kupovina digitalca

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by najnoviji, Oct 24, 2004.

1. najnoviji

najnoviji Novi član

Namjeravam ovih dana kupiti digitalac u cjenovnom rangu oko 300KM. Posto se ne razumijem previse u digitalne kamere zamolio bih vas da napisete sta je najbolje kupiti i gdje (u Sarajevu).

Unaprijed hvala,
    poz.

PS: procesljao sam prethodne topice i nisam nasao ono sto mi odgovara.

2. syss

syss Veteran foruma

za te novce ti jedina opcija canon a-60 ili a-70 (on je malo skuplji)... ja ga imam već neko vrijeme i jedina razlika između njega i ostalih modela za te novce je kaj je ovo PRAVI aparat sa tonom funkcija, odličnom optikom, odličnim slikama (kako na kompu, tako i razvijenim) i stvarno oke cijenom... e sad nisam siguran da je a-60 još dobavljiv, ako je onda je on to kaj tražiš.

ja sam isto bio totalni mulac kad sam kupovao aparat, pa sam se savjetovao sa par ljudi kaj se profesionalno bave slikanjem i imaju svoje obrte... većina odgovora je bio canon.

3. Nehrudin

Nehrudin Novi član

Za 300 KM stvarno je teško naci imalo bolji aparat s nizom funkcija,ali za te pare možeš pogledati FUJI 205s(2 Mpix,3x opt. zoom) ili olympusa c 160(3,2 Mpix,nema optičkog zuma).Ali bolje se malo strpi pa kupi šta kako treba tipa Canon A60 ili A75.

4. ihti

ihti Novi član

5. syss

syss Veteran foruma

imho... olympus u tom cjenovnom rangu ima katastrofalne aparate... mislim sami aparati su oke, ali slike su jako loše + xd kartice koje su stvarno waaay preskupe.

6. Shenron

Shenron Komšija

C-160 - NEVALJA :) . Lose slike ispadnu.

7. syss

syss Veteran foruma

zato i kažem... sve sam ja to imao u planu (dobro c-160 nisam jer nema optičkog zoom-a), ali i c310 je kaos, fuji 205 tak-tak... zato canon ubija... neki dan sam razvio sliku u foto-labosu kao pola a4 papira (to je aparat sa 2mpix!), slika je predobra, boje predobre bez ikakve pixelizacije, loših sjena ili sličnih sranja...

da mogu ponovo birat eventualno bi uzeo a-75 radi malo većeg i stabilnijeg lcd-a, inače ništa ispod a-60 ne bi uzimao.

8. najnoviji

najnoviji Novi član

Svidio mi se ovaj a70 ali ga nema u gradu ni za lijeka :D . Bio sam danas u BIRING BH i kazu da se taj model vise ne proizvodi i da ga zbog toga nemaju. Model a75 je oko 550 KM VPC sto mi je ipak previse.

Hajd da podignem cifru na 350 KM pa da vidimo sta se moze naci. Kakav je ovaj C-310, cijena mu je oko 330 u plusu? Da li je C-160 stvarno toliko los? Svidjela mi se cinjenica da ga mogu uzeti za 270 KM sa punjacem.

Ima li jos nekih prijedloga?

I jos nesto, gdje se mogu naci punjaci za baterije i otprilike kolika im je cijena?

Poz.

9. djambo

djambo Aktivista

Za tu cijenu je dobar aparat mada isto preporucujem Canon a nije sve i u megapixelima.Ako ces razvijati slike 10x15 sasvim dovoljno 2 megapixela

10. syss

syss Veteran foruma

da, 550 je dosta iznad planiranog.

po meni 310 ne bi uzimao, makar je tu bila kod nas akcija 310 sa punjačem, baterijama i dodatnom karticom za nekih 200€, kad sam vidio kakve slike daje odmah sam odustao... c-160 je vjeruj mi jako loš i što je najgore osnovni model koji ti jako brzo dosadi, a što se tiče fuji-olympusa opet ću spomenut cijenu xd kartica.

