da li neko zna ima li smisla ovo prijaviti ovlastenom servisu ili sta da radim,jer je ovako neupotrebljiv...pisti svakih 15 sekundi.
    Da li oni imaju neke servisere koji izadju na teren i provjere robu ili se sve mora njiman ositi u servis?

13. zoi

zoi Veteran foruma

Dođu na lice mjesta, nećeš frižider u servis slati.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zna li ko je ovlasteni za Samsung na TK,Gračanica?
    Meni sve ovo vuce da sam ja dobio neispravan uredjaj na dolasku. Alarm bi trebao da se ugasi kada ja sa eksternim magnetom dodjem na odredjenu poziciju i svjetlo u frizideru mi se ugasi a alarm i dalje pisti.
    Evo cak mi i gemini izbacuje da je fabricki kaput,problem u ploci kao.
    Ovo od vjeatacke inteligencije uzeti sa rezervom ali nemam pojma sta bi drugo moglo biti,bukvalno sam sve probao.

https://postimg.cc/gallery/hSRws0Y

15. dams82

dams82 Overclocker

https://www.samsung.com/ba/support/service-center/
    Ovdje ćeš se snaći...

16. selvin

selvin Moderator

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma sve je odradjeno. Kablove moras premjestiti sa jedne strane na drugu. Ne iskljucujem da nije i neka moja greska,jer prvi put to radim ali radio sam po upustvu sve i ovako na kraju,sve je na svom mjestu,nema nikakvih odstupanja ili nesto...samo ovaj alarm ubi pistajuci. Ne mogu ni upaliti frizider da radi,stari mi stoji vani ispred kuce i u njemu drzim namirnice,spojen produznim kablom. Ovaj sam upalio da probam ovo rijesiti i sve sto sam probao,nije pomoglo.
    Vratima i kada zamijenis baglame,isto stoje,isto su postavljena,dakle nisu se vrata rotirala ili nesto.
    Ako je magnet/senzor bio na X poziciji,okretanjem sarki na vratima,nije se nista drugo pomjerilo,i dalje je na istom mjestu.
    Najvise me buni ovaj test sa magnetom,dakle kada priblizim magnet na okviru vrata,senzor ocito radi i ugasi svjetlo u frizideru,jer reaguje kao da su vrata zatvorena ali alarm ni tada ne prestaje da pisti.
    Pokusati cu sutra nazvati Ananas i vidjeti da me spoje sa nekim servisom,jer ovo sa linka sto je Damir poslao,moram cekati ponedjeljak za agenta.

Last edited: Jun 27, 2026
  18. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ima li dugme za gasenje alarma? Na nekim modelima moras manuelno resetovati iako sve radi ok.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nema na mom modelu...ima samo tri tipke neke,dvije strelice i krug. Da mogu ugasiti pistanje,ne bi mi ni smetalo.

20. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Koliko vidim trebas drzati krug 5s da udjes u meni i onda ides do ikone za zvucnik i potvrdis sa krugom