Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa to tako i treba da bude ljeti...peskir i da češe i da brise.
    Samo sto ja to nista ne primjetim,valjda mi koza zadebljala. :D
    Ja se danas cijeli dan brckao u bazenu kod sebe,na ovoj temperaturi,komplet se osusim za 5 minuta a za ves imam strik vani a imam i sprat kuce zimi,tako da kod mene "nema zime". :D

2. nivla

nivla Komšija

hoce li biti sta od ovog?

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ima ima

4. Qler

Qler Veteran foruma

Serviser kojeg imam za electrolux na odmoru, a meni izgleda crkla pumpa za vodu. Da se ne bi razveo, ima li neko preporučiti nekog servisera u Sarajevu za ovo?

5. zoi

zoi Veteran foruma

jesi probao sa ovlaštenim servisom?

6. nivla

nivla Komšija

nije na masinama tesko zamijeniti pumpu za vodu, mana novih perilica moze biti i filter, meni zaluta s vremena na vrijeme onaj color catcher i cim otvorim filter i izvadim tu maramicu proradi normalno
    od servisera mi je ok bio sadzid +38761336064 a nije los ni manko servis +38762342301 armin manko
    jos dodatno se sjetih i mirze +38762972304

ako odlucis sam, javis se na dijelovi doo sarajevo https://www.facebook.com/dijelovidoo/?locale=hr_HR i porucis pumpu, ne bi trebalo da je vise od 50 km

7. Qler

Qler Veteran foruma

Jesam, na godišnjem im serviser... a inače ovlašteni mi drži rođak :D ali eto nešto mi glupo da ga zovem sad kad mi treba a nismo se čuli ima više godina

8. Qler

Qler Veteran foruma

Brzinski epilog, zvao drugog rođaka koji je radi za Beko servis, došao, na mašini sve bilo OK, skupilo se košpica i smeća na izlazu iz pumpe u odvodnom crijevu... usput zamijenili crijevo i sve radi izgleda. Nisam još palio puni program...

p4ja likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Sta ti imas rođaka

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Qler likes this.
  10. nivla

nivla Komšija

nove masine propuste svasta do filtera

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ima familije :) dobro raspoređene a i generalno dobro se i slažemo... generalno :)

12. zoi

zoi Veteran foruma

Normalno da se dobro slažete kad se ne čujete godinama :D šala mala, fino je tako imati koga kontaktirati.

Pelikan likes this.
  13. nivla

nivla Komšija

stare masine bile beton, sjecam se kad je odjednom stala neka masina za ves, mama rahmetli odmah konta novu kupiti, i otvorimo mi filter(prvi put nakon 15godina) kad tamo kljuc koji smo izgubili prije 10g zahrdjao i blokirao pumpu, vadi kljuc i masina radi ko nova

ja sam neku beko sad kupio ali do sad sam 5 puta vadio color catchere iz pumpe, ono svako malo se desi da proguta

zoi likes this.
  14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nije mi dao vrag mira i narucio sam nove amortizere, osjecam se ko @Qler :D

A noge naravno nisam jos ni podesio :)

Qler likes this.
  15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Kad amortizeri nisu riknuli na mojoj beko masini koja radi u tri smjene tesko da su se na miletu i umorili a kamo li otkazali. Mada siguran sam ja da ces ti staviti te nove i ubjedjivati sebe kako je sad bolje :D jer tako bi Qler :D :D :D

16. Qler

Qler Veteran foruma

A jeste se navalili na Qlera :) sta fali sto se nekad nešto i zamijeni :) evo ovu za suđe sam napravio, sve sa njenim dijelovima.

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Da ti kazem kako ce biti, za jedno dva mjeseca cu konacno nastelati noge i sve ce biti okej.

Bit ce kasno da vratim amortizere koji su vec dosli (originalni naravno, mejd in ceska), pa ce se kutija sa njima vrtiti jedno dvije godine sa police na policu, i onda cu ih konacno ugraditi da ne propadnu.

dino73n likes this.
  18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Namjestio noge, doslovce jos pet puta korigovao dok vaga nije pokazala perfekciju u svim pravcima.

I manje-vise isti vrag, ako ima poboljsanja minimalno je, jos uvijek previse vibracija za moj cejf (iako 10 puta bolje nego LG u Bosni).

Stavit cu amortizere pa kud puklo, ako i tada ne bude bolje tjesit cu se ko qler :D

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Samo da napomenem. Vaznija je cvrstina nogu nego sama vaga. Znaci zaljujaj masinu i osjeti jel rock solid ili se mrda.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

20. XTRage

XTRage Veteran foruma