Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ne bi prosao prije zahvata ili ga ni sad ne prolazis?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Do unazad 3-4 mjeseca bi prosao ali od tad, a i sad nakon korekcije, nema sanse, previse vibrira.
    Cak bih rekao i da ponekad cujem lupanje kao kad na autu amortizer zakuca do granicnika, mozda tripujem.

Sad joj je 5 godina i oprala je blizu 2000 puta, narucivao sam amortizere telefonski i zena na vezi je bila malo u cudu zasto to trazim za relativno mlad model.

Ono realno cjepidlacim donekle, ovo vecina ne bi dirala jos godinama jer znam kako rade masine kod raje, ali zelim da to sredim da bude kako je bilo.

dino73n and Qler like this.
  3. nivla

nivla Komšija

samo jedan osvrt na qlerovog druga enesa i xiaomi ergelu, sve preporuke za istog
    uredjaji koje prodaje su odlicni kao i cijene, cak me i zbog kolicine pocastio jednim, na ionako spustene cijene

4. p4ja

p4ja Komšija

Jel nam onaj kolega rijesio frizider sto mu je pistao? Ima li kakav update?

5. dams82

dams82 Overclocker

Ja ba, dobro pitanje, @zippoo kakva je situacija sa frižiderom?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

6. AggressoR

AggressoR Komšija

Prica se da je komsiji postavio pod prozor.
    Bas i mene zanima.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Djeste kolege.
    Rijesio sam,nacekao se servisera i on je nakon 30-40 minuta dijagnostike,skontao da je problem sto su donja vrata od zamrzivaca bila naopako postavljena i magnet od senzora nije nalijegao na senzor i pistao alarm. Okrenemo vrata za 180 stepeni i stade pistanje.:D
    A frizider je dobar,radi ko Doxa sada a ispizdio me je na pocetku,da sam ga htio baciti,jer su bile one najvece vrucine. Sreca ostao mi stari frizider,kojeg sam na produzno kablo spojio u dvoristu i koristio tako tih 12-13 dana. Ubilo ga sunce,kisa,prezivio je svasta hah.

hurmash1ca and dams82 like this.
  8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Fabricki naopako ili si ih ti zajebao :D

hurmash1ca likes this.
  9. selvin

selvin Moderator

Ma ustanovili smo da je on zajebao kad je poceo okretat vrata bez citanja uputstva :D

hurmash1ca likes this.
  10. zoi

zoi Veteran foruma

Ovaj post je za anala. Greška u uputstvu, vrata kao padnu pa se dižu, višak dio, ma sve bolje od boljeg :D

hurmash1ca likes this.
  11. selvin

selvin Moderator

Da, moja greska, nije bez citanja uputstva, nego bez pracenja uputstva. Jer uputstvo nije valjalo.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma ja sam zajebao ,postavio vrata od zamrzivaca naopako hhaha. Ali je fazon sto sam ja ta vrata samo jednom otvorio a da sam malo zagledao,vidio bi da su rijeci i oznake na vratima zamrzivaca naopako okrenute i skontao bi problem.
    Medjutim ja sam fokus stavio na vrata frizidera a ova dole nisam ni gledao ni otvarao a upravo su ona bila problem.
    Uglavnom rijeseno je,vrata sam obrnuo za 2 minute i alarm stade hah.
    Ali da sam se izhebao nekoliko dana,jedam posteno...jednu noc sam do pola 3 ujutro ostao cackajuci i nista. :D

p4ja likes this.
  13. zoi

zoi Veteran foruma

@Haker daj nam utiske sa aparatom za sladoled nakon dužeg vremena? koristiš li ga? šta su prednosti šta mane?

izbaci mi na ananas sljedeći uređaj za koji sam se zagrijao, pa me interesuju iskustva. Glavno što me odbija jest što se bojim da ne kupim, iskoristim dva tri puta i da onda stoji. Samo džaba gomilam uređaje.
    Ovaj uređaj bi izašao 360 KM uz kupon pa nije žara a cijenom.

https://ananas.ba/proizvod/tefal-dolci-ig602ae0-aparat-za-sladoled/6249099

https://www.homebeautiful.com.au/shopping/tefal-dolci-ice-cream-maker-review/

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

E sad konacno opet mogu proci onaj test :D

Prvo sam kupio ova govna…

…i sa njima dobio doslovce 50% vise vibracija :rolleyes:

Sklonio njih i ugradio nove amortizere i sad je situacija 50% bolja nego sa starim amortizerima i bez ovih govana pod nogama.

Eh sad je li ovo maksimum sto se moze postici, tesko je reci, ali rekao bih da je dosta blizu stanja kad je nova.

Ono sto je pozitivno, a spominjao si to vec, stvarno je lako raditi na njoj i apsolutno sve se moze rastaviti i zamijeniti.
    Cak i ja kao laik sam zamijenio amortizere za 20 minuta, skine se zadnja strana (8 sarafa) i ima se dobar pristup.

Ono sto je negativno je da su amortizeri totalno rudimentarni (i sto ih ima samo dva na ovom modelu), doslovce su limeni stapic podmazan mascu.
    Mislim ne znam sad je li bolji modeli imaju neke sofisticiranije, ali ovo mi se cini pomalo smijesno.
    Takodjer na ovom modelu unutra nema zvucne izolacije, vidio sam da ima na skupljima.

Mozda sam se tad trebao protegnuti za model sa tri amortizera i sa zvucnom izolacijom :D

dino73n likes this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam za ovaj tefal kod mene je ninja mada to radi na isti fazon.

Za sladoled moras sam procjeniti ja licno i dalje koristim i znao sam da cu koristiti, jedino sto sam sveo na cokoladu i pistacije na pocetku sam eksperimentisao sa ukusima sad mi se ne da vise i sto sam mislio da cu od jogurta praviti i mozda proteinski ali ostalo je na sladoledu full fat najbolji.

Nasao sam dobar recept za cokoladu ne moze dosaditi, ali da ga napravis treba jedno pola sata posla tako da eto i to uracunaj. U dobar sladoled dosta toga ide ali zato se nijedan kupovni ne moze ni pribliziti.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

zoi likes this.
  16. p4ja

p4ja Komšija

Koristi li neko prociscivace zraka i ima li neka preporuka sta uzeti? Do nekih 500km

17. Qler

Qler Veteran foruma

Ja godinama imam xiaomi onaj 3H mislim tako nešto. Odlično radi.

18. AggressoR

AggressoR Komšija

3c vec sigurno 5 godina i prije 2 godine uzet i 4 lite.
    Za sad zadovoljan, filteri nisu opremljeni cipom tako da samo mozes resetovati.

Ja ih svake 2 sedmice ispusem na kompresor i bas se primjeti koliko prase pokupe.
    (Crni filter postane bijel nakon te 2 sedmice koliko prasine skupi)

p4ja likes this.
  19. NaLe!

NaLe! Aktivista

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Nisam to ni gledao, znam da sam citao da je uspjevao fazon s alu foliom.

E sad, je li neko uzimao ove filtere s TEMU?

Uskoro mislim mjenjati na oba uredjaja a cijene su oko 60-70KM jedan, dok na temu vec idu od 25 KM i vise.