u suštini na vaučeru piše da se moze iskoristit unutar 24 mjeseca od kupovine klime .. mozda igraju na to upravu ste za taj "pismeni" dio da je moja klima u pitanju ja bi trazio jer ovo što oni govore se kosi sa onom gore slikom sa ekupi.. Svi krajnji kupci koji u razdoblju od 01. lipnja 2024. do zaključno 31. srpnja 2024. godine kupe VIVAX klima uređaja (gore opisanog) i registriraju se najkasnije 30 dana od datuma kupnje na web stranici vivax.com ostvaruju pravo na, u roku 24 mjeseca od montaže, prvo redovno održavanje gratis. Montažu i prvo redovno održavanje klima uređaja mora izvršiti ovlašteni servis. a gle što piše da se treba odradit.. Prvo redovno održavanje se sastoji od: • Pregleda i provjere rada vanjske i unutarnje jedinice • Čišćenja isparivača • Čišćenja unutarnjeg ventilatora • Kontrole i dopune rashladnog medija - freona • Dezinficiranja unutarnjeg isparivača
Da ocisti turbinu mora sve rastaviti I izvaditi je, sve ostalo je suplja. Ja sam dvije tako odradio, treća je manje korištena i onda sam izdašno naprskao ono za ciscenje i poslje isprao vodom. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja tako zovnuo lokalnu firmu da očisti klimi, oni samo isparivač našpricali. Tek kad sam im ja na svoj zahtjev tražio i turbinu da urade uzeli su i to. Zato ocu nisu jer nisam bio tu da to tražim. Moraš dežurati kraj svakog kad ti neke radove vrši ako hoćeš kako treba da uradi.
ja je ocistim mini wapom na baterije 35KM koštao pravo dobro ocisti na ovaj fazon Aku Vap/Wap aparat za pranje sa opremom - Za pranje i čišćenje - OLX.ba
2+3 je garancija za vivax. I taj servis se radi nakon prve dvije godine ako zelis produzit garanciju, u prve dvije ne mora se raditi.
Jesi li siguran. Ja sam baš nekad čitao I piše da se garancija svake godine produžava nakon servisa koji uključujući i ugradnju mora raditi servis ovlašten od strane uvoznika. Ako ga ne uradiš imaš samo jednu godinu garancije nakon ugradnje, ako ugradi neovlašteni sevris nemaš nikako. To je za vivax, a mislim i za tesla klime isto. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Uzeo otprilike prije dva mjeseca vivax 12 aeri+ preko stanica (technoshop). Mora ici ovlasteni servis (ko ima licencu) za ugradnju i onda tek nakon 2 godine zoves bilo koji servis koji ima licencu da odradi taj pregled (servis) i to se placa. Garancija se onda produzi za jos jednu godinu, nakon godinu opet servis-pregled koji se placa i dobijes jos jednu godinu i tako i za trecu. Prve dvije ne moras nikoga zvati, garancija tad vazi ako je ovlasteni ugradio.
Možda je to po novom. U svakom slučaju ja sam ih prekrižio zbog tih uslova. Uzmu te na ugradnji, pa te uzmu na servisima.... A stručnost im nije neka bolja strana, čim imaju papir i ovlaštenje tu kvalitet usluge pada jer im nije u interesu da rade kvalitetno, posao im dolazi preko papira.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Prijatelj mi ima firmu i ovlaste pa sam to sve preko njega odradio. Htjeo sam mideu brezzeles (zbog puhanja zraka) ali firma koja ih imala na stanju nije htjela dati garanciju ako njihovi ne ugrade i odustanem. Posto se morala stara klima izmjestit u hodnik i tu montirati, a nova na mjesto stare frajeri trazili 650km, jaran za 400 odradio sve. Sto kazu i cungaLunga klime hlade a trebala mi je samo za hladjenje nisam isao na japance posto su dosta skuplji. (Aeri+ je midea s naljepnicom vivax, midein wifi stick, aplikacija cak i daljinski od midea radi. Prijatelj iz Splita sto radi klime je preporucio, kaze mozda na 100 ugradnji 1-2 imaju reklamaciju).
Midea je dobra klima, istina je da proizvode za vivax, ali kažem ja sam odustao od vivax zbog tih loših uslova i ucjena za garanciju. Eto to što je mujka napisao je odraz lošeg servisa, znači oni ne poštuju to što traže, ako se pokvari nešto ti ne možeš njih čekat toliko koliko oni nemaju vremena, a sve si npr platio u potpunosti da imaš garanciju.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma nikad ne znas kakav ce biti servis. Prije mozda 10 godina servis za Samsung u Tuzli je bio katastrofa za bijelu tehniku (ovlasteni od kimtech). Sad je Pconer i ja za sad imam samo pozitivno iskustvo. Mislio uzimati Electrolux za kuhinju, kazu dosta dobri uredaji ali prijatelj sto ih prodaje kaze da je servis katastrofa, tako da je to sve lutrija.
ko hoce dobru klimu aeri velika preporuka rodica je uzela za prelaza kad sam je pitao koliko put ste nalozili vatru (imaju centralno na kamin) kaze 3 - 4 puta a nije zima bila slaba otprilike 50m2 sve se grijalo
Imas Aeri i Aeri+, aeri je starija verzija i ima stari plin, dok Aeri+ ima R32. Aeri+ je valjda Midea Extreme Save. Raji jedino smeta taj cudni DF kod midea (vivax) koji se zna upaliti i kad je vanjska temp preko 10 stepeni. Ja sam se mozda grijao 2 sedmice, i vidio sam da je 3 puta isla u DF. Jednom je isla kad je vanjska temp bila ispod 0 + magla, i to nakon sto sam povecao temperaturu sa 20 (spavanje) na 24 i tad je pokazal DF koji je trajao mozda 1-2 minute i nastavila je grijati (cuo je se zvuk). I druga dva puta isto pri povecanju temperature ali vanjska je bila u plusu ali tad nije trajao DF ni 30 sekundi, samo pokazala DF, prestala puhat tih 30 sekundi i nastavila, nije bilo hladnog zraka koji se zna pojaviti kod DF ni zvuka, neko kaze da to nije uopste bio DF nego dogrijavanje kompresora posto ima dva grijanaj, tacne i kompresora. Hladanje konstano je na tihom modu, 24 stepena i bez problema drzi oko 30 kvadrata. Na automaskom je samo kad je tek upalim da brzo ohladi. (ja je i ne gasim ali zena.hhh) I obavezno mjerenje temperature preko daljinskog, posto mi je visoko postavljena razlika izmedju nje i mjesta gdje sjedim bude 2-3 stepena.
imaju i ove tcl 12ke oko 580 KM sa dostavom + gratis nosaci na ekupi.. i to je dobra ponuda npr ko ima vecu kucu pa da uzme 2 580+580+280+280 montaza...
Pitanje je koliko ce se isplatiti grijanje na klimu sada sa povecanjem cijene struje od ovog mjeseca. A kako je krenulo bit ce jos povecanja iduce godine jer uvozimo 3-4 puta vise struje nego ranije.