za početak ajmo ovakva priča... na aparat nemoj ni pomišljat ako nemaš već pare za punjač sa baterijama i dodatnu karticu... ja sam uzeo trust 430BQ sa 4x2100 mAh baterije za ~20€, puni sve 4 za jedno 6 sati (to je inače brzi, ima bržih al kažu da sjebe baterije). kartica apacer xd 128mb kod nas košta (dosta jeftin dućan) 290kn, 256mb = 550kn... apacer cf (koje ti koristi canon i možeš ih kupovati do 50x brzine) 128mb = 127kn, 256 = 190kn, 512 = 346kn... vidiš o čemu ti pričam... za 128xd-a možeš dobit skoro 512cf-a.

ako misliš ić na onu priču "za početak će i ovo u paketu biti dovoljno" gadno se varaš... tako da to zaboravi, ja sam odmah 128 uzeo i neki malo duži tulumi su zahtjevali 256 karticu (pogotovo radi filmića), a o baterijama da ne pričamo.

mislim ako je situacija takva do moraš uzet olympusa, prvo 2 puta pročitaj ovaj post, pa onda razmisli... jebiga, ak nemreš drukčije onda uzmi fuji/olympus.

eto malo poduži post, al sam ti samo htio reć da sam bio u istim problemima kad sam kupovao digitalac, al sam na kraju izašao jako zadovoljan... u mjesec dana nakon što sam kupio ovog canon-a, još 3 ljudi su kupili isti model, sa istom opremom nakon što su vidli da je odnos cijene/kvalitete stvarno najbolji.

11. syss

syss Veteran foruma

e sa tom pretpostavkom sam i ja išao i na kraju 2mpix je totalno dovoljno. ak su ti leće i optika cjelokupna u qrcu, nema smisla očekivati dobre slike makar aparat imao 7mpix.

12. Shenron

Shenron Komšija

Ja imam priliku "raditi" sa C-160 i kazem ti da slike nevaljaju. Po danu su jaaako lose....ako je svjetlo malo jace sve je presvijetlo. Zoom je losh...jaaako (digitalni). A kad slikas u zatvorenom prostoru slike su opet lose...Boje mogu i nekako proci.
    Ja ga sebi nebi uzeo.

13. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ako ti se ne zuri skupi jos para pa uzmi polu-profesionalni aparat koji nece patiti od svakakvih kromatskih i akromatskih aberacija. Ja licno skupljam lovu za Sony DSC-P150 (7.2 MP) a drugom bih preporucio P75 (ili je P72 ne sjecam se) ili P100. A da ne govorim o fantasticnom dizajnu.

14. Dr.Overclock

Dr.Overclock Aktivista

Ako gledaš digitalca pogledaj malo Nikon-ovu seriju cool pix .
    Aparati su solidno opremljeni i ono što uz njih dobiješ za tu cijenu fantastično.

15. Esh

Esh HWB

potpisujem ovo, mada nisam siguran bas da su "povoljni"

16. ming

ming Veteran foruma

ljudovi zna li ko kakvi su mju 310 i 400 od olympusa
    -ili camedia 360 i 460 ja mislim da su to oznake 4.0 mpix ili 3.2

17. syss

syss Veteran foruma

310 znam da daje slike u rangu c-160, izbjegavaj ga.

18. najnoviji

najnoviji Novi član

A kakav je Sony DSC-P43? Cijena mu je 355 KM.

19. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Poskup je za taj slabiji model.

20. syss

syss Veteran foruma

sony je poznat po svojim nabrijanijim cijenama... a nekako sam zagovaram ono "jebeš aparat od firme koja proizvodi radijatore i lokomotive". mislim karikirano sam to reko i nije da totalno vjerujem u to, ali ipak dok nije bilo digitalaca, nije bilo ni sony-a... tako da nekako rađe kupim aparat od aparati-only tvrtke.

mislim i te sony-eve kartice su isto dosta skupe... evo primjera radi sad ću uzimat mp3 player koji ima čitač cf kartica, a pošto već imam 128mb cf, čitav player će me izać nekih 40€... mislim hoću reć da 128mb mp3 za 40€ ne postoji i cf je dosta univerzalniji jer samo sony gura taj svoj format (naravno).