Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ja uzeo one adaptere za mjerenje potrosnje, da vidim koliko me stari zamrzivac kolje, pa sad po kuci mjerim sta god stignem :D

Zamrzivac je ocekivano poprilicno neefikasan, 1,4kWh u 24 sata, s tim da je u sobi gdje se nalazi pola dana strasna vrucina.

Ves masina jedno prosjecno pranje na 60 stepeni 0,8kWh, to mi se cini kao vrlo efikasno.

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ves masina je najefikasniji uredjaj u kuci. Da je susilicu koja ovako trosi gdje bi nam bio kraj.

A radi svaki dan pa i vise puta dnevno ponekad.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nema to kod mene,na mom modelu. Kod mene kada drzis krug 5 sekundi,pojavi se AP (access point) za povezivanje aplikacije preko wifi-ja.
    Prijavio sam danas reklamaciju,pa vjerovatno u ponedjeljak se neko javi sa kakvim informcijama. Meni bi najvise godilo,ako bi bio neki serviser u blizini,da on dodje i da pregleda sve ovo je li dobro nastimano i eventualno ako je fakat dosao sa losom maticnom plocom,jer na internetu citam da je haman signal i od senzora i alarma kao na istoj liniji ili tako nesto.
    Uglavnom,ovo govno od alarma pisti od kako je prvi put ukljucen u struju i evo ne usucuju. Sada sam ga opet spojio,da jos jedno pritisnem krug 5 sekundi i iskoci AP. A vec sam ga povezao i sa samsung aplikacijom SmartThings ali ni tu nema nista korisno,osim sto mi i tu izbacuje notifikaciju da su vrata otvorena.

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sve mi se cini da susilica nije nista manje efikasna, zasad sam mjerio samo jedno susenje, s relativno manje vesa ali uzela samo 0,5kWh :eek:

Bas me zanima kako ce biti kad bolje natrpam.

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Probaj 8-10kg pamuka pa ces vidjet

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Halal joj i 2 kilovata a sumnjam da je toliko.

Posteljina, prekrivaci, deke, zimske bunde, prostirke, sve trpam i sve fino osusi.
    Za 3-4 sata operes i osusis i najdeblje stvari, malo sta da ima da toliko olaksava.
    I jos kao bonus manje vlage i pogotovo manje prasine.

7. zoi

zoi Veteran foruma

Još što mi bonus uništi majice i hlače koje se suze i pokupe pa moram pola ormara zamjeniti :D ima li neki program za to?

8. nivla

nivla Komšija

mi smo skontali da manje kolicine vesa peremo i susimo jer nekad nam knap treba nesto a ukoliko je masina pretrpana prvo duze pere a onda susilica duze susi

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

DryCare na ovoj mojoj, osusim bez problema suskavac koji po etiketi ne bi smio u susilicu nikako.

One stare bi ga istopile, ovo susi sve moguce i nemoguce bez problema.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Cekaj,vi u susilici susite i kada je vani 35 stepeni ?
    :D

11. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kod mene dok otvoris balkon, dignes zaluzine i izneses ves podignes temperaturu interijera za 3 stepena i vlaznost za 20 posto :D
    Ujutro kad zatvorim nakon cjelonocnog prozracivanja ne otvaram osim ako je pitanje zivota ili smrti :D

Ali odem li kuda zena dobije ideju da „ustedi“ kao sto vidimo 0,5kWh i napravi mi saunu.

12. Qler

Qler Veteran foruma

Ja nemam balkon, nemam ni štrik na prozoru... Gdje drugo da sušim?

13. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma sve je do situacije, sunce mi udara direktno u prozore/balkon i po 10 sati na dan, molis Boga da sto vise blokiras i zamracis, mobilna klima ne moze meda a pravu ne smijes ugraditi.

Qler likes this.
  14. zoi

zoi Veteran foruma

Mi ne koristimo sušilicu ljeti, imamo ogroman natkriven balkon od 36 kvadrata, mogu za čitavu mahalu sušiti, nego pitam za zimu. Morat ću neke druge programe probati, ali je patnja sve razvrstavati. Ipak, bolje i to nego uništiti odjeću.

15. dams82

dams82 Overclocker

Pa neko nema prostor, ljudi žive u zgradama bez terase itd. Mi nešto sušimo na zraku, nešto u sušilici bez obzira na vanjsku temperaturu. Sad nije ni pametno držati na suncu npr majice, ostane linija ako je bila na žici, peškiri se ukoče i budu grubi ko šmirgl papir

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Peskiri na direktnom i jakom suncu su bas smirgl.

Evo sad puna masina pamucnih majica osusena sa 0,58kWh, pa to je smijesno.

aNaToMiC ! likes this.
  17. dams82

dams82 Overclocker

Taman i da nismo u pravu bar smo se složili
    Nek uđe u zapisnik....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sve je dobro dok se ne slozim sa selvinom o_O

dams82 likes this.
  19. selvin

selvin Moderator

Jesu, smirgl su, slazem se i ja :D Mi smo u stanu susili susilicom, a sad u kuci susimo na suncu sve. Tako da peskirima radimo pjeskaranje ledja, to je prednost.

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Puna masina posteljine osusena za 1:27h na extradry programu i sa 0,71kWh po adapteru (app od masine kaze 0,6).

Samo 1,3L vode u posudi, i ves masina tu radi veliki dio posla.
    Za ukupnih cirka 1,5kWh za pranje i susenje je to stvarno povoljno.